Kiras Klumme: Jeg rådner op af utroskab

Kiras Klumme: Er det småligt at slette en eks?

Kiras Klumme: Facebook er et vindue, der gør dele af ens liv gennemsigtigt. Skal ekskærester have del i det?

Facebook giver søvnløse nætter, ødelægger forhold og giver masser af anledning til skænderier. Med andre ord, hvis kærlighed var Den Kolde Krig, er Facebook vores tids slagmark.

Jeg kan godt lide Facebook. Min profil har alle adgang til, da jeg anser det som networking. Den bliver lukket i tide og utide af Facebook på grund af for vovede billeder, så for mit vedkommende bliver ‘venner’ slettet ganske automatisk.

Desuden, er flere af mine ekskærester ikke en del af den digitale æra, så dem ser jeg slet ikke. Men jeg indrømmer da gerne, at jeg har slettet en ekskæreste eller to som for mig at se er helt irrelevante for mit liv.

Småligt at slette
Jeg ønsker ikke at mødes med dem og ‘ping ponge’ over en latte med skum eller have kontakt til dem. Derfor så jeg ser heller ingen grund til, at vi skal have indsigt i hinandens liv på Facebook. Facebook er trods alt vinduet, der gør dele af ens liv gennemsigtigt.

Er det småligt at slette en eks? Muligvis, men det kan være nødvendigt.

Selvom det er dig, der slår op – som i mit tilfælde – så er det stadig lidt ubehageligt at skulle forholde sig til, at være central i cyberspaces svar på en boksering. Alle ‘venner’ er samlet ét sted, og de er vidne til, at man offentligt støder hovederne sammen. Dette mener jeg for alt i verden skal undgås.

Brud blev afsløret før tid
Jeg havde lige hentet mine ting, og mit forhold var slut. Jeg skulle bare videre. Men jeg havde da ikke skænket det en tanke, at jeg skulle ændre min status på Facebook fra ‘I et forhold’ til ingenting. Men det havde han! Og det blev fulgt op af 50 beskeder på hans og min væg, hvor folk havde en åbenlys mening:

‘Ja, det var også for det bedste, han var alligevel ikke noget for dig!’ og ‘Du skal nok finde dig en rigtig sød pige’, skrev de på hver vores væg.

Cyber-psykoser
Facebook er ikke kun forbeholdt folks billeder af sig selv og delfiner, for meget FarmVille eller statusopdateringer om, hvor svært det er at rejse sig fra toilettet. Det er også anledning til seriøse tilfælde af cyber-psykoser og kan sætte fantasien på overarbejde. Det kan blive brugt eller misbrugt. Men det kan heldigvis også være slut med et enkelt klik.

Samtaler som denne, finder sted hver dag:
– Hey

– Hej!

– Han har gang i nogle andre

– Hvor ved du det fra?

– Facebook!

Eller

– Skal jeg slette hende fra Facebook, nu hvor vi ikke er kærester? Jeg orker ikke at se hende spankulere rundt på Facebook med et ‘den gladeste eks i verden-skilt.’ Jeg bliver bare konfronteret med ting, jeg ikke ønsker at se eller vide…problemet er lige nu, at jeg kan ikke lade være med at tjekke hendes profil – sådan cirka 24-7!!

Eller

– Jeg synes da lige jeg vil understrege, at jeg mener det, når jeg siger, at vi ikke skal have mere med hinanden at gøre, så jeg sletter ham nu! Tag DEN!

Stalker-venligt sted
Facebook får tillagt en hel del magt, når det kommer til folk, der slå op.

Men hvad gjorde vi før Facebook? Vi slikkede vel vores sår, og lagde lidt afstand. Eller er man stalkede, opsøgte dem alle de steder, hvor det var muligt at løbe ind i dem. Og her er Facebook jo perfekt! Super stalker-venligt sted, at opholde sig. Men jeg lover, at himlen ikke falder ned, hvis man vælger at logge af for en stund, og fjerne sig fra situationen.

Derfor forbliver man venner
Ekser vælger at forblive venner på Facebook efterfølgende, enten fordi de ikke vil skabe drama og gerne vil fremstå som ordentlige mennesker, de vil ikke være uhøflige og afslå et venskab, de er pisse nysgerrige, hævngerrige eller de sluttede faktisk på god fod.

Facebook er det tredje hjul i virkelighedens forhold, og kan på et enkelt klik støde fortid og nutid sammen med et akavet og uventet møde med en eks. Det kan være taggede billeder, privatbeskeder eller en lidt for meddelsom newsfeed.

Ikke nok med at man skal forholde sig til ekskærester, man skal også forholde sig til at ens nye kæreste ikke synes om, at venskaber med ekskærester finder sted på Facebook.

Hjælp at hente
Men helt ærligt, hvis du er besat af at tjekke kæresten, ekskæresten eller den nuværendes kærestes ekskæreste hele tiden, er det ikke Facebooks skyld, men din egen.

Derfor kommer Facebook dig også til undsætning med en udstrakt arm, der hedder ‘privatindtillinger’. Tjek det ud, før du gør noget irrationelt.

Læs klummen på ekstrabladet.dk her

 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiras Klumme: Jeg rådner op af utroskab