Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 1

Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 2

 

Alle de år, jeg har været i Tulum, har jeg aldrig følt mig usikker eller utryg. Der er bestemt områder man bør holde sig fra efter mørkets frembrud og det er et lille område ved La Veleta pp Avenue Kukulkan. Det er ikke svært at få øje på.

Desuden er bydelen ved bunden af Neptuno Ote. et meget fattigt område. En af de dyrlæger jeg bruger, ligger lige på grænsen og der går mange fortabte dyr dernede.

Der er også en gade i centro som jeg anbefaler man ikke færdes alene på om aftenen. Der sælges mange stoffer og der har været skyderi adskillige gange. Desværre er det en af de bedste gader i byen at gå ud og få noget at spise og drikke. Militærpolitiet er der for det meste, da de godt ved, at gaden er udsat, den hedder C. Centauro Sur. Jeg finder det personligt ubehageligt, at man bliver antastet hele tiden af narkosælgere og man ved bare, der kan opstå tumultagtige scener sådan et sted.
De omkringliggende gader er mere rolige og der er mange søde og skønne spisesteder / butikker og små nooks.

Juicebarer og indretning er der masser af. Blandt andet disse to steder i La Veleta som jeg har nævnt her i guiden

I det hele taget, er der mange ting, man kan se og opleve i centro, altså hovedgaden og sidegaderne i selve Tulum og her er der også masser af spisesteder. Jeg anbefaler blandt mange:

Burrito Amor, La Choca, Ki Bok, Potheads,Pasha, Maria Con H, Raw Love (V), Del Cielo, Burgerito, La Coqueta, Rincon Jaguar, Una Vida (smukt hotel), Liefs (V), Suculenta (V), La Hoja Verde (V), Don Cafeto (Tulums ældste restaurant). Alle steder tilbyder mere eller mindre vegansk og ellers er det bare at downloade app´en Happy Cow eller søge på Google.
Ud over det, er der flere hoteller der er veganske, blandt andet Casa Vegana Mexican Green. De har også en tagterrasse med pool og en rigtig lækker restaurant.

Liefs. Så dejligt et sted!

Der er mange indretningsbutikker i Tulum. Der hvor jeg har min faste runde er i La Veleta hos Gypsea supermarked (økologisk og virkelig lækkert sted), der har de en del skåle, tallerkener og den slags. Næsten ved siden af, ligger Terreo Decor, der køber jeg altid duftlys og andre småting.

Tulum – thats a vibe

Desuden er der mange små butikker både i La Veleta, i hovedgaden, ved stranden og på mange af sidegaderne når man færdes i byen.

På Calle Osiris Sur lige overfor byens torv, finder man autentisk porcelæn og køkkenting. Jeg køber altid skåle, kopper, fade og tallerkener derinde. Vi taler priser fra 10 kr og op.

Part 3

1 kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din (næsten) ultimative guide til Tulum & Holbox 1