Rastløs i fitness centeret?

Sundhedstest: Se hvad lægen sagde om mit helbred

IMG_4122Man anbefaler at ens lede kolesterol tal ikke over over 3.0, mine er 3.2! Man anbefaler at ens herlige (de gode) kolesterol tal ikke er under 1. Der er mine så over to

For noget tid siden, vred jeg armen rundt på min læge, fordi jeg ville undersøges for alt muligt vigtigt. Jeg troede jeg måske kunne finde svar på hvorfor jeg binder så meget væske. Et eksempel: Sidste uge vejede jeg 59,7 hvilket er tre-fire kilo mere end jeg normalt vejer…jeg tabte så tre kilo på tre dage. Blandt andet mener min læge at vejret gør det. Når det bliver køligere, slipper kroppen væsken. Desuden har jeg gået en del og spist minimalt kulhydrat. Jeg springer dog aldrig kulhydrater over.

Min læge mente ikke jeg havde noget at bekymre mig over, men jeg sagde at jeg altså ville have en test. Jeg blev derfor testet for alt lige fra blodsukker, stofskifte, d vitamin, kolersterol, mm.

Her er så det mystiske…og dog.
Mine kolesterol tal (de gode) er virkelig gode. Det bekræfter mig jo bare i, at jeg spiser sundt og passer på min krop.
Men mine dårlige kolesterol tal er OGSÅ høje. Ikke FOR høje, men højere end de burde være ud fra den måde jeg lever på.
Rart at vide at min motor kører som den skal, men DET undrede mig. Det eneste jeg kan komme i tanke om er at jeg spiser MEGET kokosmælk. Det gør jeg fordi, man kan jo IKKE lave en dessertbog med low carb uden at smage og spise det hele, vel? :)

Min veninde bekræftede min mistanke med at fortælle mig at…drumrooooolll….
Alt fedt der kan størkne i stuetemperatur også størkner i blodet. Ahhhhh. Min læge mente også det var kokosmælken. Andet kunne det ikke være. Så altså, selvom det ikke er faretruende højt, så er det jo tankevækkende alligevel.

Har i øvrigt fundet disse bolcher hos Føtex. “Kom” dog til at spise dem alle sammen på et par dage, og I kan næsten ikke gætte hvad der skete. Behøver jeg at sige det? :o(
Nå, kan ikke anbefales at spise SÅ mange på så kort tid!!

IMG_1359

8 kommentarer

 • Anonym

  Hej Kira

  Jeg har haft samme oplevelse i forhold til det med vægten. Jeg har også perioder med dårlig fordøjelse, men selv når det fungerer svinget vægten. Jeg talte med en veninde om det, helt tilfældigt og hun anbefalede mig at køre totalt glutenfri i 14 dages tidsforbrug at se om det havde nogen effekt. Og det må jeg sige det hat haft. For det første tabte jeg 3 kg og maven blev mere flad. De sidste 2 mdr har min vægt ligget ret stabil. Vægten svinger kun helt tosset hvis jeg får mad med gluten i! Min krop binder åbenbart en masse væske så snart jeg får gluten. Gluten findes i alt muligt andet end brød, fx nogle krydderiblandinger og nogle frugt yoghurter. Glukose er ofte lavet på hvedestivelse og det er gluten. Jeg er mildest talt chokeret over hvilke og hvor mange produkter der rent faktisk er gluten i. Ud fra blodprøverne viste jeg ikke som sådan tegn på gluten intolerance men lægen mente det godt kunne snyde og at jeg skulle prøve mig frem. Jeg er ikke fanatisk for jeg elsker brød så det kan godt være en udfordring. Hjemme, til hverdag, spiser vi ikke noget med gluten i, men serveres det ude spiser jeg det. Faktisk har jeg aldrig spist meget af pasta, brød, meljævnede saucer mm, men da det som sagt er i så mange ting, så kan det godt snyde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej Kira

  Jeg har haft samme oplevelse i forhold til det med vægten. Jeg har også perioder med dårlig fordøjelse, men selv når det fungerer svinget vægten. Jeg talte med en veninde om det, helt tilfældigt og hun anbefalede lig at køre totalt glutenfri i 14 dages tidsforbrug at se om det havde nogen effekt. Og det må jeg sige det hat haft. For det første tabte jeg 3 kg og maven blev mere flad. De sidste 2 mdr har min vægt ligget ret stabil. Vægten svinger kun helt tosset hvis jeg får mad med gluten i! Min krop binder åbenbart en masse væske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg håber du finder ud af hvad det er. Jeg har faktisk det samme og det er kommet som jeg er blevet ældre. Fx vejede jeg 53,9 d. 6. September og imorges 57,9. Altså 4 kg og der kommer snildt et eller to kg på over en nat. Det generer mig helt vildt. Jeg har faktisk spekulerer over om det kunne hænge sammen med noget hormonelt, pco eller allergi.. Men jeg har endnu ikke fået det undersøgt.
  Oplever du det reelt kun er vand? Eller skal du gøre en indsats som om du skal tabe fedt når det sker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Min læge siger, at sådan er det bare og at varmen kan medvirke til det.
   Nej, ikke fedt.
   Men ja, jeg oplever det samme som dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg ved ikke om det har nogen relevans og om det kan bruges overhovedet!? Jeg havde 2 blodpropper i venstre lunge tilbage da jeg var 22 efter en operation for et lårbensbrud, og fik derfor målt mit kolesterol ret ofte jeg var/ er ikke ryger og havde ud over min søde tand et sundt og aktivt liv. og fandt ud af at Cashewnødder og kokosmælk helt sikkert påvirkede hvordan tallene så ud. Derimod har jeg siden haft god erfaring med rå koldt presset kokosnødde olie i moderate mængder, som ikke ser ud til at påvirke det “lede” kolesterol i en dårlig retning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er faktisk triglyceriderne der er dem du skal være mest opmærksom på. -Og det tal ser mere end fint ud. Triglyceriderne er billedet for det fedt du indtager der IKKE bliver forbrændt, og rent fysisk kan give blodpropper. Så den tror jeg ikke holder med kokosmælken. :)
  Der er masser af artikler på nettet om det. Iøvrigt er det også ret interessant, at dem der spiser strikt low carb – high fat, kan sænke mængden af triglycerid i blodet. Mystisk, men jeg tror der er væsentlig forskel på god og dårlig fedt. Sukker der ikke forbrændes, omdannes til fedt. Måske det kan forklare det højere LDL? Sukker kan jo godt “gemme” sig i alkohol, brød, stivelse osv :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Sheila, netop det spurgte jeg min læge om, og det mente hun ikke. Jeg sagde til hende at jeg havde spist mere sukker og drukket mere end jeg plejer, men til stadighed vil jeg mene at mit indtag er meget lavt i forhold til gennemsnittet. Jeg hverken drikker eller spiser usundt hver dag. Måske et par gange om ugen. Det eneste jeg kan komme i tanke om at jeg har spist meget af er kokosmælk. Det er godt nok interessant, og lidt mystisk! Tak for dine two cents, værd at have i tankerne! Gluten og stivelse spiser jeg ikke så meget af. Men et eller andet må jeg spise der udløser dette? Men hvordan kan mine tal være så fine og så på den anden ende af skalaen have det udsving? Mystisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rastløs i fitness centeret?