todays workout:

sådan valgte jeg personlig træner og træningsform

Jeg vil gerne fortælle jer lidt om hvordan jeg valgte min træner, og hvorfor jeg har valgt den træningsform jeg har. Måske vil du lade dig inspirere. Du kan også bidrage nederst i kommentarfeltet. 

Jeg var stagneret træningsmæssigt for et halvt års tid siden. Jeg er i en alder af 37, heller ikke en der taber mig eller kommer i form, bare sådan lige. Det er ikke som da vi var 20! (Så kom i gang, læsere- bedre sent end aldrig).

Jeg trænede ofte på nogle hold, bare for ligesom at blive motiveret til at holde mig i gang,  og så trænede jeg lidt med håndvægte derhjemme…foran fjerneren! :-)

Men…
Jeg fik bare ikke rigtig noget ud af det. Jeg følte at jeg var gået i stå i min udvikling, og det skulle vise sig at have sin grund:
Jeg manglede to vigtige ingredienser. En der kunne vise mig hvordan jeg kom videre derfra, og en som kunne lære mig teknik omkring for eksempel brug af vægte og vægtstænger som ofte indgår på holdtræning. Ikke kun det, også teknik omkring kropsholdning er vigtig.


Billeder: Dem øverst af mig, er fra nogle måneder siden. Nu skal jeg bare tabe mig og ellers tålmodigt vente på at min træning for alvor kan ses. Andre billeder: BodyBuilder Dennis James – USA, Mr. Olympia Phil Heath – USA fra Loaded Cup sidste weekend. 
Kvinden er Jennifer Nicole Lee og een af mine inspirationskilder. Hun er blandt andet stor tilhænger af vægtløftning. Billederne er før/efter af hende. Nederst er vægte fra træningen i går.  

Det gode og dårlige ved hold:
Jeg forbander nogle gange de holdtrænere i centre langt væk. Hvorfor gør jeg det? Fordi de meget sjældent retter på folk der har brug for det. I stedet for, lader de folk lave squats helt forkert, hvorpå disse stakler – inklusiv mig selv -ikke får en dyt ud af træningen, samtidig med at vi også kan risikere at ødelægge vores kroppe. TEKNIK ER PISSE VIGTIGT!
Jeg har spurgt ind til, hvorfor de ikke retter på folk: Vi vil ikke gøre dem sure, er svaret.
Det er det dummeste jeg længe har hørt, og jeg synes det er at tage røven på folk – også økonomisk.

Jeg fik blandt andet ikke noget ud af holdtræningen fordi jeg ikke øgede mine kilo på stangen eller i håndvægte fra gang til gang, og ikke mindst fordi min teknik var forkert.
Naturligvis, er det også op til os selv at søge information og ikke kun læne os op ad en holdtræner. Men jeg blev ved med at beklage efter holdtræning, at jeg havde ondt i håndled og i læn, og det føltes forkert det jeg gjorde. Var der en holdtræner der  ligesom  sagde: Lad mig se, hvad du gør, så skal jeg se om du gør det rigtigt.
NEJ. :-/

Det gode ved holdtræning er, at det kan gøre at man i det mindste kommer i gang med at træne, og det kan bruges som sidekick til andre aktiviteter. Desuden, så er det for nogen lidt sjovere på hold hvor programmet er sat, frem for selv at skulle tulle rundt i et center.
HVIS man gerne vil have hjælp, skal man nok vælge at sige det til holdtræneren inden, så de ved de skal gå ned og kigge een efter i sømmene. Endnu bedre, trænerne burde opfordre dem, der gerne vil rettes på, til at sige til.

Jeg kom i kontakt med Simon Rodovsky som er personlig træner, og han ved en masse om CrossFit, løse vægte og vægtløftning. Og så ved han en masse om teknik. Han har et godt ry, og jeg fandt hurtigt ud af, at han er en omvandrende vidensboks. Han er selvsikker og har et autentisk svar på mere eller mindre alt. Nu bliver jeg ikke betalt for at rose Simon altid, men ærligt, meget af min udvikling og min lyst skyldes ham og det kan mange af jer andre måske få gavn af. :-)

Den første time med Simon, skulle jeg blandt andet lære at lave squats. Det er altså ikke sådan lige. Man siger, at man først har perfekte squats efter man har lavet 10.000 af dem.  Såfremt teknikken er korrekt.

Simon ville have min røv næsten helt ned til gulvet, men fordi jeg var vant til kun at gå ned til vandret, var det svært for mig at komme forbi den grænse. Men efter nogle timer hos Simon, var der allerede  begyndt at være resultat og jeg er blevet super god. :-).

Noget andet, jeg har ikke rigtig lavet mavebøjnninger efter jeg startede hos Simon, for det er slet ikke nødvendigt for mig lige nu Jeg får mavemuskler af de øvelser vi laver med vægte. Blandt andet squats.

