Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 4

Din (næsten) ultimative guide til Holbox, Mexico

Det er uden tvivl et af Mexicos helst specielle perler.  Som man siger!
Ud over at man finder Mexicos bedste solnedgang, finder man ro, farver, spændende små kroge og en uimodståelig kultur.

Lad os starte med, hvordan man kommer frem. Hvis du er klog, læser du dette indlæg om emnet. 

Man lander i Cancun eller kører fra hvor man nu kommer (to-tre timer fra Tulum og det samme fra Cancun).
Det afhænger af, om man tager betalingsruten eller jungleruten, hvor længe det tager. Jungleruten er længst.


Quintana Roo, Yucatan (Yucatan er en halvø)

Man kan ikke KØRE til Holbox, som sådan. Man tager til Chiquila og sejler derfra. Enten med lejebil, taxa eller ADO bus.
Læs mere om dette i denne guide, hvor der står nogle ret relevante tips. 

Færgeruten kan tages med to færger og det er en hyggelig tur på ca en time eller er det 40 min. jeg glemmer det, da vi altså snakker eller bare nyder den friske luft på taget.

Casa Las Tortugas 

Jeg anbefaler, at man ikke køber tur /retur billet til færgen for da der er to færger er der også to afgange. Så når man skal hjem har man flere afgange at vælge fra. Billetterne koster 40-50 kr pr. vej ca.

Man tager en taxa fra havnen (ATV/golfbil) og de er ikke dyre. Som alle andre steder skal man tippe og man skal have kontanter. Igen, læs min guide fra Tulum, det er lidt det samme: De er svære at finde.

Der er to maskiner på Holbox (bank) og så er der ATMs hist og her.
Den ene bankautomat ligger på taget af politistationen ved torvet. Dog ved jeg ikke om det stadig er der politiet holder til.

Punta Caliza 

TIP: Jeg føler 4-5 dage er rigeligt på Holbox ad gangen

CIBanco ligger på gaden der fører direkte ned i havnen. Calle Tiburon Ballena. Automaten ligger bagved banken. Brug funktion CREDIT CARD når du hæver. Hvis der altså er nogle penge i den.

Hotel Casa las Tortugas – klik her

Hoteller i centrum ved torvet og i det område, der er meget larm. Mange af boligerne er ikke just rigtig isolerede, så køb et par ørepropper. Der er apoteker på øen. Men jeg har ikke set store supermarkeder, der er små butikker her og der.

Jeg har boet adskillige steder, blandt andet Soho Boutique hotel, deres morgenmad er dejlig og bliv ikke overrasket hvis en øgle kommer og tigger mad. Det er 30 gåtur fra centrum.
Jeg har også boet på El Pueblito i centrum ved torvet. Superdejligt, men ørepropper er et must. Det er en smule mørkt på værelserne, men altså, jeg har boet der tre gange og mine boot campere har også boet der.
Desuden har jeg boet her, hvilket var skønt: Casa Blanca. Tæt på byen, men meget stille.
Der er morgenmad hver morgen og skønt personale.

Der er stort set ikke kriminalitet på øen. Der er altid mange mennesker ude om aftenen. De steder vi holder af at komme, er Casa Las Tortugas ved stranden, et hotel med den dejligste restaurant. Vi drikker morgenkaffe der, men ender sgu med at blive hele dagen, hjem og skifte og så tilbage for at se bål, musik og solnedgang.
Man kan leje solsenge, så der er rig mulighed for at få sol, gode cocktails og mad.
Når vandet er godt er det virkelig godt. Men til tider er der altså en del tang, desværre.
Der er også meget lavvandet, det er lidt hyggeligt. Så kan man sidde ude vandet og snakke!

TIP: Brug søgefeltet her på bloggen for at finde mere inspiration til din tur

Jeg har oplevet adskillige gange, at det har regnet meget og det giver udfordringer med vand på vejene.
Altså virkelig meget! Det har vel også sin charme :)

Jeg synes cykleudlejning er dyrt. Noget som 80 kroner om dagen. Til gengæld kom de uden låse, da er ikke rigtig er kriminalitet.

Vedrørende spisesteder, har vi ikke nogle faste ud over Mandarina Seaside på hotel Casa Las Tortugas, vi kan lide at spise forskellige steder og har ikke nogle klager so far. Jo, altså vi kan rigtig godt lide pizzastedet ROOTS! Og det skader heller ikke, at prøve noget billigt street food!

Soho Boutique hotel  -klik her

LUUMA er et æstetisk og maden er velsmagende. Vi havde bare en dårlig oplevelse med vores tjener. Hun var fjendtlig og rullede nærmest øjne af os. Hun var meget optaget af, at vi skulle give drikkepenge, men det ønskede vi ikke og gik.

TIP: Kommer man i bil, kan man parkere i Chiquila til man kommer retur

Holbox er en lille ø og der er masser af løse hunde og katte. De fleste har et sted at bo,men chancerne for, de køres over er ret små. Der har altid været to grand danois i en kiosk ved torvet, men jeg så dem ikke denne gang og kiosken er delvist blevet restaurant nu.

Jeg synes man skal stå tidligt op og gå en tur med sin kaffe hvis man er til det. Det er virkelig helt specielt. Det hele føles som en filmkulisse.

Er man heldig, kan man se flamingoer i mangroven og tage ud og se hvaler. Men det kræver man lige tjekker sæsonerne. Der er masser af naturoplevelser på Holbox!

 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 4