Ærtepure og trøffelolie med avokado og røræg

Cardio før eller efter styrketræning eller en hel anden dag?

IMG_3018Her træner jeg med Monica fra Alhamar i Marbella i forbindelse med den fitness camp vi var på – læs om den her

Hvad gør du?
Der er for og imod.

Hvis man laver cardio før man styrketræner kan man med ro og orden få sine proteiner lige efter styrketræning. Det skal man have, fordi at når man laver styrketræning, nedbrydes musklerne. De skal for at kunne blive bygget op igen, have en infusion af aminosyre. Aminosyre er de basale strukturelle byggesten i proteiner og dem bør man indtage lige efter for at reparere og bygge dem op igen. Protein hjælper også til at bygge enzymer som hjælper kroppen til bedre at adaptere til konditræning. Hvis du laver cardio til sidst, laver du lige pludselig ikke cardio på tom mave, fordi du har jo lige fået dine proteiner enten via shake eller kød -fordi du lige har styrketrænet.

Men det er ikke så fedt for nogen, at spise lige inden cardio træning, det er faktisk bedst at lave cardio på tom mave, så er man sikker på, at man forbrænder fedt og ikke kulhydrater. HVIS man skal have noget inden cardio, skal man hvertfald vælge en proteinshake uden kulhydrater eller aminosyre kosttilskud uden kulhydrater. Amino syre og kosttilskud er en smule kompleks, så der ville jeg spørge der hvor jeg køber det: Hvad er bedst før cardio til at få gang i blood flow, ilt til musklerne og bygge muskler.

Hvis man så laver cardio først, kan man styrketræne bagefter og så få sin protein. Det har så bare den ulempe at man kan være en smule træt og ikke yde sit maksimale i styrketræningspasset lige efter en hård omgang cardio, hvilket så kan føles som spild af tid.

Der er altså for og imod.
Jeg har efterhånden besluttet at jeg deler det op over forskellige dage. Så slipper jeg for at vælge :) Hvis jeg gør det samme dag, foretrækker jeg at gøre det til sidst, 30 minutter og så min proteiner. Der skal hvertfald ikke få mere end en time før man spiser sine proteiner efter træning.

Hvad er dit syn på sagen?
Brug kommentarfeltet.

1 kommentar

 • Dorthe

  Jeg har et full body HST program 3 gange om ugen. Som opvarmning laver jeg 10 min. cardio. Mit styrkeprogram tager ca. 30-40 min og herefter yderligere 20 min. cardio. Skynder mig ud i bilen og drikker min proteindrik (pulver + vand).

  Derudover 6 km. de andre 3 dage om ugen. Den 7. dag er hviledag. Er jeg presset på tid/på arbejdet, kan løb falde til 2 gange om ugen.

  Hvis min krop er træt eller jeg er i tidsnød, kan jeg godt springe de 20 min. cardio efter styrketræningen over.

  Jeg forbrænder også, når jeg styrketræner og derfor vil jeg gerne kunne give maks. gas med vægtene. Hvis jeg laver 30 min. cardio og derefter skal styrketræning, kan jeg ikke køre et full body program uden at være helt smadret! Slet ikke optimalt for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtepure og trøffelolie med avokado og røræg