Din (næsten) ultimative guide til Holbox, Mexico

Så skete det også for mig!

 

Vinterbadning… jo, jo!

::::

Ja, det jeg havde troet at jeg lige kunne glide igennem (en ønsketanke jeg prøvede at manifestere), har ramt mig ret hårdt.

Indeholder affiliate – link. 

Vi kvinder er så styret af hormoner. Det er mænd også, men jeg føler vi er ekstra udsat. Vi bløder hver måned i en menneskealder, vi har PMS, vi bærer og føder børn og så ja, toppen på kransekagen: Overgangsalder!

Jeg begyndte at mærke tegnene for et halvt år siden. Først tænkte jeg, at jeg sikkert var dødssyg og havde kræft! Jeg fik katastrofetanker, fordi jeg aldrig har prøvet at have det sådan. Tænker der er meget normalt??

Svimmelhed, træthed, distræthed, ualmindelige humørsvingninger, hedeture, etc.

Her for et par måneder siden, udviklede det sig til smerter i underlivet hist og her.
Det kommer og går.
Jeg har PMS-symptomer i tide og utide og nu også haft menstruation to gange på en måned. Har været helt død seksuelt og følt jeg levede i en krop, helt ved siden af mig selv. Zombie-agtig. Bedst som man tror det er forbipasserende, så kommer det igen! Argh! Må også hellere få nævnt, jeg er 49, så det er bestemt ikke unaturligt at det sker nu.

Jeg agter at gå til lægen før eller siden, for et helt generelt tjek. Får jeg mineraler og vitaminer nok, er mit underliv okay og alt det jazz.

Her er hvad jeg har gjort, for at leve med det bedst muligt

Jeg har taget mig tid og plads til at hvile. Det har været vigtigt. Især med de hedeture, der også følger med, som gør det svært ikke at vågne i tide og utide.
Jeg sover med vinduet åbent.
Jeg har gået lange ture og har nydt kulden  – for en gangs skyld.
Jeg lader være med, at drikke lige så meget kaffe med koffein.
Jeg passer min styrketræning, selvom guderne skal vide, det har til tider været virkelig svært at trække mig selv afsted. Usigelig træthed, der lægger sig som en dyne over ens krop.
Jeg passer min faste, selvom jeg virkelig har lyst til alt muligt jeg forbinder med PMS. Pizza, pommes fritter, lakrids, vin. Faste for mig: Spiser først klokken 11-12 tiden, spiser et par gange om dagen indtil klokken 17. Det gør jeg fire til seks dage om ugen.


LINK TIL TUB: 10 minutter, så står det klar til vand og is på altanen – klik her 

Jeg er også begyndt at vinterbade! Det er hård tilvænning, men jeg føler det er virkelig dejligt, fordi jeg bliver kølet ned og føler mig mere frisk. Effekten er hurtig, nærmet med det samme. Det siges, at det rigtige effekt først kommer, efter man har siddet i 2 minutter i streg. Der er jeg ikke kommet til endnu, det har været for koldt. Jeg føler nærmest at min arm falder af, bare jeg stikker den ned i bassinet i 10 sekunder. Men det skal nok komme!

Det kræver at man gør det ofte – flere gange om ugen – ellers skal man starte forfra for at bygge tolerance. Det er også vigtigt at trække vejret korrekt.

Jeg har i stedet taget mellem 30 sekunder til et minut ad gangen over tre gange. Så løber jeg ind og varmer mig i 5-10 minutter og gør det igen. Jeg slutter af med en varm kakao. En slags kakao – ceremoni, som jeg egentlig ikke helt ved hvad er. Men altså, det hygger jeg mig faktisk ret godt med.

Som det ses, så har bassinet et rør, derfor er det er let at skifte vand, der følger også en slange med. Desuden er der pumpe og alt andet man skal bruge, så som et betræk til at dække af med.

Det siges at vandet skal skiftes hver 5. dag, men i denne kulde, synes jeg ikke det virker nødvendigt. Der går jo ikke ligefrem mose i den.
Og jeg synes også det er overkill og en hel del vandspild. Det paradoksale er, at jeg har vand lige under altanen, ved kanalerne, men det har jeg sgu ikke mod på endnu.

LINK TIL BASSIN 

Fordele ved vinterbadning 
Det er sjovt at læse om det online. Fordi det er danskerne, der fremhæves i andre lande som nogle modige vikinger, der kaster sig ud i vinterbadning. I det hele taget, virker det til, at trenden virkelig har fået godt fat her og mange andre fra udlandet, lader sig inspirere. Men vi skal ikke snyde resten af Skandinavien, Øst Europa, Grækenland og Rusland for noget af æren. Desuden har vinterbadning været en ting siden 17-1800 – tallet. Tal om revival.

– lavere blodtryk
– anti-depressivt
– øget insulinsensitivitet, godt for os der har nået en vis alder og for os i overgangsalder. Mindre effekt her, for overvægtige kvinder
– anti-inflammatorisk
– stress-regulerende
– positiv effekt på folk med astma, fybromyalgi, angst
– mildere sygdomsforløb da det booster immunforsvar
– positiv effekt på dem, med raspiratoriske udfordringer

Tip: Vinterbadning er 2 graders kulde 

Det hele bunder i, at på de to minutter man pissefryser i baljen, har måden blodet trækker sig frem og tilbage i kroppen på,  en enorm effekt på hele kroppens system.
Al magi, sker i de to minutter man er i, længere tid, kan være farligt, hvis man ikke er akklimatiseret.
Tilvænning er et must og det er også vigtigt at undersøge, om man egner sig til det. Ikke alle bør, eksempelvis, har man hjerteproblemer. 

LINK TIL BASSIN 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din (næsten) ultimative guide til Holbox, Mexico