Sundere valg: Chokolademousse der gør underværker for hjernen

Kan I huske indlægget med lægen og med vejrtrækningen? Der er nyt – men det er ret overraskende

Screen Shot 2016-03-08 at 17.04.02

Tingene har taget en ret anderledes drejning. Mildest talt.
Som I måske læste i dette indlæg – mange af jer, kom også med bud og tanker herom både på blog og Facebook, tak for det – så blev jeg ret sur på min egen læge, da hendes udmeldinger om mine vejrtrækningsproblemer var:
– Det må du jo bare holde op med (øhhh…nej!)
– Hvad vil du have jeg skal gøre ved det? (Ja, giv mig en henvisning, hvad ellers?!)
– Hvad skal du da også bestige bjerge for, det behøver du jo ikke! (Det er da sagen uvedkommende)

Jeg giver ikke sådan op, og fik da også kontaktet allergi klinikken med min henvisning, men aflyste da jeg fik en vigtig opgave, og skal nu bestille ny tid, hvilket selvfølgelig er noget jeg får på plads asap. Jeg har også fået ny læge, en læge som både beskæftiger sig med astma klienter og interesserer sig meget for naturmedicin. Han løber også maraton, så han forstår godt lysten til at dyrke sport af forskellig art.
MEN for to uger siden, begyndte jeg hos osteopat i Hornbæk, mest fordi jeg gerne ville have styr på hvad der er galt med min højre skulder. Dejlig nemt, da det ligger lige over mit eget fitnesscenter, KURBADET FITNESS by KIRA hos KURBADET by ILSE JACOBSEN. Alex er yderst populær og han får rigtig gode anmeldelser. Læs mere om ham her.
Han fik ret hurtigt observeret følgende:
Min vejrtrækningsmuskel fungerer ikke optimalt, det er især blevet værre efter jeg fik ondt i skulderen som så gik i ryg og nakke det seneste år. Vejrtrækningen gav mig SÅ meget besvær både under optræning til Mont Blanc sidste år, men bestemt også selve bjergbestigningen. Jeg er pissetræt af, at folk tror jeg er i dårlig form :-((
Jeg har alt for meget bindevæv under min tyktarm, noget der har bygget sig op igennem mange år, så meget, at Alex slet ikke kan komme til i det område. Gisp
Jeg har et skævt bækken
Jeg har et spændt bækkenbund, hvilket også forlarer, hvorfor jeg laver buttwink hvis jeg squatter, da bækkenbundet i sin stramhed, trækker korsbenet med sig
Der er direkte kontakt med de smerter jeg har ved skuldren og nakke ned til vejrtrækningsmusklen, det ene gør det andet værre fordi jeg overkompenserer
Jeg har det med at trække frem i højre side af kroppen og det har skabt ubalance både i organerne og musklerne. Men her er det svært at sige endnu, hvad startede hvad (hønen og ægget). Det vil sige, den side man bruger mest, er som regel den der trækker frem, men her er det modsat. Det er slet ikke tilfældigt at jeg har vrøvl med højre skulder, højre knæ og højre hofte
Min mave er hævet i højre side
Jeg nyser meget: Slimhinder på overarbejde
Jeg har irritabel tyktarm og har haft det siden jeg var meget ung. Det kan være på grund af, at jeg har tynd slimhinde så fremmedlegemer slipper ud gennem revnerne i tyktarmen så at sige, og det bliver så bekæmpet af andre slimhinder i kroppen for ud skal det. Det kan derfor forklare, hvorfor jeg hele min barndom har haft ondt i ørene, stadig døjer med det i dag og har haft problemer med tør hud så længe jeg kan huske tilbage. (Slimhinder der arbejder)

Efter to gange og to uger hos Alex kan jeg:
Tage 32 kilo i walking lunges, hvor jeg længe er blevet træt af bare 20 kg, så min progression har været i en nedadgående kurve og jeg har måtte opgive hurtigt fordi jeg er blevet for træt
Slå min egen rekord på romaskinen uden af at falde død om og opgive resten af træningen fordi jeg ikke kan få vejret
Lave pull-ups uden af at måtte give op efter tre
Fået mere fleksibel førlighed
Fået løsnet op, så jeg er bedre til at udføre træningsøvelser uden af at skulle “beskytte” mig selv og altså prøve at træne uden om skader
Smerte i skulderen er næsten væk – jeg mærker det kun, hvis jeg har armen ud fra kroppen med noget tungt. Men ingen smerter – og jeg må ikke have noget tungt i strakt arm, fy!
Jeg er dybt imponeret!

I dag var jeg oppe og træne på Stairmaster, men så begyndte det igen med vejrtrækingen, nøjagtig som hvis jeg træner op til bjergbestigning på trapper som vi jo har gjort. Der må jeg stoppe op og hive efter vejret fordi jeg føler det ikke kan komme langt nok ned i lungerne og så gaber jeg. Det er besynderligt, fordi det sker KUN ved trappetræning og bjergbestigning. Ikke ved rock climbing, crosstrainer, romaskine, etc. Og så sker det så når jeg sidder stille eller når jeg er småstresset. Det sker også normalt under høj interval træning. Skal lige spørge mere ind til det næste gang jeg skal derned.

Bottom line: Jeg er superglad fordi jeg fik tid hos ham, så jeg endelig kan få en afklaring på det her. Han har også sendt mig til ernæringsekspert som forhåbentlig kan finde ud af hvad det er der er galt med mine tarme. Det skal jeg i april.
So far, so good! :-)

Læs lige dette:

Many common aches and pains, particularly around the head, neck and shoulders, may be caused in part by inefficient breathing. This can be a difficult problem to understand, let alone repair, and it is theoretical — no better than an educated guess. The scientific evidence to support it is circumstantial at best. Most people need some convincing before they believe that their chronic headaches, numb hands, or debilitating back pain might actually caused by a respiratory problem, and all the more so because the breathing exercises that will help are tedious and unappealing.

On the bright side, there are probably some benefits to respiratory strength training regardless of whether or not it solves any pain problems. – Læs hele artiklen her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere valg: Chokolademousse der gør underværker for hjernen