skuldertræning

cardio før eller efter træning

Det er et godt spørgsmål! For da jeg trænede op til konkurrence, kunne jeg godt finde på at varme op med cardio eller noget andet i max 10 minutter hvis jeg skulle træne ben eller baller.

Men ellers foregik cardio altid efter styrketræning.
Vil du vide hvorfor?
Jeg vil gerne høre dit bud først ;)
Brug kommentarfeltet….

12 kommentarer

 • Kira Eggers

  Sådan som jeg har lært det, så er det netop for at have kræfter til styrketræningen. Hvis jeg laver cardio efter styrketræning, kan jeg mærke at jeg næsten ikke orker, og det går begge veje ;)
  Jeg vil hellere presse mig selv hårdt i træning og få det optimale ud af det, og så lave cardio bagefter ;)
  Tak for kommentarer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise SJ

  Jeg vil meget gerne høre hvorfor :p
  plus lidt info omkring hvornår man så tager sit proteinpulver, hvis man først styrketræner en time og så cardio en time lige efter?

  ps. jeg så lige dine opslag på FB. Jeg kan slet ikke have det, :( hvad jeg har derfra har jeg virkelig ikke lyst til at iføre mig. – jeg græder og brækker mig i lårfede stråler (Det sidste er ikke bogstaveligt, men sådan en følelse får jeg virkelig)

  jeg er rigtig glad for, at du offentliggør dine mail. Man kan håbe at det ramme dem hårdt :)

  kan du lave et oplæg omkring hvilke mærker som er ‘gode’ og hvilke som er umenneskelige? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm ja det er egentlig et godt spørgsmål. Jeg har det sidste halve års tid trænet en sandwich en gang om ugen. Det vil sige at jeg træner kun cardio først to gange om ugen og så den sidste træning i ugen, starter jeg med cardio og slutter også, gerne 30 min hver hvis jeg har overskud i benene. Det er primært løb, så hvis jeg har kørt hådt ben program er det svært :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg træner altid cardio efter styrketræning fordi at konditionstræning hæmmer din krops muskelopbyggende effekt , fordi den form for træning bremser frigivelsen af væksthormon, som får ens muskler til at vokse. :0) så det er mit bud :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mayiabritt

  Havde gættet på cardio først men kan se at det ikke er korrekt:-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mayiabritt

  Hmmm har altid lavet en times cardio efterfulgt af vægttræning og så 30 min cardio efter!
  :-/ rart at vide at det ikke lige er den rette vej rundt 8-/

  Men grunden til cardio efter?!? Ved det ikke- har altid bare tænkt at det var fedt afbrænding og det var bedst som det første:-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg tror det er fordi, at det er vigtigst at musklerne er vågne og at man har energi under styrketræningen. Ellers kan man ikke yde så meget og laver tekniske fejl osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligesom du nævner 10 min. Opvarmning ellers efter styrke :)
  Helst 8 timers mellemrum mellem styrke og cardio, for maksimal ydeevne. Men r tiden ikke til det, så helt klart efter, der har musklerne større styrke og eksplosivitet, samt fyldte energidepoter. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øhm… Måske ikke skarpt formuleret. Hehe. Men ja FØRST har musklerne større eksplosivitet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bella Moi

  De personlige trænere jeg har haft og har talt med har alle forslået 10 min før og 10 min efter.. Og det er vel for, at man i starten får varmet musklerne op så de er klar til at arbejde, og efter for at får sat fforbrændingen op når man hviler og slapper af? Er det ikke noget med det eller er jeg helt gal på det, hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg gætter på det er for at undgå at blive træt under styrketræningen. Hvis man starter med cardio kan man højst sandsynligt ikke yde lige så meget, som hvis man starter med styrke og derefter cardio.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  30 min. før træning og 30 min. efter træning. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

skuldertræning