Kniber det med at drikke nok vand? Også her, men sådan her gør jeg

Jeg spiser ikke min mad fordi…

IMG_9438

Lige et par tips til jer, der gerne vil have noget at spise, men glemmer det, ikke orker at forberede, hader at lave mad, etc.

BILLEDE: Et udsnit af min kostplan. Søde kartofler (jeg har tilført havsalt), bærblanding (fra frost), æble, rejer, peberfrugt, hvid fisk

Først og fremmest, hvis du hader at lave mad, så håber jeg for dig, du har en god kæreste, nogle børn du kan bestikke eller en privat kok ansat.
Danmark er ikke lige der endnu, hvor vi kan ringe efter eller booke vores mad online og få det leveret i sådan en tilstand, at det bare skal varmes. DØD ærgeligt, for det ville nok gøre det nemmere for mange at få de vitaminer, mineraler, proteiner, kulhydrater, sunde fedt samt i den rigtige mængde de har brug for.

Du SKAL som minimum finde en måde hvorpå du kan lave enkelt og let mad til dig selv fire til seks gange om dagen. Shit, der er voldsomt, men hvis du nu laver til flere dage på een gang, så er det faktisk slet ikke så slemt, faktisk ret befriende. Når du nu alligevel har kniven, brættet, madvarene fremme, hvorfor så ikke hakke 6 pepperfrugter frem for en?
Hvorfor ikke stege fire fisk frem for en? Det gør du mens du også laver mad til resten af familien, hvis du gør det, og så inddrag dine børn i madlavningen så de lærer hvad det vil sige at skrælle en appelsin. I kid you not! Ernæringsledere på skoler korser sig over den manglende viden børn har om fødevarer og det er JERES ansvar, kære mor og far. Plus…de er jo gode slaver når det kommer til stykket, ikke? ;)
Hovedmåltiderne kræver mere forberedelse end mellemmåltiderne, så du kan ånde lettet op med en skyr og lidt bær, eksempelvis eller et æble og nogle mandler samt en proteinshake hvis du er på farten (shake er ikke et måltid i sig selv men blot et kosttilskud). Hvis du er til hytteost er det også en mulighed eller et æg. Dog har et helt æg over 80 kalorier i, så det skal du have i tankerne. Fedtprocenten er høj i blommen.

TIP: Hold igen med olivenolie. En skefuld: 119 kalorier.

IMG_9439

Yvonne har lavet min kostplan og jeg gik i gang med den i går. Jeg skal lige smide de der 4 kg jeg tog på over julen. Jeg kunne selv lave min plan, det kunne jeg, men græsset er bekendt grønnere på den anden side, og jeg kan godt lide at blive overrasket og have en at sparre med.

IMG_9440

Jeg har lige kogt søde kartofler til tre dage. Jeg har stegt fisk til aftensmad til to dage.
Jeg har skyllet frosne bær til to dage. Jeg har hakket æble til i dag. Jeg har stegt rejer til i dag. Jeg har skåret grøntsager til de næste par dage. Nu er det kun morgenmad jeg skal lave, det gør jeg hver morgen, frokost kan jeg spise kold, og så skal aftensmaden ellers bare varmes når jeg skal spise den. Hvor dejligt og tidsbesparende!
Jeg har ekstra bokse til når jeg skal fordele det i måltider og så sætter jeg det i min køletaske og kører. Når man har gjort det i to uger, er man ret flyvende. Det kræver lige man vænner sig til det, som så meget andet, er det noget der kræver lidt ekstra tid i starten.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kniber det med at drikke nok vand? Også her, men sådan her gør jeg