Vanvittig respons på gluten og se gluten med jeres egne øjne

Børnefonde bør ikke tage imod penge der kommer fra mishandlede dyr

53_0_0

Som den dyreven I kender mig som, er det vigtigt for mig at lægge afstand til Climb for Charity og Børneulykkesfonden. 

Jeg har været på to bjergbestignings – charityture med Climb for Charity med det formål at samle penge ind til en mindre organisation, der hedder Børneulykkesfonden. Begge ture til Mont Blanc, første tur arrangeret i 2015 og så i 2016. Climb for Charity er stiftet af Henrik Uth i 2014.
Det har været uforglemmeligt og fantastisk koncept, og det er ærgeligt at det skal nå hertil, men jeg har valgt at stoppe som ambassadør.

Det har jeg gjort, fordi Climb for Charity har valgt at indgå et samarbejde med Kopenhagen Fur.
Mit hjete sank da jeg fandt ud af det, via et billede på Facebook. Virkelig?! Jeg er uforstående overfor sådan et valg af sponsorat!

Climb for Charity udnævnte mig som ambassadør. Jeg har støttet dem ud over evne og tid, med mere end der nogensinde har været forventet af mig, til stor økonomisk vinding for dem. For bagefter at opleve, at ambassadørrollen kun går een vej: Den vej, der der tjener dem, og ikke er baseret på et samarbejde som man ellers har med sine ambassadører. De fleste organisationer ville blive rigtig glade for at have en der giver så meget af sig selv som jeg har gjort – og værdsætte det! Mange ambassadører derude,  gør kun hvad de bliver bedt om.

I 2016 spurgte jeg Henrik Uth om, hvornår vi tog næste tur til Mont Blanc. Vi sad i vores chalet i Chamonix og var ved at pakke sammen. Han sagde, det ville han ikke igen foreløbig. Nu var holdet ligesom også sat til Kilimanjaro charity turen. Øhh?! Her blev jeg ret overrasket, fordi jeg havde ikke kendskab til denne turs fremskred. Jeg vidste godt. at den var på tale og at man var ved at planlægge den, men at holdene allerede var mere på plads, anede jeg ikke. Fair nok, jeg har ikke givet udtryk for, at jeg ville afsted. Jeg har givet klart indtryk af at jeg er til mere action. Jeg føler bare, at som ambassadør og fordi jeg er hele årsagen til at turen til Kilimanjaro overhovedet bliver til noget,(hvor ironisk) at det ville have været en god gestus at have spurgt. Men man kan ikke spørge mig, når man “i skjul” har KF i kikkerten og KF direktøren skal med på turen, så meget ved de nok! Så helt underligt er det ikke.

mink-jpg-3-sa%cc%8ar-pa%cc%8a-hovedet

Heri ligger “problemet”
Man kunne kalde Pia Allerslev problemet, men det ville nok være at gå for langt. Problemet er modtagerne af pengene. Deres manglende evne til at skille tingene ad. Henrik Uth er blevet kæreste med den pelsbegejstrede snart tidligere borgmester, Pia Allerslev. Her er tænker jeg, at ideen blev født – at Kopenhagen Fur da skal være en del af turen til Kilimanjaro. Pia er nemlig rigtig glad for at låne pelse af KF, Venstre har desuden modtaget penge fra KF og Pia kommer til KFs receptioner og viser sig naturligvis også i pels ved enhver given lejlighed. CFC kender godt min holdning til pelsindustrien, som jeg har god grund til at foragte. Så her passer jeg jo ikke rigtig ind, vel? Men i stedet for at være ærlige, har man ladet som ingenting enten af naivitet, eller fordi man har håbet på, jeg ikke ville reagere. En smule uacceptabelt faktisk, når jeg har været nok venner med stifteren til at ses med ham privat.

PR FAIL

Jeg synes det her er et PR FAIL der tager prisen, og året er knap nok i gang.
Man tager ikke imod støtte til noget så fint som børnesager fra firmaer der lever af døde dyr, der imens de lever, bor under forhold dyr IKKE bør leve under. KF kalder det dyrevelfærd, og viser Morten Korch lignende film fra minkfarme, til alle der gider se dem. Men snakken går, for de kan ikke engang indfrie det de selv skriver! Der er mange andre sider til dette som KF naturligvis IKKE deler med BUF og CFC.
BUF har fået 75000 kr. De penge tilbød jeg dem at skaffe, hvis de droppede KF, men det afslog de. Hvorfor  mon? Fordi det ville få Pia Allerslev til at se dum ud overfor KF? Ikke flere pelse så? Ja, altså jeg gisner bare.

