Nye hold: Hver søndag i marts

Hvorfor tager katte gaver med? Hvor gamle kan de blive? Se svarene her:

I samarbejde med Olivers Petfood

Hvor gamle kan katte blive? Hvorfor tager de gaver med?
Jeg lavede en Q&A blandt mine følgere på instagram, om emnet kat og hund, og svarene kommer her :)  Først kattesvar og næste runde hundesvar. Alle mine dyr får foder fra Olivers og har kun fået det, alle de år, jeg har haft dem.

Tak fordi I skrev og tak til Olivers Petfood

Hvor gamle kan katte blive? 

Katte kan sagtens blive 15-20 år gamle. Den ældste kat der har levet hed Creme Puff og boede i Austin, Texas, USA. Hun blev 38 år og 3 dage, og døde i 2005.

Skal min kat have anden mad om vinteren, det er en ude/indekat? 

Det kan være en god idé at give udekatte andet foder end katte, der kun er indenfor. Dette skyldes at udekattene ofte er mere aktive fordi de har større mulighed for bevægelse og naturlig jagt end indekattene. Foder til udekatte indeholder typisk mere protein og fedt, der kan forsyne kroppen med ekstra energi til de fysiske udfoldelser. I et koldt miljø, fx om vinteren, vil kroppens varmedannelse som følge af omsætning af de ekstra næringsstoffer (især protein) bidrage en smule til øget kropstemperatur, som hjælper med at holde katten varm på de kolde dage.

Hvorfor tager katte gaver med hjem i form af mus og fugle? 

Videnskaben er ikke helt sikre på, hvorfor katte tager døde dyr med hjem til deres familie. Nogle af de teorier der findes er, at det bl.a. kan være en måde at vise hengivenhed på, eller at katten godt selv kan lide at lege med dens medbragte gave, så hvorfor skulle du som ejer ikke også kunne lide det?

Den bedste kattemad til killinger? 

Foder til killinger indeholder den korrekte sammensætning af bl.a. protein, fedt, vitaminer og mineraler, som sikrer at killingens vækst er optimalt. Det er vigtigt at bruge et killingefoder af høj kvalitet som fx Olivers Kornfri Killingefoder med kylling, som bidrager til at din kat får en sund og god start på livet.

Tak til ernæringsekspert, Astrid fra Olivers Petfood for svarene.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye hold: Hver søndag i marts