Ny sukkererstatning

BCAA + det løse

IMG_8276

IMG_9669

IMG_9658 IMG_9677

Jeg har fået fornøjelsen af at træne med Yvonne, som er en rigtig dygtig personlig træner. Til det, skulle der nogle produkter til så jeg kan få endnu mere ud af min styrketræning. Der er masser man kan gøre for at frembringe endnu bedre resultater med sin træning. Blandt andet brugen af BCAA, drikke vand og nok af det hver dag, samt spise sine måltider med max 4 timers mellemrum. Det VIRKER.

Nogle dage har jeg grebet mig selv i at være for uoplagt til at træne og der har disse koffein piller som også har været et fast inventar i min træningstaske som pre-workout, fungeret rigtig fint. Well, også når jeg ikke lige magter at rejse mig for at tage opvasken for at være ret så ærlig!

Nå, men for lige at vende tilbage til BCAA. Forkortelse af Branched Chain Amino Acids og er kort fortalt essentielle aminosyrer leucine, isoleucine og valine. Især leucine spiller en stor rolle, da det er den vigtigste komponent i muskelopbygning af de tre. (Ud af i alt 8).

En god ide er at indtage det under og efter træning, og det skal ikke bruges som erstatning til evt. proteinshake eller måltider.

TIP: Styrker også immunforsvaret. Da man lægger meget stress på sin krop under tunge løft og styrketræning, skal kroppen have støtte til at restituere. Det kan BCAA også bidrage med.

Fordelen ved BCAA er at det optages direkte ind i musklerne som energi frem for at det skal gennem hele systemet først hvilket er tilfældet med mad. Derfor er der mange der ynder at indtage BCAA på tom mave eksempelvis om morgenen når de skal lave konditionstræning. Dette gøres fordi kroppen er i en katabolsk tilstand efter en nats søvn i anabolsk fase. (Den har fastet mens du har sovet). Katabolsk fase er nedbrydende og muskelvækst. Derfor, for dem der gerne vil holde på muskelmassen eller bygge mere på alt imens de forbrænder fedt via cardio, er det en god ide at indtage BCAA og lave konditionstræning på tom mave om morgenen, så kroppen tager energi fra BCAA´en og ikke fra muskler, som du jo gerne skla bibeholdes.

En anden god beskrivelse kan findes på slankesiden.dk:
Når man indtager færre kalorier, end man forbruger, vil kroppen mobilisere energi fra sine fedtdepoter, men desværre også fra proteinreserverne i musklerne. Vil man tabe sig, må man altså indstille sig på, at man må ofre en del af sin muskelmasse under slankekuren. (Her kommer BCAA ind for netop at bremse denne udvikling så meget som muligt, red) Kroppen befinder sig således enten i en anabolsk fase, (når du sover og kroppen restituere for eksempel, red.)  hvor muskel- og fedtmasse opbygges eller i en katabolsk fase, hvor fedt- og muskelmasse nedbrydes.

Beskrivelse:
BCAA, eller forgrenede aminosyrer, er et meget populært kosttilskud til atleter som er interesseret i forøget muskelmasse. BCAA er en betegnelse for 3 af de 8 essentielle aminosyrer, som spiller en væsentlig rolle i syntesen af protein, nemlig leucin, isoleucin og valin.

Kombinationen af disse 3 aminosyrer udgør cirka 1/3 af muskelvævet i den menneskelige krop. Hvis kroppen har brug for energi, så kan den nedbryde muskelvæv, for at få disse BCAA’s. Det er derfor meget vigtigt, at man får proteiner (aminosyrer) under eller efter et træningspas, så muskelvæv og andre væv vedligeholdes og opbygges, og man undgår den nedbrydningsproces, som er en naturlig del af metabolismen efter træning.
Kilde: Bodylab.dk

Jeg skal nok også komme ind på de andre produkter i et andet indlæg. Godnatski!

2 kommentarer

 • Louise T.

  Så hvad er din favorit BCAA?
  MVH
  Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Jeg er rigtig glad for Animal Nitro. Lede store piller men de er booomben som man siger. Så er jeg også glad for Bodylabs.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny sukkererstatning