Monkey see - monkey do

Kinderæg er ikke hvad du tror det er

IMG_1626

….og NI andre ting jeg fandt ud af på turen til Mont Blanc.

1.Når man er afsted for Børneulykkesfonden i forbindelse med velgørenhed, lad være med at komme til skade. Jeg var op til flere gange på en uge i cambolage med min termokande. Jeg kunne ikke gennemskue den. Det er sådan en lille grøn en fra IKEA, rimelig let at forstå, skulle man tro. Perfekt til roadtrip. Jeg skruede toppen af hver gang jeg skulle hælde af den. Over i en kop. Kasper den ene der var med, siger så, at jeg da bare kan hælde fra siden. Og at låget var en kop. Ah, smart! Så viste det sig, der er en knap der åbner og lukker den også, man kan trykke ned og op i toppen. Sådan som jeg tolkede det, kunne jeg også drikke af dette hul. Som en termokop. Jeg lavede derfor en dejlig varm kop kaffe i lejren, hoppede ind i bilen med de andre og begyndte at køre. Mens jeg drak af min termokande. Hvorefter al kaffen kom ud af revnen på siden og skoldede mit ansigt og mit bryst. Jeg havde fumlet med denne her termokande siden KBH og det her var absolut klimaks. Burde sådan en ikke komme med en manual?!

Du er sådan en man kalder et Kinderæg, siger Kasper.
Jeg siger tak smiler, selv om jeg uden af at være selvglad, ved han har ret.
Hvorfor siger du tak, griner Kasper?
Fordi det er et kompliment, du siger jeg er fuld af overraskelser!
Nej, det er noget man siger om en der er brunette udenpå og blond indeni.

…..!

2. Gå dine støvler til uger før du skal op. Ikke alle har brug for det, men det er en god ide. (mine er til salg, se dem her)

3. Køb solbriller der er min. level 3 beskyttelse. Sneblindhed er sgu lidt en hæmsko hvis du gerne vil op. Mine Ray-Bans er ikke level det ene eller det andet, men jeg havde de andre med og jeg var opmærksom på det. Jeg er lidt forfængelig – RBs er jo pænere end klatrebriller.

4. Find ud af om du vil have en holde i hånden guide eller en hardcore slavepisker var jeg ved at sige. Den første kan være bedre til at motivere dig og give dig troen på det, når det hele bliver lidt hårdt, den anden stoler på du selv kan og er der egentlig bare til at vise dig teknik og få dig op den rigtige vej, samt holde øje med farlige passager. I kan næsten regne ud, hvilken slags guide jeg foretrækker :).

5. Skal du til Chamonix, så vil jeg foreslå at du finder dig et hus på Airbnb eller noget i den stil, så du har et køkken. Det er ikke nemt at finde ordentligt, sundt mad i Chamonix på restauranter. De er glade for brød, kød, ost og vin. Det kan blive lidt trættende med brød, kød og ost i længden. Vin…aldrig. På en campingplads er det ikke så let at lave mad hurtigt og ubesværet.

6. Husk at tage din SodaStream maskine med. Det er et hit. Ikke hvis du flyver måske, men når man nu tager bilen som vi gjorde. Man slipper for flasker.

7. Husk dine elektrolytter, energibarer, proteinbarer og andre resourcefulde kilder til turen. Det er din mad. Det skal ikke veje for meget, og det skal give dig energi til at fuldføre turen. Husk også nok vand.

8. Bed din guide hjælpe dig med at pakke. Det gjorde jeg, så jeg ikke kom op med for meget vægt.

9. Går du med flere, så bed om at være bag guiden hvis den foran dig og den bag dig volder dig problemer. Den mest besværlige opgave er at gå i midten.

10. Gør dine skinneben ondt enten under træning op til din tur eller under, vær opmærksom på det, for får du først “shin splints” vil det være nærmest umuligt at komme af med igen. Jeg købte indlæg fra Matas og lagde i min støvler.

Jeg blev på turen sponsoreret af energilageret.dk, (Paleobarer, elektrolytter, gels, BCAA, energibarer) eyerim.dk (Ray-Ban), apuls.dk (stave)

TIP: Elektrolytter er smarte at have med sig når man løber, cykler, bestiger bjerge. Motionsformer hvor  man sveder meget, og derfor kan sørge for, at ens saltbalance er i orden.

IMG_1341

Mine dyrbare provianter! Energibarer, gels, paleobarer, elektrolytter, BCAA.
IMG_1408

Fire mænd om eet telt (inkl. en tidl. jægersoldat). Jeg giver lige Kinderæg stafetten videre. Det er selvfølgelig en mulighed at det er en form for bonding ala Carl Mar camp

IMG_1509

Is-økse: Tjek! Ray-Bans: Tjek! Træt gameface: Tjek!

IMG_1612

Øl skal nydes i 30 graders varme på et bjerg velsagtens

IMG_1347

Sodastream piiiiisse smart til køreturen. Jeg er fan

IMG_1467

Briller: Tjek. Støvler: Tjek. Stave: Tjek
IMG_1484

Udstyr, udstyr, udstyr

IMG_1749
På toppen af Mont Blanc Du Tacul (4248 m)

IMG_1479

Camper typen

IMG_1601Lara Croft typen

 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monkey see - monkey do