Teoretisk set, hvis jeg nu skulle åbne mit eget træningscenter

Det bør du spise inden sengetid – ja, det sagde jeg!

ImageGen.ashx

Elsker du aftensnacks? Du er kommet det rette sted hen, for jeg har en god nyhed til dig! Pjat med at man ikke må spise efter otte og alle de andre myter der florerer. Nu skal jeg skære helt ud i pap for dig, hvad du må kyle lige i løgnhalsen inden du tæller får eller sneakers eller hvad det nu er, du tænker på inden du lukker øjnene i.

Din guide til ædegildet {Oprindeligt lavet til Zalandos nytårssektion, men mailen gik tabt i deres SPAM, så den blev ikke offentliggjort i tide}

I har sikkert hørt det mange gange:
Man skal ikke spise før man går i seng. Man skal ikke spise efter 20. Well! Jeg har noget jeg gerne vil sige til den sag, som med sikkerhed vil glæde dem af jer, der har hang til en aftenssnack!

Langsomt optagelige proteiner bør være et must at indtage inden sengetid. Det giver din blodstrøm en stabil tilførsel af aminosyrer som musklerne har meget glæde af i løbet af natten.
En perfekt måde at tilføre kroppen ammunition til muskelopbygning og vedligeholdelse af muskelmasse. Den langsomt optagelige protein hedder Kasein. Mange fitness atleter “hyggespiser” inden sengetid men det er skam med henblik på at sætte kroppen på arbejde i løbet af natten, for at høste frugten heraf, når de skal stå klar på en scene, men også fordi det er rigtig sundt for kroppen.
Den reneste form for langsomt optagelig protein findes i æggehvider. De er laktosefri, og selvom mælkeprodukter også er gode at indtage inden sengetid, er æggehvider endnu bedre, da de ikke indeholder laktose (sukker).
Jeg spiser ofte inden sengetid. Jeg spiser eksempelvis gerne økologisk skyr med bær eller peanut butter.

1.
Hytteost med bær og sukrin (sukkererstatning)
Hytteost er blandt andet baseret på langsomt optagelig protein som du med god samvittighed kan forkæle din krop med. Bær ligger lavt på glykæmisk indeks og giver dig modsat juice ikke et spike i dit blodsukker. Desuden er der få kalorier i en lille skål med denne “dessert”.

2.
Æggehvideomelet med grønne grøntsager
Æggehvide er også  langsomt optagelig protein og nærmest uden kalorier. Kombiner det med grønne grøntsager som asparges, broccoli, spinat, etc. De mætter, har få kalorier og er meget fiberrige. Alt i alt en win win din krop har godt af.

3. Skyr/Skir
Islandsk yogurt kaldet skir eller skyr er også en fantastisk proteinkilde. Hak lidt mandler eller bland med en teskefuld sukkerfri peanut butter, og du har fået lidt sundt fedt med i købet.

4. Der findes masser af proteinkage/brownies/pandekage opskrifter på nettet. Men vil man gerne hygge sig i sengen med en proteinkage, skal man altså vælge at bruge kasein proteinpulver og ikke valle/whey. På den måde, kan man spise sig en kage med en god fornemmelse i kroppen og give musklerne noget seriøs næring.

5. Er man til kød, skal man holde sig fra rødt kød inden sengetid. Hellere kalkun, kylling, tun ( i vand) eller laks.

 

Et godt tip: 
Brug en cupcakeform, hæld æggehvider og grøntsager I den, sæt I ovnen og bag.
På den måde, er der snacks til et par aftener I træk. Husk at smør formene med et tyndt film/lag af olie eller kokosolie, så det ikke sidder fast.

3 kommentarer

 • Marie

  Nogen gode råd til en veganer? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Kira!
  Tak for en rigtig fed blog som jeg læser hver dag.
  Har tænkt på om du slet ikke snakker med Mascha mere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De bedste nyheder jo! Fedt indlæg! Tak for det ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teoretisk set, hvis jeg nu skulle åbne mit eget træningscenter