Snacks under 100 kalorier

Fra kageform til topform: Annikas historie

Update fra i dag, 22.10.2014:
10454296_862881493744341_270860041611246056_n

unnamed

Annika har tabt 31 kg i alt. Så flot!

Det er da vist på tide at præsentere Annika! Annika er ikke alene min veninde, men hun er også i kostforløb hos mig. Det har hun været et stykke tid nu, og vi tager een uge, nogle gange een dag ad gangen. Annikas historie kender du måske fra Go´Kuren på TV2 / Christian Bitz eller fra hendes Facebook side Fra kageform til topform (humor har hun i den grad).
Annika er uddannet livsstils-coach hos Pia Nissen Tylak.
Det er nemlig meget lettere at hjælpe andre end sig selv nogle gange. Annika formår nemlig at give andre coaching med resultater, men i takt med det, er hun faktisk også blevet klogere på sig selv og sine egne mønstre. Igen noget hun direkte kan bruge i sit eget fag.
Annika ser jeg som en stærk pige. Hun har længe haft en spiseforstyrrelse som er ret overset: Nemlig overspisning. Ikke hver dag, men det sker og sker som reaktion på nogle følelser. Det er ikke nok med en kostplan, det er ikke nok med en vejleder, men det hjælper at få sat struktur i sin kost, og at blive holdt oppe på sine egne aftaler. Det hjælper at have en der hepper på en og som kan være ens ambassadør, en der stiller sig i vejen, samt en der kan træde til, når muren er nået. Vi ændrer på kostplanen løbende, vi taler om det, vi måler, vejer og lægger nye strategier alt efter hvor Annika er.
Annika er nået MEGET langt i sin udvikling og vender stærkere tilbage hvergang.

Alder: 39 år
Civil status: gift
Børn: 2
Bedste Motivation: Min kærlighed til mig selv
Største fælde: spiser på følelser

Hvor meget motion dyrker du på ugebasis?
I mellem 2-4 gange

Hvad motion foretrækker du og hvorfor?
Jeg er pjattet med at løbe i naturen pga friheden ved at jeg bare kan hoppe i et par løbesko og så er det slet ikke tosset, at jeg bor i det Hornbæk, hvor jeg både kan løbe i skoven og på stranden bruge alt hvad jeg møder på min vej, trapper til min rumpe og en bænk til mine mormorvinger.

unnamed-5

Hvor meget vil du gerne tabe?
Jeg vil gerne tabe 20,4 kg
Nævn vægt nu
85,4 kg sidst jeg vejede for 14 dage siden
Vægt da du startede hos mig
87,7kg

Har du nogensinde været ved at give op overfor de ekstra kilo og hvorfor?
Jeg har været ved at opgive 100 gange eller måske nærmere 1000 gange. Som on og off overvægtig i godt 19 år, kræver det kræfter, vilje, mod, styrke at kæmpe mod kiloene og sin spiseforstyrrelse. Til tider har jeg ikke kunne se skoven for bar kager, chokolade, slik og ostemadder. To skridt frem og tre tilbage er dæleme sejt i lænden og er oftes medfaktor til, at jeg har kastet håndklædet i ringen ligesåvel, at jeg har kæmpet mig op igen. Ved hvert “fald” lærer jeg noget om dig selv.

Hvad får dig op igen,når tingene virker umulige?
Når jeg snubler i dag, kommer jeg oftes hurtigt “back on track” specielt når jeg kigger på mit HVORFOR jeg vil leve sundt. Det får mig til at tænke sundt og giver mig den rette motivation til at fortsætte.

Hvad er nøglen til DIT vægttab?
At jeg elsker mig selv som uperfekt, min stædighed og min erfaring idag med hvad der virker for mig.

Hvad mønstre døjer du med at bryde?
At spise på følelser

Hvordan takler du djævlen når han hiver i dig for at handle på et mønster du prøver at bryde?
Jeg kender mig selv så godt i dag at jeg ofte kan mærke når det er ved at ske.
Det lyder måske lidt tosset men jeg har sat mig ned og lagt mig en SOS plan.
Den hedder byt til nyt. Det vil sige at når jeg kan mærke at nu er det ved at være op over, kan jeg finde på at gå en tur, hoppe i mine løbesko, børste tænder, gå over ved mit køleskab hvor der hænger et billede af mig hvor jeg vejer 109,9 kg kigge på det og huske hvor skidt jeg havde det med mig selv. For mig handler det om min sunde balance imellem valg og følelser. Og skal også lige tilføje at ikke altid virker min SOS plan men den virker 7 ud af 10 gange.

