man er hvad man spiser:

powerwalk 400 kalorier væk

Billedet peger mod løbeture, jeg ved det godt, men i bund og grund handler det om at få pulsen op. Personligt er jeg mere til powerwalk end løb.

Du kan powerwalke op til 400 kalorier væk.

Ved at gå en time i høj fart (pulsen oppe og sved på panden), kan man brænde 400 kalorier af og holde sig fit. Forudsat at man også spiser sundt, naturligvis.

En time lyder længe, men orker man ikke fitnesscenter, så tager man bare en stor, varm sweater på, og går sig en lang tur tre – fire gange om ugen.

Powerwalk tager ikke fra dine muskler, og er i øvrigt vanddrivende.

Jo mere du sveder jo mere taber du dig. Jo mere du går, jo mere taber du dig. Jo længere du går, jo mere taber du dig. Jo hurtigere du går, jo hurtigere taber du dig.

God gåtur :)

Læs mere detaljeret om kalorier og fedtforbrænding her. 

UPDATE: Jeg giver Glenn ret i, at det ikke er alle det virker for. Personligt virker det aller bedst for mig, når jeg går på et løbebånd med hældning. Det kan mærkes. Jeg sveder og mine baller er på overarbejde :)

17 kommentarer

 • nice article.. Thanks for sharing

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Kira.
  Jeg elsker at læse din blog – du skriver spændende og flot om emner som henvender sig til almindelige mennesker som er interesserede i kost og træning:) Dog vil jeg lige nævne at din skrift er svær at læse. Jeg har opdaget at jeg ikke orker at læse alt fordi den simpelthen spænder for vidt over skærmen. Måske kan du samle skriften mere på midten af siden?

  Mvh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hej!
   Jeg prøver at vælge en anden i weekenden, så må du sige om det er bedre :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej Kira,

  Det er nok et dumt spørgsmål, men du skriver tit at du sørger for at spise en masse hvid fisk, hverdag – kan du ikke lige fortælle hvilke fisk der er hvid fisk? hehe, synes det kan være lidt en jungle med alt det :).

  mvh Fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Planken er sindsygt god – den gør jeg tit. Den er hård, mand. :)
  Og nem at gøre derhjemme. Kan anbefaldes til alle!

  Rigtig mange gode tips på din side om crunches, Kira.
  Stort tak for det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aaah super, Kira.
  Den side på din blogg skal jeg studere nærmere.
  Ser interessant ud.

  Håber nu ikke du har trænet alle dine flotte former væk i sammenheng med bodybuildingen, Kira. Kan dessværre ikke se programmet her i Sverige men ønsker dig held og lykke med det.

  /Glenn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glenn

  Kira,

  Hved du om det er rigtigt som en del siger, at man ikke kan punkt-træne et specielt sted på kroppen? Jeg syns man hører forskellige ting beroende på hvem man snakker med.
  Som 45-årig mand kører jeg hårdt for at bli af med maven – der er nemig en del der siger at det ikke hjelper med kun at køre crunches uden man må tr0ne hele kroppen. Hvad er din erfaring?

  OBS! Anledningen til at min tekst kan se mærkleig ud er fordi jeg er svensker og er nødt til at bruge short commands for at få de danske æ og ø og det er ikke altid de virker når jeg har travlt ved tastaturen. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Jeg har trænet undermave, overmave og bold og det har givet mig en flad mave. Og så cardio for at brænde fedtet der sidder lige der.Boldøvelser er drøn effektive:

   Alle mine indlæg om mave ligger her:
   http://dkira.com/?s=bold+

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glenn

  Nej, den er sindsygt dårlig. Jeg går simpelthen ikke ned, og hvis jeg gør så går jeg op igen med det samme lige så hurtigt.

  Jeg må virkelig kæmpe for det. men hvad gør man? man kan ju alligevel ikke gi op. :) Det har i hvert fald tvinget en til at ta fat på sin kost og den måde man lever på, og det er ju aldri negativt. men nogen trænings- og sundhedsnarkoman bliver jeg aldri. Er altfor meget livsnyder. :)

  Man vil ju gerne tro at hyperhidros har noget med hormoner at gøre, især som jeg frem til jeg var 30 år kun vejede 55 kilo og havde for meget forbrændning (er 185 cm lang) men når jeg fyldte 30 så gik jeg pludselig op 30 kilo på et år og efter det så har jeg i stedet hele tiden taget på.
  men hyperhidros er et signalfel i hypothalamos der bilder kroppen ind at det er for varmt og den skal køles ned og derfor sender svedsignaler fejlagtigt. Det eneste der hjelper er botoxinjektioner.

