Farverig frokost

Jeg vasker tøj i rapsolie, hvad gør du?

IMG_1106

GANSKE RIGTIGT. 
Jeg har opdaget en hel ny, miljøvenlig måde at vaske tøj på, den hedder Sonett.

Er du bekendt med Dr. Hauschka og Weleda, og kan du lide det, er der også en stor chance for, at du vil finde dette produkt og konceptet bag, tiltalende. Jeg er vokset op med Weleda, fordi jeg gik på Rudolf Steiner og i Steiner børnehave.

“Alle vaskeaktive stoffer (tensider) kommer fra planteråstoffer
og er derfor 100% biologisk nedbrydelige.”

 

Du kan læse mere om sonett.dk og alle deres produkter på deres hjemmeside. Selv har jeg brugt Neutral op til nu, men jeg er meget åben overfor at benytte mig af alternativer som dem Sonett har sendt mig – er glad for, at jeg har fået muligheden for at stifte bekendtskab med produkterne. Læs også her:

  • Fremstillet af rene plantesæber af olier fra biodynamiske eller økologiske landbrug.
  • Uden syntetiske konserveringsmidler duft- og farvestoffer.
  • Uden syntetiske duft- og farvestoffer.

Sonett har lige siden 1977 været blandt pionererne inden for økologiske vaske- og rengøringsmidler. Nu forhandles Sonett-produkter i næsten alle lande i Europa og også uden for Europa vokser efterspørgslen. Sonett har hjemme i Deggenhausertal i nærheden af Bodensøen.

Det er ikke kun rengøringsmidler Sonett udvikler, de har også plejeprodukter og meget mere. Se hele produktlisten her.


Sonett forhandles blandt andet på helsebarn.dk

IMG_1282 IMG_1335

Alle Sonetts produkter er certificeret efter Ecogarantie’s kriterier – garantibeviset for økologiske ingredienser i vaske- og rengøringsmidler.

Opvaskesæben der fulgte med pakken, har jeg valgt at sætte på mit kontor.
Håndsæben forærede jeg min kære farmor og farfar.

5 kommentarer

  • Nisa

    Jeg vasker med sæbenødder. Det er det mest miljøvenlige jeg har set på markedet. Jeg vil dog nævne at de ikke kan fjerne genstridige pletter og anbefaler derfor at bruge mild opvaskemiddel. Smør lidt opvaskemiddel på pletten/-erne, og hen i en plasticpose i et par timer. Derefter vask som sædvanligt med sæbenødderne. Jeg køber forresten mine hos Ecoego og de har ovenikøbet mange miljøvenlige og økologiske ting til ham, hende, hjemmet osv. :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

    Det er kun til “BLEGE MIDDEL”.
    Ellers kan du se foran at man kan vaske ved alle grader nærmest. Du kan prøve at se deres produktliste og vurdere nogle af de andre produkter. Dette er kun et lille udsnit.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anni

    Det er dog ikke særligt miljøvenligt, at produkterne virker ved 50 grader og op. Sammenlignet med at man kan vaske ned til 15 ved at bruge produkter med enzymer, kan man virkelig diskutere om disse produkter overhovedet er gode for miljøet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kira Eggers

      Svar frq Sonett:
      Sonett kan sagtens bruges på 20 grader. Sonett arbejder uden enzymer, mens konventionelle vaskemidler bruger GMO-enzymer. Eneste ting er hvis man bruger Sonett ved lav temperatur og har meget beskidt tøj, så kan det være nødvendigt at bruge pletfjerner først.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder lokkende :) her vasker vi også i Neutral og eddike som skyllemiddel, men kunne da godt overveje at prøve ovenstående!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farverig frokost