Hvordan har du inddraget familien i din proces?
Vi træner sammen, hvilket jeg nyder meget og jeg beder om støtte når jeg trænger til det. Er meget ærlig om min rejse mod mit sundere jeg, hvilket har været en kæmpe lettelse for mig at kunne være. Min familie hjælper ofte til i hverdagen, så vi kan få det hele tid at køre. Og når de ikke gør, svinger jeg pisken….

Revurderer du nogengange processen? Som du selv siger, hvad er DIN sundhed?
Hvad er den?
Min sundhed er at kunne være egoistisk uden dårlig samvittighed. En lærings proces hvor jeg ikke helt er i mål endnu men er kommet meget længere end jeg har været før. At jeg bruge tid på mig selv igennem ting der gør mig glad og giver mig mening i livet. Sundhed for mig er at jeg lytter til mig selv, spiser mad der gør mig godt, træner fordi jeg bliver sundere, stærkere og ikke mindst glad.

Hvad har overrasket dig ved din vægttabsrejse?
Det at komme ud af sin komfortzone slet ikke er så farligt og at det er der jeg lære mest om mig selv.

Hvad er din dårligste vane?
At jeg til tider er alt for hård overfor mig selv.

Husker du at fortælle når du spiser noget der IKKE står på din plan? Fortæl lidt om hvad der sker når du lige pludselig tager noget du ikke skal. Tankeprocessen.
Det gør jeg ikke altid nej og nogengange tænker jeg ikke engang over det.
Ved godt jeg jeg både bevidst og ubevidst snyder mig selv og at der ikke kommer noget som helst godt ud af det. Når jeg spiser noget der ikke står på planen er det som regel blevet opdaget fordi jeg er så dårlig til at “snyde” jeg ligger nemlig ofte billeder op af min mad på Instagram – og ja så bliver det jo opdaget af Kira.

unnamed-4 unnamed-3

Hvorfor er det vigtigt at have en kostvejleder?
For mig er det vigtigt fordi jeg har været i gang med min livsstilsændring i så lang tid nu, at jeg havde brug for et stort kærligt spark bag i. Én som kan holde mig til ilden og booste mit vægttab med ny madplan, da det var gået hen og blevet lidt af en sovepude.

Hvad for dig er en god vejleder?
En god vejleder er én som ved noget om kost sammensætning, en som kan motivere og holde dig i ørene. Én som laver en kostplan udfra ens udgangspunkt og bestemt én som møder dig hvor du er og lytter til dig.

unnamed-7 unnamed-6

Hvad ville være det bedste der kunne ske for dig?
At jeg fortsætter det flotte arbejde jeg er i gang med, så jeg kommer ned på en vægt hvor jeg føler mig godt tilpas og at jeg får endnu mere balance ind i mit liv i forhold til det at spise på følelser.

Et tip til dem, der giver op – hvordan vender man skuden?
Det gør du ved at tage ansvar for egen sundhed. Evt. lave din egen SOS plan.
Det er kun dig der ved 100 % hvordan du kan komme tilbage på sporet. Ligesåvel du har en kostplan hvor der står hvad du skal spise fra din vejleder ligeså vigtigt er det at have en plan til hvordan du kommer op af hullet igen.
Sæt dig ned og skriv ned, hvad der ville virke for dig og ret hurtigt har du en plan som uden tvivl vil hjælpe dig på rette vej.

Tak, Annika.
Annika på Facebook
Annika på Instagram

Kontakt Kira: os@dkira.com

3 kommentarer

 • kamilla

  Sejt gået!

  ps dit facebook link på din blog er til din gamle facebook der ikke blir brugt. ville lige sige det hvis ik du vidste det.

  go dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rini

  Super super flot gået!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snacks under 100 kalorier