  Ja, det er muligt at power walk fungere bedre på et træningsbånd – det har jeg aldri tænkt på.
  men jeg foretrækker at løbe i den friske luft – syns det er mindre kedeligt.
  Hvis du nogen gang er i Skagen så har jeg et godt tip: ved den tilsandede kirke ude i klitterne findes der lange slinger ude i hedlandskapet for cyklister og løbere. Prøv at ta en tur derude i det ødslige smukke landskab kl. fem elelr halv sex om morgonen – en fantastisk naturoplevelse, du føler det som om du er den eneste i hele verden. Det er den slags der gør jooging OK, syns jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Kira :-)

  Tak for en virkelig inspirerende blog!

  Jeg har altid dyrket motion, og er en smule robust bygget.
  Mine ben (specielt leg) – muskel er en del større end hvad jeg finder passende. Jeg ved godt at man ikke kan “tabe” muskler – i hvertfald efter hvad jeg har læst. Men jeg tør ikke løbe eksempelvis, da jeg er bange for at mine leg muskler bliver endnu større – jeg synes tit det føles som om de vokser og bliver endnu hårdere, efter jeg har været på løbebåndet i fitnesscenteret. Problemet er så, at jeg gerne vil tabe mig, men ikke ved hvordan, fordi jeg er bange for at tage alt for meget muskelmasse på. Kunne nemlig godt tænke mig at tabe mig en smule, hvis det overhovedet er muligt, på leg musklerne..
  Håber du forstår min besked! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Cecilie, jeg har mødt flere fitness atleter der ikke træner ben fordi de netop bliver for store. Jeg er dig svar skyldig for at være ærlig. Jeg ved at hvis du ikke indtager kulhydrater eller særlig mange, så kan du crosstraine i 40 min ad gangen da det tager af musklerne og ikke af fedtet som sådan.
   Men det er jo så over hele kroppen vil jeg tro.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira Eggers

  Ok så er din situation noget speciel og jeg forestiller mig at det ikke er sjovt. Er din forbrænding så ikke høj med den lidelse?

  Tak ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glenn

  Hej Kira.

  ja, det er ju sådan, at en del ting virker for en del men ikek for andre. :)
  Dete r det der gør kost og træning så s8rens sv0rt og kompliceret.

  Det samme gælder svedning.
  Jeg hører til dem der sveder utrolig meget – også når jeg ikke laver noget specielt (jeg lider af hyperhidros) – så hvis det nu er sådan at man generelt taber sig af at svede så ville jeg definitivt se ud som en anorektiker idag (om sommeren bruger jeg i gennemsnit fem undertrøjer om dagen), men har i stedet meget svært for at gå ned i vægt!!!
  Jeg havde VIRKELIG ønsket at det havde været så nemt at man taber sig af at svede – det ville ha gjort mit liv så meget nemmere. :)

  Jeg skal også sige at jeg prøver på at tænke på at spise sundt – i hvert fald uden at overdrive.

  Så der er en del klichéer man tit hører men som simpelt hen ikke er rigtige for alle.

  Håber du har det godt, Kira (du ser bare bedre ud med åren!).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glenn

  Personlig så gir mig Power Walk intet. Jeg har altid gået rigtig meget hver dag gennem alle år og jeg går i sindsygt højt tempo, så hurtigt at mange ikke kan følge med, så min pulse er godt nok højt op.
  Men det har ALDRI nogensin gjort nogen forskel for min del elelr for min forbrændning.
  Jeg er nødt til at komme meget højere op i puls – så løb er det eneste der virker for min del.

  Så det der med at brænde kalorier gennem at gå i høj puls er noget individuelt, for en del virker det godt men for mange andre er det simpelthen ikke nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hej Glenn, det kan du have ret i. Det giver også kun mig noget, hvis jeg gør det med hældning på et løbebånd. Men så giver det virkelig også, altså for mit vedkommende. God pointe jeg lige burde få med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

man er hvad man spiser: