Sæben der hjalp mig helskindet gennem julen

Vend sukker ryggen {du ved, den der aftensnack}

IMG_9328

En lille snack efter aftensmaden, er lige hvad du er vant til. Det er en af de ting, du gerne vil ændre på, fordi du har taget en beslutning om at tage tyren ved hornene og ændre på nogle af de ting, du godt ved har en negativ effekt på dig og din krop og din manglende evne til at se dig selv i spejlet med stolthed. Eller måske vil du bare gerne have mere kontrol over mad frem for, at maden har kontrol over dig.
Vi ER blot mennesker, og vi er vanedyr, så for at skifte en vane ud med en anden, skal der i noget tid udøves god diciplin og/eller der skal være noget der kan erstatte det, man gerne vil undgå.

Realistisk set, så har de fleste svært ved at vende ryggen til sukker “cold turkey”. Trangen bliver så stor, at der i stedet for et lille bitte stykke chokolade, bliver spist en hel chokoladekage, fordi afholdenhed har gjort det endnu værre.

Hvis det virker for dig, at spise et lille stykke GODT chokolade frem for ingenting, er det bestemt en mulighed at overveje. På den måde, vænner man sig mere til tanken om at skulle slippe det helt eller delvist. Hovedet skal jo være med i beslutningen.

For andre virker en kold tyrker som det mest effektive.
For mit vedkommende, jeg kan faktisk godt afholde mig helt. Jeg sætter mig nærmest på mine hænder og har en samtale med mig selv inde i hovedet, hvorpå jeg fortæller mig selv at jeg ikke går glip af noget, at jeg jo godt ved, at jeg ville blive irriteret på mig selv bagefter og jeg minder mig selv om at jeg gerne vil vinde over min craving, ikke omvendt. Skulle det ske, at jeg gør det jeg ikke har planlagt, slår jeg aldrig mig selv oven i hovedet. Jeg holder bare fast i mit tankemønster og regner med at det virker næste gang. Hvis jeg handlede på alt det, jeg har lyst til, ville jeg være en meget meget tyk pige lige nu.

Jeg kan finde på at lave en god kop kaffe i stedet, eller tager lidt skyr med bær. Anretter det lækkert og spiser det langsomt, så jeg når at nyde det ordentligt. Det kan sagtens tage toppen. Der er alternativer til skyr selvfølgelig :) Det afhænger af, hvad ens kostplan siger, hvor man er i sit vægttab eller i det hele taget hvad ens mål og formål er.

Jeg anbefaler til dem, der ikke kan stoppe sig selv,  at man fjerner alt det, man er virkelig vild med, hvad enten det er fyldte chokolader eller is. Hvis ikke man kan modstå det: Fjern det. Lad naboen gnaske på det. :)

En ting vi ofte forbinder med sukker: Følelser. Hvis man nu kunne forestille sig, at vænne sig af med at spise en Mars Bar efter en stressende samtale, eller fordi man er ked af det, og gemme den til der er mere ro over tingene, vil man kunne omstille sig til at forbinde sukker og brandslukkere med noget rart. Og så kan man jo også skifte sin Mars Bar ud med en ISIS sukkerfri bar. Eller spise en bid frem for en hel. De fås i de fleste supermarkeder. Men inderst inde vil jeg helst sige: Bid dig selv i fingeren. Hvis du virkelig mener, at du vil slippe trangen, skal du især når der opstår situationer der inviterer til ballade, være konsekvent eller meget tilbageholdende.

Det er slet ikke fordi jeg skal få det til at lyde let, fordi det er det ikke. Så var der flere der gjorde det. Men det er en beslutning man skal tage, fordi efter noget tid, vil det blive lettere og lettere at vige fra. Man skal slet og ret være konsekvent i starten. På et eller andet tidspunkt forlader følelsen kroppen og man kan ånde lettet op. Ros dig selv og anerkend dig selv når det lykkedes.

Har du et tip til at slippe sukkertrangen? Du kan benytte dig af kommentarfeltet herunder :)

4 kommentarer

 • Mie

  Jeg har af et par omgange lykkes med at slippe sukkeret helt. For mig er det kun en kold tyrker der virker. Jeg synes den vigtigste viden jeg har gjort mig er, at det handler om ca. 8-14 dage, og så oplever jeg at trangen er HELT forsvundet. Og det er så befriendende at man ikke hele tiden oplever cravings og sukkertrang. At man bare går i seng efter en dejlig aften og ikke har oplevet sult … Jeg spiser nu LCHF og tror at den kost hjælper en del til at holde trangen nede, fordi man ganske enkelt er meget mæt hele tiden, således at snack-sulten ikke rigtigt opstår. I december måned har jeg dog spist sukker hele måneden og nydt det, men også lagt mærke til den drastiske effekt sukker indtag har på huden. Det er ikke fedt i kosten der gør at jeg får uren hud – det er slet og ret sukkeret! Jeg har altid haft fedtet hud og bryder nemt ud – men effekten af at droppe sukkeret er helt utrolig for min hud! En anden positiv ting er, at jeg føler mig meget mere frisk fordi jeg ikke oplever blodsukker udsvingene mere. Før, da jeg spiste sukker, sov jeg næsten altid til middag når jeg kom hjem fra arbejde. Følte mig ofte træt og udkørt… Nu har jeg energi hele dagen og ikke behov for “en morfar” midt på dagen. Tænker at det vigtigste er at vide, at det er kun i starten det er hårdt. Lykkes man med at holde sig fra det de første 14 dage, så er trangen væk og det er faktisk overstået. Hvis jeg får lyst til noget har jeg sukkerfri skumfiduser, lakridser, og vingummier som kan købes i matas eller i helsekosten. Også her forsvinder trangen dog, og efter 2-3 stykker har jeg ikke lyst til mere – hvor jeg før kunne spise en pose matadormix på 5 min. Der er virkelig gevinster ved at stå de første 14 dage igennem – så god fornøjelse til de som kaster sig ud i det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannet Bagger

  Jeg stoppede også med sukker d.1/1.
  Og nu er sukkertrangen der!!!
  Jeg er mæt, men hold kæft min hjerne tænker på sukker….sukker sukke!!!!
  Har købe nogle lakridser Dellies. Men det hjælper ikke. Har også prøvet med abemad…….jeg drømmer om kager…slik.
  Det er ikke fordi jeg skal tabe mig så meget. 5-8 kilo…..
  Men jeg hænger i…..med sukker i mine tanker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fitness Kira

   Det er sgu ikke let, det er det ikke. Det er en lille djævel at være oppe imod men du vinder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter Oliver Jensen

  jeg slap sukker helt den 1 januar og er ret forbløffet over den virkning det har haft.. Sover bedre om natten, min hud ser ud som den aldrig har set før og ja jeg kunne blive ved.. Det kan kun anbefales, men nej nemt er det ikke. Da vores lille samfund er nærmest bygget op af sukker

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæben der hjalp mig helskindet gennem julen