Reklame / En lille let sag med masser af power: Yoga Slim 7i Carbon

Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 1

Denne guide er ikke svær at skrive. Det er faktisk hele det cirkus med at vælge billeder og få lagt dem ind, der har gjort at jeg har trukket det ud :) I sin tid, da instagram ikke var en ting, gik man gladligt igennem besværet skal jeg sige jer! Jeg synes det er umuligt at få alt med. Men se om ikke dette kan bruges. Der er fire sider, nede i bunden kan du klikke videre.

HOLBOX guide – klik her

Indeholder affiliate links 

Jeg starter guiden med Tulum. Jeg anbefaler du læser det hele, for du vil falde over nogle interessante små detaljer, jeg tror du vil få glæde af.

Skriv i kommentarfeltet eller på instagram, hvis du har spørgsmål til indlægget. Jeg dækker seværdigheder, bolig, mad og andre ting.

Fun fact: Yucatan er en halvø, hvor du finder Tulum, Holbox, Bacalar, Cancun, Playa del Carmen og så videre. Yucatan strækker sig ned til Belize og Guatemala. STATEN Tulum ligger i, hedder Quintana Roo.

God læselyst.

TULUM
Helt kort, Tulum er en gammel backpacker-by, hovedsageligt bosat af mayan folks. Mayanerne har eksisteret i over 3000 år og udgør en væsentlig del af Yucatan -halvøen.  Det er blandt andet muligt at besøge de smukke templer og pyramider (UNESCO-steder) i området. Find åbningstider og lokationer på de mest populære her

Med tiden har Tulum fået vokseværk og flere bydele udvidet og lavet. Der er også kommet en lufthavn i Tulum og der er snart et tog på vej, der kører til blandt andet Cancun.

Tip: Der er netop kommet en lufthavn i Tulum, derfor behøver man ikke at flyve til Cancun længere. Der er få afgange, men jeg kan se, at det er muligt at flyve med blandt andet Delta via Amsterdam og Atlanta.

Da jeg kom første gang med Ninna i 2016, boede vi i La Veleta. En bydel hvor der ikke var navigation og gadelys. Selvom vi følte os utrygge til at starte med, fandt vi hurtigt ud af, det var der ingen grund til.

Nu er La Veleta en veludviklet bydel og det eneste sted jeg bor. Det er 15 min på cykel fra stranden og 5 minutter fra Tulums hovedgade og tro mig: En cykel er god at have!

I kan bruge min Bike Boy, Carlos, her er hans nummer han taler fint engelsk: (whatsapp: +52998 134 4489) Stedet ligger i La Veleta, ved siden af restauranten La Consentida og på gaden Calle 12 Sur. Lad jer ikke forvirre, cykelstedet har også en tøjbutik med boheme look og en juice / cocktailbar.
Der er ingen der bruger cykellygter i Tulum, til gengæld kører folk virkelig råddent :D. Man skal se sig for, efter huller i jorden, folk der ikke kan køre på cykel og så kan man jo være de første til at bruge cykellygter, de koster en tyver i Føtex.

Fun fact: Alle steder man lejer cykler, skal  man desværre efterlade sit PAS! Eller kørekort. Læg jeres cykler under et så I ikke har alle pas liggende dernede. Betal KUN til ejeren og få ALTID en kvittering! Det  koster 30-40 kroner om dagen. Aflever cyklerne dagen før I skal rejse, så I ved stedet har åbent eller aftalt noget helt fast med dem i god tid!

La Veleta er sikkert og virkelig hyggeligt. Det er rigtigt lokalsamfund hvor man hurtigt bliver venner med de lokale.

Vores værelse på Central Park Lagunas (se link længere nede – klik og gem). Tæt på vores gym der ligger 2 min. væk på cykel på hotel Central Park. På billedet sidder vi foran vores værelse. 

HER BOR JEG (bogmærk links) 
Jeg bor altid i La Veleta.
De steder jeg har holdt mest af at bo og som jeg altid booker mig ind på er Central Park Lagunas og Central Park hvor det gym jeg bruger også ligger. Der er både spa og restaurant, Curry Poh Thai.

Link til Central Park Eco hotel
Har ikke boet her i noget tid, da det ofte er booket ud og da jeg har rejst med boot camp, har der bare ikke været værelser nok, men jeg kan varmt anbefale.

Central Park Lagunas, jeg foretrækker at bo ud til poolen med direkte adgang. Jeg synes der er hang til larm på bagsiden, fordi der bygges, det slipper man for her. Plus, hvor lækkert er det lige, at kunne vade direkte ud i vandet?? Begge disse hoteller er tæt på alt hvad man har brug for. Og her er trygt. Det er egentlig lejligheder, da der også er et lille køkken. Desuden kan man bestille rengøring og der er front desk.

Holistika 
Vi spiser altid på hotel Holistika i La Veleta. Must-try! Her er lidt billeder derfra:

Jeg har også boet her, helt perfekt  – egen pool, to værelser og lækker udsigt

Steder jeg drømmer lidt om at bo:
Una Vida
Hotel Shibari (resort med egen cenote!) 
Drømmehus
Uman luksus glamping
Lækker villa 
Jungle lodges 
Nomade ved stranden
Copal – æstetisk  
Holistika 
Azulik – no brainer :)
Budgetvenligt strandhotel 
Det er svært ikke at blive begejstret ved det her!
Downtown loft med egen pool 
Vegansk hotel med virkelig lækre værelser (har været der og set det) samt lækker restaurant og pool på toppen
Ikke dumt, hvis man vil bo ved stranden
Lokalt og virkelig cute, men pool-området…ikke helt optimalt
Tiki Tiki: Minder om et sted, Elvis ville bo


Sunset Experience på hotel Panamera på strandvejen, hver mandagRÅUM og PIZZINE er to favoritter i La Veleta

Af spisesteder i LaVeleta kan jeg anbefale:
RÅUM, La Pizzine (ligger også i centro), Holistika, Me Latte, Curry by Po Thai, hotel KAN Tulum, de små food trucks, Italdo. Der er et hav af spisesteder og hoteller med restauranter. Flere af stederne, har både morgenmad, brunch og frokost samt events om aftenen. Det er vel ikke nødvendigt at nævne, at de alle har vegansk. Vil man have en tømmermands-burrito, kan jeg anbefale La Consentida.
Vil du have friske råvarer og rigtig god juice til 15 kroner flasken, kan jeg anbefale Chultun fresh market på Calle 7 Sur. Husk at aflevere flasken tilbage, de renser og genbruger.

TIP: Man skal ikke bruge visum til Mexico, men mellemlander du i et andet land, er det en god ide at undersøge om man skal have visa såsom ESTA (USA)  og ETA (Canada).

Part 2

2 kommentarer

 • Martin winther

  Hej.

  Hvor ser jeg priserne på dine ture til tulum

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Martin!
   Lige nu, har jeg ikke ture, men når jeg har, lægger jeg dem på instagram eller goodfitness.dk – jeg kan også lægge dem her på bloggen.
   Pt. er det sådan, man selv betaler for sit ophold, mad og fly. Her hjælper jeg dog for dem der ikke gider selv.
   I min pris er der dagstur, træningspas til gym og billeje til dagstur og så har jeg lavet en overordnet rejseplan samt jeg hjælper med det praktiske som cykelleje, hotelindtjek mm.
   Så oven i dine udgifter er min pris lige nu 5000,-
   Jeg har ikke nye hold planlagt pt :)

   Kh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reklame / En lille let sag med masser af power: Yoga Slim 7i Carbon