Så skete det også for mig!

En note om forhold

 

Normalt er jeg ikke så åbenmundet når det kommer til mit privatliv, klog af skade, men jeg har sørme lige fået en kort åbenbaring og jeg vil gerne dele noget med jer.

Jeg sidder her, midt i min fire dages vandfaste og er lige ved at dø af sult og prøver stræbsomt at glemme min hovedpine, som åbenbart er en meget normal del af denne proces. Jeg er på tredjedagen. Normalt er mit spisevindue dagligt mellem 12-18, så det er nyt for mig at faste så længe.

Det er svært at arbejde på vandfaste, jeg er fuld af energi, men mit hoved banker derud af, lidt som den tarvelige boremaskine de bruger ved metrobyggeriet ved siden af, hvor jeg bor. Jeg glæder mig dog usigeligt til den metro, no lie. Men uvisheden om hvornår det går væk, giver mig trang til at springe resten af fasten over!

FORHOLD OG DEN SLAGS
Jeg er 49 år og har bare erfaret, at det aldrig er for sent at blive klogere. Hverken på andre eller sig selv. Jeg kan slet ikke få nok af at blive mere bevidst.

Jeg synes ofte, at jeg føler mig ret godt med, lige til jeg bliver mødt med et menneske, der skubber mine skyggeside helt frem. En egenskab jeg ikke kan lide ved mig selv, som jeg undertrykker og er helt overbevist om, er død og begravet. Indtil den står der igen og skriger mig lige ned i ansigtet.

Da jeg var barn, var min mor meget ustabil. Hun kunne bare ikke holde aftaler. Det er ikke godt for et lille menneske at opleve så voldsomt et svigt og jeg kan med statsgaranti sige, at det har fulgt mig hele livet og selvom jeg er ret godt repareret, er det noget der altid ligger under overfladen. Jeg boede ikke med min mor, men med min far, farmor og farfar på den dejligste gård i Kvistgård. Men hver gang næsten, vi havde aftaler med min mor, dukkede hun ikke op. Så Kira fem år, lever stadig i bedste velgående, når jeg genoplever det i mine forhold.

For hver kæreste-relation jeg har været i, har jeg lært noget om, hvad jeg skal arbejde med, hvad jeg vil lægge kræfter i af arbejde med den enkelte og hvad skal slippes for mit eget helbreds skyld. Ja, selv dem, der var kortvarig, har nogen gange givet mig rigeligt at arbejde med.

Jeg har altid haft svært ved bare at date. Jeg er lynhurtigt blevet kærester med mine kærester og er hoppet fra forhold til forhold, hvilket betød nærmest ingen pauser i 15 år med tre forskellige.

Affiliate: Vinterbadning på altanen – nemt! 

Jeg har aldrig haft lyst til at jonglere flere mænd ad gangen – jeg kan ikke finde ud af det – og har haft brug for massiv tryghed fra start. Det har gjort, at jeg nok har slået op med fem mænd på en uge gennem tiden. Det er også noget, mine veninder griner lidt af: Hvor mange mænd har du slået op med denne uge?? Fordi jeg kan sagtens have samtaler i gang med flere, men begynder de at at vise tegn på ustabiliet meget tidligt, mister jeg lysten.

NYT HOLD – læs alt om træningen her 

Der har været tider, hvor jeg har vovet pelsen og prøvet at sætte skibe i søen eller blevet inviteret ud og har sagt ja, selvom jeg kategorisk er angst for at date fremmede. Jeg foretrækker indercirkel-mænd.

Hvis disse fremmede, ikke overholdte en aftale om at ringe sammen, droppede jeg kontakten som en varm kartoffel, dog ikke lige uden af også at gøre opmærksom på deres dårlige opdragelse :). Det tror jeg mange kvinder har været igennem, mænd (kan ikke tale for mit eget køn), er virkelig blevet sløsede. De virker helt overraskede over, at man synes det er noget pjat. Det forekommer dem åbenbart som det mest naturlige. Gad vide, om de også bare bliver væk fra job.

Men begynder det at ske i en tættere relation, går jeg i panik. Hele mit nervesystem hænger i laser og jeg ser ulykker overalt. Det er rædselsfuldt. Jeg kan virkelig blive ramt og blive vred over det det også. Ægte vred.

Men tiden…
…har lært mig en ting eller to om at være nysgerrig frem for at anklage, blive sur og skælde ud. Det har taget tid, men jeg er der.
For vi kommer alle med en eller anden baggage, eller næsten alle.

