Kiras Klumme: Blandt bakterier og fladlus i spjældet

Kiras Klumme: Opfør dig nu ordentlig, mand!

KIRAS KLUMME: Gode mænd – dårlige manerer. Der findes masser af eksempler på, hvordan mænd opfører sig helt forkert på date. Kom en tur på Kiras opdragelsesanstalt her.

Jeg sad og så et afsnit af ‘Singleliv’ forleden og tog mig selv i at blive forarget. Hvorfor? Fordi den mandlige del af daten sad og spiste med sine albuer på bordet og med munden åben. Øhh, ringer begrebet ‘bordskik’ nogle klokker?! Det har intet at gøre med, at jeg er 36 år og gammelklog, for det har jeg vidst, fra jeg var barn, at det gør man bare ikke.

Mennesker fascinerer mig. Og på det seneste er jeg blevet fascineret af menneskers – og mænds dårlige manerer. Jeg bryder mig ikke om generaliseringer, så lad mig starte med at sige, at jeg ikke mener ALLE mænd, men nok mænd til, at jeg har bemærket det.

Manerer vigtigere end udseende
Kvinder er ikke fan af dårlige manerer. Magasinet Mens Health lavede en undersøgelse, hvoraf 60 procent af kvinderne sagde, at gode manerer gør mænd meget mere attraktive. Desuden sagde majoriteten, at manerer betyder mere end indtægt og udseende. Jeg er 100 procent enig!

Mænd, der opfører sig, som om de er en generation fra at tilhøre vores primordial forgængere, er absolut ikke charmerende og bør ikke inviteres hjem til mor og far.

Derfor tænkte jeg, at en lille ‘how-to’-guide kunne hjælpe disse mænd(ensker) på vej. Den er velment, vil jeg gerne påpege. Jeg ikke er nogen Emma Gad, men jeg vil tillade mig at give en håndsrækning til de, der gerne vil gøre bedre indtryk.

Det kræver så lidt, og alligevel gør det så meget! De kvinder, der siger, at manerer ikke betyder noget, vil tilsyneladende gerne behandles derefter, og det er efter min mening lige så fucked up som lad os sige…en amerikansk trailerpark efter en hård tornadosæson.


Sådan er du en gentleman:

Lydhør 
Der er sikkert ikke noget mere attraktivt end en mand/person, der forstår at lytte. Som forstår at involvere sig, at stille spørgsmål, have øjenkontakt, vise interesse og deltage i en samtale frem for at føre en monolog. Hold kæft, det bliver trættende i længden!

Sarkasme 
En skarp tunge kan være sjov. Stand up-komikere lever trods alt af det. Men jeg tror ikke, din partner, venner og familie bryder sig ikke om at blive spyddet med hånlige og nedsættende kommentarer og latterliggørende, sarkastiske modhager. Det er total mangel på respekt, og er du sarkastisk, så find den kærlige tone frem og gør det med et glimt i øjet. Grov sarkasme bygger ikke just på tillid.

Ridderlighed 
Når det kommer til manerer, så savner jeg den form for ridderlighed, der skiller kønnene ad. Ja, altså lige ud over de helt åbenlyse forskelle. Eksempelvis så bliver jeg sådan lidt…når en date ikke tilbyder mig at følge mig til min bil, ikke holder døren eller konstant og hele tiden har sin iPhone under opsyn. Eller når et fattigt ord som ‘tak for i går’, ‘tak for mad’ og så videre ikke indgår i ordforrådet. Det er helt almindelig god stil for alle mennesker, at sige TAK. Eller ‘be om’. Så hvis nogen er gået ud af sin vej for DIG, så siger du tak. Mindre kan altså ikke gøre det!

Betaling 
Hvis du inviterer en kvinde på date, så betaler du – med mindre andet er aftalt. Det er også okay for kvinder at invitere og betale. Men som sagt: Don’t go dutch, når du har inviteret. Til kvinder: Hvis en mand mod din vilje insisterer på at betale for noget, så lad ham. Ingen grund til at kastrere ham ved at blive stædig. Lad ham nu være den gentleman, vi så brændende ønsker os.

Døre
Ja, dette er noget, som måske slet ikke burde nævnes. Men har du lagt mærke til, hvor mange, der slipper døren, de går ind ad uden af at tjekke, om der går nogle bagved? Hmm. Og nu vi er her, hold døren for din date, (alle slags døre) og gå ind/ud til sidst. Generelt en god gestus.

Gæster 
Kommer din gæst? Tag imod jakken. Skal din gæst gå? Så bliver du ikke siddende på din po-po, du følger vedkommende ud og giver din kvindelige gæst jakken på. Almindelig takt og tone, dine forældre burde ha’ lært dig.

Andet 
Luk munden, når du spiser og når din gæst taler, tal ikke med mad i munden, sørg for din borddames glas er fyldt op, rejs dig op, når din date ankommer, servietten skal ligge i skødet, spørg om din gæst eller date mangler noget og læg bestikket samlet på tallerken, når du er færdig. Kort ridset op.

Jeg kunne blive ved, men i bund og grund handler god etikette så ikke om at være galant og generøs?

Som Dalai Lama sagde: ‘Our prime purpose in this life is to help others. And if you can’t help them, at least don’t hurt them’ – og det kan altså gøre nas at få en dør i hovedet..!

Læs klummen på ekstrabladet.dk her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiras Klumme: Blandt bakterier og fladlus i spjældet