Sådan slår du ikke din kæreste ihjel - og tro mig, jeg har jeg prøvet!

Se resultatet af tre minutters træning om dagen her

FRA TYNDFED TIL STÆRK!

Tænker du, at jeg har glemt et nul??? Det har jeg ikke :) Min kunde Christina, har været i gang med omlægning af livsstil via mig.
Først tabte hun sig syv kg hvilket var rigtig fint. Både under og efter vægttab, har det været svært at få muskelmasse på hende. Under, det er normalt, men efter, der skulle gerne ske noget mere. Det er min klare oplevelse ud fra alle de kunder jeg har haft og ud fra den viden jeg jo trods alt i al beskedenhed har.

Vi er alle meget forskellige, og nogen har sværere ved at tage masse på end andre og skal træne meget mere, for at få samme resultater. Problemet er, Christina har ikke tid eller overskud til at træne mere end 2-3 gange om ugen. Hvilket i bund og grund ikke er nok, når hun mangler fire kilo i masse.
I en periode, var hun ved at køre sur i det, fordi massen ikke rigtig flyttede sig og det var som en sur pligt. Vi nok af at vente og være tålmodige. Der måtte hårdere midler i brug.

Jeg lavede et 3- 4 minutters program til hende, jeg bad hende lave HVER morgen eller aften. Du hørte rigtigt. Dette skulle hun lave, ud over sine t0-tre styrketræningstimer om ugen.
Efter tre uger, kom hun igen forbi til body analyse på IN BODY maskinen. Her var hendes masse steget med over 1 kg. Det største ryk hun har haft hidtil.
Det lyder lidt vildt, ikke? Men det er det ikke, fordi jeg træner med Christina en gang om ugen som er en del af hendes to – tre gange, og hun er blevet stærkere. Hun tager nogle gode ryk lige nu.

Før / efter (efter – billedet er ikke fra de sidste resultat, men nogle måneder gammelt)

Christinas kost har været 80% vegetarisk / vegansk de seneste tre måneder 

Hånden på hjertet, jeg var selv positivt overrasket, fordi jeg havde virkelig ikke turde håbe på så fint et resultat.

Det kan være rigtig svært at finde lysten og tiden til at passe træningen fast, hvis ikke man gør det til en fast prioritet uden af at tøve eller diskutere med sig selv. Så på den måde, fungerer dette rigtig godt for Christina. Undervejs i de tre uger, justerede vi hendes lille hjemmeprogram så det blev sværere. Ellers går progressionen i stå. Det er en god ide, at ændre sin træningsrutiner regelmæssigt og altid gå efter failure. Det betyder nå sit absolutte max i alle øvelser.

Har du svært ved at komme afsted til træning, kan løsningen være nogle gode gåture og noget hjemmetræning og programmet behøver ikke være vanvittig krævende, blot effektivt.

Det skal hvertfald ikke undervurderes, som det ses.

Muskelopbygning handler overvejende om tre ting:
Mad
Træning
Hormoner
– Ikke i bestemt rækkefølge

Muskelopbygning starter med det, du putter i munden. Både kulhydrater, fedt og proteiner er essentielt for muskelopbygning så det er en stor fejl, at udelade en eller flere af disse energikilder. Hvilket mange stadig tror man bør i dag. NEJ! 

For at bygge muskler via træning, skal man træne med modstand, eksempelvis styrketræning. CrossFit og HIIT er også gode muligheder, her forbrænder man også fedt, måske endda mere end ved styrketræning alene, da pulsen for det meste kommer højere op. Personligt, kan jeg godt lide at variere min styrketræning så den nogle gange er pulsdrevet men kombineret med tunge løft.
Hormoner som insulin og væksthormon kommer i spil efter træning blandt andet, hvor de signalerer til kroppen at der skal bygges muskler op. Al hård træning ses som et angreb på kroppen, således vil den bygge sig stærkere for at modstå næste angreb, altså det vi kalder muskelopbygning. Så hvis du kun laver den samme træning altid, med de samme kilo, så er det ikke meget af et angreb og kroppen vil derfor ikke se nogen grund til, at yde det ekstra der skal til for at få muskelopbygningen. Giver det mening?

VÆKSTHORMON UDLØSES MEST I KROPPEN NÅR VI SOVER, DERFOR ER DET EN SKRØNE at vi ikke skal spise inden sengetid. Snarere tværtimod! Derfor er god søvn også rigtig vigtigt. Dyrker man absolut ingen motion og æder løs, og ikke holder øje med sit indtag, ja så får man nok ikke så meget ud af at time sine kost. Man tager måske mere på, i virkeligheden. Mister muskler. Eller oplever status quo.

TIP: Via mine online forløb ER det muligt at få pandekager eller andet lækkert med i seng, fordi jeg netop har fokus på muskelopbygning. Kosten skal bare tilrettelægges derefter, derfor er det ikke hvad som helst man skal spise inden man lægger sig til at sove. Så lyder snacks til netflix inden du skal sove som et hit? Skriv til GOOD FITNESS

“Desværre” er det sådan, hvis man gerne vil tage PÅ i muskelmasse, skal man være i overskud af kalorier. Det betyder, man muligvis vil opleve at tage på i fedt. Her må man så acceptere, at man skal være realistisk og ikke tage for meget på vej.

Selvfølgelig vil erfarne og allerede muskelpakkede individer ikke tage så meget på eller oven i købet slet ikke, som nybegyndere som Christina. Og fordi Christina var i forløb, gav hun ikke op, vi skulle bare finde det, der virker for hende. På et tidspunkt er vi så langt, at hun skal nøjes med at holde det ved lige og ikke have fokus på opbygning med mindre det er det hun ønsker. Da hun startede hos mig, var hun i kategorien tyndfed, og det var juni 2018.

Måske vil du gerne vide, hvor meget hun spiser om dagen? Svaret vil nok overraske dig, men hun spiser 2000 kalorier hver dag.
Ville hun have gjort det uden mig? Nok ikke, for som jeg fornemmer det, er rigtig mange bange for at få for mange kalorier, så de træner og træner og der sker ikke rigtig det, de forventer.

For at bygge muskler som newbie eller hvis du har været i gang noget tid, skal du tage både kost, søvn og træningsrytme med i dine overvejelser. Det er normalt at hvis man øger sin træningsintensitet som Christina gjorde, at man tager mere muskelmasse på, såfremt kosten understøtter dette.

Vi er alle forskellige. Jeg er sådan en der bygger meget masse hurtigt andre ikke så meget.
Alder spiller også en rolle. Jo ældre vi bliver jo sværere bliver det, men aldrig umuligt. Derfor, start tidligt.

goodfitness.dk 
Både for private og firmaer. Skriv for god firmapris: os@dkira.com

1 kommentar

  • Michael

    Hvad bestod den tre minutters træning så af….???

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan slår du ikke din kæreste ihjel - og tro mig, jeg har jeg prøvet!