Det har været et solidt skridt i den rigtige retning at jeg er faldet ned og i stedet er meget mere nysgerrig, omsorgsfuld og opmærksom på, hvorfor der gøres som der nu engang gøres. Hos den anden, ikke kun hos mig.

Og hvor det dog bare hjælper!

Jeg er blevet mindre optaget af at sætte streger i sandet og grænser i forhold, men ser det som en mulighed for at åbne døren til mere sårbarhed.
Dermed ikke sagt, at man skal finde sig i alle mulige uvornheder, men udgangspunktet må være, at når to mennesker mødes, der er følelser på spil og pludselig er der fare for at miste, der skal man være meget varsom, fordi det er ikke kun hos MIG der er skyggesider, det er jo også i de mænd jeg gennem tiden har været kærester med, jeg har bare ikke gjort nok for at undersøge hvad der lå til bunds for det, men mere set på den overfladiske del, som at gider jeg virkelig blive ved med at finde mig i det her eller det her. Søgt svar, har fået nogle for mig ubrugelige replikker tilbage, ikke noget jeg kom videre med, i hvert fald.

Jeg har også undersøgt hvad min egen rolle mon har været. Eller jeg er bare kommet frem til, at det er lettere uden. Og kodeordet er lettere. Det skal ikke altid være let for at være rigtigt. Det er vel en hårfin balance og det kræver to mennesker vil samarbejde. Som regel er det først når jeg er faldet ned igen, at jeg gerne vil løse tingene, men det har ikke været holdbart. Det skal ske før, det kommer for lan

Jeg har haft et langvarigt forhold med en der har bipolar lidelse, der følte jeg det var utrolig vigtigt at jeg satte mig helt ind i, hvad det betød. For både mig og hans skyld. Men ellers har jeg bare ikke været patentelig nok med at komme helt ud  i krogene.

Et af de komplimenter jeg har fået af mænd jeg har været kærester med, er faktisk min evne til at kommunikere. Men set tilbage, har det bare ikke været nok over i, hvor de kom fra.

For ikke længere at blive mødt med min skyggeside, der kommer når jeg allermindst gider den, var det bare nødvendigt at få en bedre bevidshed om hvad der sker i mig og hvordan jeg selv kan regulere min reaktion.

En af de ting, der har hjulpet mig meget, har været Gottman Institute. Der ligger masser på Youtube, jeg vil virkelig anbefale alle, der kæmper med kommunikation, stilstand eller tillid at se nærmere på det fine par de nu er.

Er du i et forhold eller på vej ind i et, kan du helt sikkert også få glade af deres kort, som kan hentes ned fra app store.
Det er alt muligt fra sex og intimitet, dating, ægteskab, børn, connection og det de kalder open ended questions, som kan give anledning til bedre forståelse af den man holder af – og omvendt. De hedder Gottmans Card Decks og er gratis.

Jeg føler egentlig ikke, der behøver at være noget galt for at man studerer Gottmans metoder, jeg tænker det alligevel kan bringe noget spændend ind i et forhold.

Jeg føler at GI går imod mange af de traditionelle råd man hører. Det er superbefriende!
De har været sammen i 36 år , så jeg synes de er gode rollemodeller.

Deres principper som The Four Horsemen, er min bibellæsning.
Criticism, Contempt, Defensiveness, and Stonewalling

GI berører også tilknytningsmønstre som jo er ret oppe i tiden. Jeg tog selv en test og slog ud som ”secure”. Det vidste jeg egentlig godt, men jeg vidste også, at der lige manglede den sidste brik og jeg besluttede at min mors manglende evne til at passe godt på mig, ikke længere skal dvæle i mine forhold. Jeg vil hellere hele i dem end at flygte.

Da jeg var yngre, flyttede jeg meget eller jeg flyttede rundt på møbler, malede, solgte, købte, startede forfra.

Det er det man kalder en geografisk flugt. Andre tager stoffer :)

Men det var min kæphest i mange år. Jeg gør det lidt stadig, men det er efterhånden mere fordi jeg synes det er sjovt.

Jeg håber du kunne bruge teksten til at reflektere over din egen situation. Jeg er ikke gået i så mange detaljer, da jeg stadig værner meget om mit privatliv. Måske en dag, jeg føler det er fint at åbne op igen, men ikke som jeg har det nu :)

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT LÆSE MERE OM MINE TRÆNINGSHOLD:

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så skete det også for mig!