Det er da helt pea-nuts

feder/feder ikke?

dfd kopiHej med jer!
Længe siden. Jeg har holdt ferie, også fra bloggen.
Det var ikke helt meningen, at det skulle være så længe, men jeg døjede med træthed og væskeophobninger i Singapore, og det gjorde det svært at få mobiliseret noget som helst energi :).

Anyways!
I ved godt hvordan det er, ikke? Man hører altid noget om træning og kost, som nogle andre så modsiger.
Hvad er rigtigt og hvad er forkert?
Ja, det er sgu et godt spørgsmål, for ofte handler det også om, hvad man vil med sit liv og sin træning.
Jeg er blevet kritiseret for, at sige at jeg mener fromage frais feder. Det er så taget ud af kontekst, for det feder ikke, bare man kigger på det. Men det kan bidrage til det, hvis ikke man har koordineret sin kost således, at den ikke gør. Med andre ord, fordi det er fedtfattigt, betyder ikke, at man så bare skal spise uhæmmet, hvis man ønsker at tabe sig. Der er nemlig også kulhydrater i.

Som Christian Bitz siger, en Mars Bar feder heller ikke, hvis du spiser seks af dem om dagen og ikke andet ;).

Jeg var som I ved, på diæt op til en konkurrence, og det afspejler mange af mine indlæg sig i. Og jeg har holdt fast i nogle af de rutiner.

Jo mere man træner,jo mere forbrænder man, og jo mere kan man indtage af kulhydrater, vil jeg mene. Derfor er en kostplan så genial, for her er det en plan der er tilpasset den enkeltes behov.

Når jeg er ude at flyve, har jeg fået en vane med at skrue ned for mit kulhydratindtag, for jeg bevæger mig nærmest ikke på en tur til Singapore, der varer 12 timer.

Men når jeg træner og er i bevægelse, så spiser jeg lidt mere.

Det ER en jungle derude, og jeg er ikke ekspert. Men jeg gad godt være det.
Derfor overvejer jeg at tage en uddannelse hos Henrik Duer, så jeg kan blive certificeret. Jeg tror det vil give min blog det mere credibility.

Jeg er tilbage…og på genhør snart!

Kh. Kira

Ps.: Hvad synes I, om ovenstående konklusion om hvad der feder/ikke feder?

6 kommentarer

  • Lise

    Anonyme, så du drikker aldrig alkohol eller spiser slik eller hvordan??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Der findes tusinder som dig, der rådgiver om sund ernæring og træning. Folk betaler gladeligt for at høre dig fortælle, men du ved reelt set ingenting om, hvad sund ernæring er.

    Dine råd om bl.a. piller, der dræner kroppen for væske, er jo decideret usundt. E-numre, konserveringsmidler og kunstige sødestoffer kender vi endnu ikke konsekvenser

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kira Eggers

      Så længe det ikke er ulovligt i Danmark, ser jeg ikke et problem i at fortælle at jeg bruger det.
      Jeg kan fortælle ud fra egne erfaringer og fortælle hvad der står som information på de produkter jeg bruger.
      At sige at jeg ikke ved noget om hvad sund ernæring er, er mildest talt meget i modstrid med de beviser der foreligger sort på hvidt

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Personligt kunne jeg ønske debatten handlede mere om hvad der rent faktisk er sundt at spise og ikke kun om det feder/ikke feder.

    Tror det ville give dig meget at tage en af de anderkendte kost kursuser, ikke kun for at dine læsere skal tro mere på hvad du skriver men også for at få et mere nuanceret billede af ernæring og sundhed.

    Min holdning er at jo, den type diæt mad du været på gør at en person går ned i vægt og endda kan holde en lav vægt, men jeg anser den ikke særlig sund for kroppen.

    Mere rene fødevarer og rigtig mad, og færre e-numre og kunstigt fremstillede overfabrikrede ting.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kira Eggers

      Hej Anonyme,
      Jeg er da glad for, at du skriver. Jeg får nemlig muligheden for lige at mane fordomme i jorden, her.
      Der var intet usundt ved den diæt jeg havde op til fitness konkurrencen. At jeg selv valgte at spise/drikke produkter af light format, etc var mit eget valg, med andre ord, det stod ikke på min kostplan.
      Mit eksperiment var at blive fit på 10-12 uger. 11 blev det præcist. Udfordringen var, at bygge muskelmasse OG tabe mig samtidig. De fleste går ind i ON SEASON efter de har trænet sig op i et år eller to. Jeg sprang ind i on season forløbet uden den periode bag mig.
      Jeg kan så fortælle dig: Jeg har ikke haft een sygedag siden jeg startede i maj, 2012. Jeg har meget mere energi og jeg er gladere.
      Så helt usundt har det nok ikke været :)
      Ultimativt, tror jeg næppe det er sundt at leve på en diæt konstant, men det er så heller ikke tilfældet for mig. Jeg vil da selv mene, at min blog har mange andre opskrifter end diætopskrifter, både sunde og mindre sunde.
      Men tak for din kommentar og opfordring til debat.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • petrine

    Du har så meget ret!!

    Jeg synes tit jeg oplever i min hverdag, at “mini-eksperter” omkring hvad der feder eller ej, skal belære mig om hvad der er godt at spise. Nej, ellers tak. Hvis jeg har lyst til en yoghurt, der er smæk fyldt med sukker, så lad mig spise den. fedtfattigt er godt, i forhold til fed mad – ja. men det er ikke det der er pointen. pointen er at spise det rigtigt! Generelt er min holdning – spis mindre og erstat din leverpostejs mad med et æble til formiddagen.

    Alt her fra mig af. Du har fat i det rigtige, Kira. NICE ONE..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er da helt pea-nuts