75000 er INGEN penge for KF, det er til grin, at CFC/BUF takker ja til det og så et par pelshuer. Til grin. Havde det været en mill. kunne man måske glimte med øjnene, men 75000? Come on! Genial PR for KF  – for CFC og BUF? Ikke rigtig!

Kære deltagere, her er jeres pels (huer): (KF vil selvfølgelig prøve at tale udenom – men facts er facts og der kommer flere en af de nærmeste dage – jeg er slet ikke færdig)

En aktindsigt fra Fødevarestyrelsens Veterinærrejseholds kontrolrapport fra Møller Mink tegner nu et billede af en farm i langt værre forfatning end da TV2’s Morten Spiegelhauer var på besøg. Ved Fødevarestyrelsens besøg var flere hundrede dyr syge og skadede bl.a. en mink der har fået bidt sit venstre bagben helt af, og som skriger højt af smerte. En anden mink har et enormt og smertefuldt sår, der dækker det meste af hovedet.

På Fødevarestyrelsens 5 timer lange kontrolbesøg blev konstateret hele 370 mink i Møller Minks sygeafdeling. Derudover blev avlerens medicinforbrug gennemgået og heraf fremgår det at antallet af mink der behandles for de udskældte bidskader er ekstremt højt. På bare en enkelt dag i juni måned blev 265 dyr behandlet for sår og bid. Disse fund står i skærende kontrast til Kopenhagen Furs udlægning af problemets omfang. I teksttunge dagbladsannoncer efter TV2’s minkprogram påstod branchen at der kun fandtes 0,6 dyr med sår og skader på en gennemsnitlig minkfarm. – kilde Anima, Fødevarestyrelsen og TV2. 

Kendte navne blandt deltagerne på Kilimajaro turen er:
Fitness entreprenør Charlotte Bircow, Skuespiller Ditte Ylva, sanger Joey Moe, Jojo fra Radio Nova, snart tidl. borgmester Pia Allerslev
Nogle af deltagerne har valgt IKKE at støtte KF, andre har.

 • Kopenhagen Fur har en politik om at avlere der ikke har ordentlig dyrevelfærd på farmen kan ekskluderes. Hidtil er dette kun sket en enkelt gang i 2011 trods flere beviselige sager.
 • Mink i naturen er enspændere. De kan holde territorier som er op til 2,5 km2, som de ikke deler med andre voksne dyr. Minken er et aktivt, nysgerrigt og opfindsomt dyr. De har svømmehud og bruger en stor del af deres tid i vand. Minken jager også både til lands og til vands. I pelsdyrfabrikkerne lever minken i et lille trådbur med en redekasse. Buret svarer til at 2-5 mink lever på en opslået avis. – kilde Anima

Tak fordi I læste med – puha, det blev langt.

Foto: Anima og privat & privat

img_4489

 

 

5 kommentarer

 • Natja

  SUK..mod dumhed kæmper selv guderne forgæves! Det er ikke mennesker der går i pels..ved ikke hvad de er?! Flået op fra helved måske…? og dumpet her på jorden! Støtter op om Kira, og prøver også selv at råbe folk op, men det er mærkeligt nok en sej kamp!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvad bilder de sig ind.
  Man skulle tro at de vælger deres ambassadør ud fra dine værdier og de folk du når ud til. At sige Hej til KF er efter min mening at sige farvel til dig.
  Det er bøde dumt og utrolig uetisk af dem. Føj.. at folk ikke kan se at den industri er forkert, at de ikke bliver berørt og vrede, det forstår jeg slet ikke.
  Jeg er typen der begynder at græde bør jeg læser om grimme ting plus får et sort sind, hvis jeg fysisk har mulighed for at handle aktivt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SMH

  Er folk ikke snart ved at forstå, at pels ikke bør være en del af garderoben? Noget af det mest unødvendige. Hvor er det skidt gået af de organisationer. Tak fordi du står op for dyrene, Kira

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hvor er det dejligt at se du står ved dine meninger! Jeg giver dig 100% ret. Det er ikke god PR og slet ikke i orden at tage imod penge fra Kopenhagen Fur til det formål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Hvor er det ærgerligt at høre. Jeg glæder mig til den dag, alt dette bliver stoppet. Fortsæt med det gode arbejde, Kira.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vanvittig respons på gluten og se gluten med jeres egne øjne