Jeg bortgiver mit Hummel cykeltøj fra Tour de Tisvilde turen

Derfor bliver du syg efter træning + hvornår bygger din krop muskler

sports-nutrition-wellness-31-728 6_chronic1
Har du nogensinde oplevet at du får influenza lignende symptomer efter træning? At du føler dig sløj og utilpas?
Her er hvorfor.
Når du har overtrænet, påvirker det dit immunforsvar. Det er grunden til, at din krop hægter sig af. Jeg prøvede det for et par uger siden, der gik ikke mere end et par timer fra at jeg var kommet fra trappetræning (jeg skal bestige Mont Blanc til aug) til at jeg måtte gå hjem i seng. Jeg var sendt fuldstændig til tælling.
Det er utrolig vigtigt at man har husket at få en velafbalanceret kost og en rigtig kombination af kulhydrater og proteiner.
Jeg har bemærket at når jeg træner cardio (konditionstræning) som eksempelvis et par timer på løbebånd eller trappe (gå op ad bakke incline 15% med tungt udstyr på ryggen), at mine fingre og ben hæver. Dette er på grund af cortisol (stress hormon) kroppen den udløser under træning. Meget vel grundet det, at kroppen kompenserer  for tabt muskelmasse som er noget af det man brænder af, netop ved cardio træning.

Man bygger ikke muskler når man styrketræner, kroppen gror når den hviler og restituerer og til det, skal den bruge protein og kulhydrater. Det er også derfor at man ikke anbefaler at træne de samme øvelser to dage i træk, men i stedet giver kroppen ro til netop at bygge de muskler man stod i centret og trænede for at få bygget op. Så overtræner man og får man ikke kosten der passer til ens træning, kan det have en negativ effekt på kroppen.
Faktisk er det sådan, at de fleste væksthormoner udløses når vi sover og det er for at booste vores anabolske tilstand som er det modstatte af katabolsk tilstand. Katabolsk tilstand er den tilstand der netop frigiver energi når du sover – kan man sige – til den anabolske fase som du gerne skulle fange når du vågner og får en god kombi af protein og kulhydrat. Dette fås via kosttilskud og/eller kost. Kost og / eller kosttilskud skal kroppen have før og efter fysisk aktivitet, især styrketræning. Laver du konditionstræning på tom mave, hvilket er fint nok, er det en rigtig god ide at tage BCAA inden-læs mere her. Det er en god ide, fordi cardio brænder muskelmasse af og BCAA som er amino syrer, går direkte ud i blodbanerne og skal ikke fordøjes på samme måde som mad.

TIP: Husk også sundt fedt :)

Det er vigtigt at opretholde en god balance mellem katabolsk og anabolsk tilstand, da de begge er vigtige i forhold til netop vægttab, vægtøgning og muskelopbygning. Derudover hjælper det også på knogletæthed.

BOOK DIN KOST OG TRÆNINGSHJÆLP I DAG: OS@DKIRA.COM

2 kommentarer

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg bortgiver mit Hummel cykeltøj fra Tour de Tisvilde turen