Med Simon træner jeg ikke mere end fire-fem øvelser per gang. Det er nok. Vi træner i en time.

Jeg dyrker ikke meget cardio, men læs mere om det her, hvor jeg også giver en pige et svar i kommentarfeltet med relevans til cardio.

Vi er alle meget forskellige og vi har ikke alle lige god kemi med de trænere vi møder og kemi er meget vigtig. Man behøver heller ikke at have en drøm om at være fitnessmodel for at dyrke CrossFit eller løfte vægte. Men behov for at tabe sig, komme i form og blive tonet er nok.

Nogle foretrækker en anden form for træning, så måske er det en god ide at spørge andre man føler er inspirerende,  hvad former for motion de dyrker og hvor ofte.
Jeg dyrker motion normalt to-tre gange om ugen, men i øjeblikket er det hver anden dag.

Det tager lang tid at bygge muskelmasse, men gør man det koncentreret og samtidig holder en nogenlunde sund livsstil, ser man meget hurtigt resultater. Desuden, med tiden er der plads til at man godt kan spise usundt uden det får for mange konsekvenser, så længe man sørger for at holde sin træning ved lige.

 

God træning og del endelig jeres erfaringer. :-)

7 kommentarer

  • Henrik A Pedersen

    Hej Kira.

    Nu har jeg set dine billeder af dig og beundret dit udseende rigtigt længe, jeg har oså sådan fulgt med i de indlæg du har offenligt gjort, de har også været gode.
    Ja vi har alle vores kampe og ting vi gerne vil gøre noget ved, jeg synes det er rigtigt flot at du bliver ved og holder motivationen, jeg synes du har meget god info omkring hvor du er nu i forhold til du startede med fitness.
    Jeg har valgt at jeg også vil gøre min livstil til noget med fitness både i rigtig kost og korrekte øvelser og de rigtige, jeg er lige fyldt 45 år.
    Jeg har valgt at have dig som forebillede fremover, jeg håber du vil blive ved med at uploade videoer og billeder og fortælle om dine erfaringer og fremskridt og generelt…ha en dejlig fredag… <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan van der Bourgh

    Hej Kira
    Jeg synes jo at du er gudesmuk i en perfekt krop – men er alligevel rigtig spændt på at følge din forvandling – både her og på TV.
    Jeg er blevet vildt inspireret til at forsøge mig med cross-fit…..for jeg er fuldstændig enig med dig i, at man ingen hjælp får i træningscentret på hold. Jeg har problemer indimellem med ryggen og er bange for at gøre mere skade end gavn under træning, så jeg har brug for en personlig træner. Så tak fordi du opfordrede en anden læser herinde til hvordan man kan komme i kontakt med Simon.
    Det har jeg hermed gjort – så håber jeg bare at han svarer tilbage….det gjorde Michelle fra I Form nemlig ikke da jeg henvendte mig til hende….jeg har nemlig desperat brug for hjælp til at gøre noget ved min “deforme” og 8 kilos overvægtige krop som har ødelagt min livskvalitet i 25 år. Beslutningen er taget – jeg har bare brug for hjælpen til hvordan….så tak fordi du inspirerer mig og giver mig mod på at prøve cross-fit :o)))

    Kh Susan

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

    Hej Kira.

    Hvad koster din personlige træning med S. Rodovsky?

    Mvh Bolette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bjerrehuus

    Hej Kira,

    Dejligt at flere åbner øjnene for Crossfit – jeg er også selv blevet helt bidt af det.

    Angående holdtræning er det heldigvis ikke alle steder, at instruktører undlader at rette på folk.

    Jeg selv er startet hos CrossFit Holbæk i februar ( http://crossfitholbaek.dk/ ) og samtlige instruktører går meget op i teknik og at vi stadig skal passe på os selv, selvom vi bliver presset. Jeg vælger af de årsager altid holdtræningen (hvor max desuden er 10 personer), således at jeg ikke ødelægger mig selv, ved at lave øvelserne forkert.

    God fornøjelse med træningen :)

    – Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kira Eggers

      Det er godt at høre! Jeg tror også at crossfit er for dem der gerne vil presses. Hr og fru Camping Habit søndag formiddag til Bodypump bliver måske fornærmede, hvilket jeg bare synes trænerne skal skide på og give folk noget ordentligt værktøj så de kan få noget ud af deres træning :) Ellers må de købe motions dvd´er og gøre det hjemme i stuen. Men det tjener Fitness dk jo så ikke penge på :)

      God træning, Anna.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Fog

    Hej Kira
    Hvordan kom du i kontakt med Simon (eller andre trænere ) ? er nemlig selv på jagt efter en personlig træner indenfor crossfit? :-)
    Mvh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

todays workout: