De bedste jeg har lavet: Proteinpandekager

Hemmeligheden bag diæt: Sådan holder du den

Desktop2

Jeg er omskiftelig. Jeg kan gå et par uger eller et par måneder, hvor mad ikke er noget jeg går SÅ meget op i. Det vil sige, jeg spiser lige hvad jeg vil. Dette er heldigvis noget jeg har lært og fået programmeret i min hjerne med tiden:
Jeg spiser sundt. MEN jeg har også spist is sent om aftenen, drukket alkohol, spist ost, avokado, brød og blah. Altså på samme dag. Jeg er ikke hysterisk.

MEN når jeg SÅ sætter mig for at ændre spor, så gør jeg det. Jeg har hevet min gamle kostplan frem, tilført lidt flere kulhydrater men ellers, følger jeg den næsten. Jeg har dog tilladt mig selv at drikke et glas vin hvis jeg har lyst.
{Det er kostplanen fra min konkurrence og mit program, I ved nok.} Jeg har fået stivelse og gluten overload på det seneste og har brug for en pause hvor jeg er mere fokuseret på min mad. Jeg er ikke på diæt, btw, jeg vil bare gerne balancere igen, så jeg ikke bare spiser det jeg har lyst til, men husker på hvad der er godt for mig, samt finder noget der erstatter det som jeg ikke kan tåle med dem her, for eksempel. 

Diæt skulle gerne betyde, at I er på vejen til en ændring på lang bane. Ikke bare den tid diæten står på. Med mindre jeres mål er er at klemme jer ned i en selskabskjole til en konfirmation om et par uger…er jeres mål mere langsigtede, så er diæt starten på en ny holdning.

Skal I på en diæt der virker, skal I være forberedt på, at I skal tænke meget på mad. Nærmest hele tiden.

I skal vide hvad I skal spise til morgenmad og mellemmåltider, frokost og aftensmad. Hverdag – hele ugen. Ellers virker det ikke.
Det I skal købe ind, tage med, enten forberede hjemmefra eller på arbejde, hos kæresten og hvis I skal ud til nogle venner. For at det kan lykkes, skal mad indgå i jeres tankegang nærmest none-stop.
“Jeg er småsulten. Jeg spiser bare når jeg kommer hjem eller på vejen.”
Nej I gør ej. I spiser hver anden eller tredie time så I ikke når at blive så sultne at I gør noget spontant. Og er I meget sulten, så har I noget med, som I kan spise.
Hytteost, en dåse tun i vand, en dåse bønner (si sovsen fra, den er sukkerholdig) eller dem du selv kan forberede, nogle kogte æg, (spis ikke blommen i dem alle), grøntsager, riskager, Nellie Dellies eller Lakerol til at hygge dig med, danskvand, whatever. Lidt bær. Der er masser af muligheder. Nødder, og salater og magert pålæg. En skive rugbrød.

Indstil dig på, at det næste lange tid, er omdrejningspunktet mad og madforberedelse. Mad & struktur. Ikke at du behøver tale om det hele tiden :)
Jeg synes bare, at I skal vide, at vil I det her, så er det sådan det er. Forbered jer selv og jeres omgivelser på, at I bliver en madmaskine med mål.

Anyways, mere om motivation, mad, træning, besvær, vægttab…besøg lige
frakageformtiltopform.dk Min venindes nye blog. Tro mig, shes been there – done that. Still doin :)

3 kommentarer

 • Maddie

  Hej Kira,
  Jeg har flere gange undret mig over, at du tit foreslår riskager som et mellemmåltid eller til lige at tage sulten? Men består en riskage ikke bare af salt og kalorier? Hvorfor anser du det så som et godt mellemmåltid?

  Er grønsager, knækbrød eller lignende ikke bedre, som mellemmåltid?
  Mvh
  Maddie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som talt ud af min mund, Kira. Hold da op, mand, hvor det fylder. Min kost/diæt er det første, jeg tænker på om morgenen og det sidste, inden jeg går i seng.
  Skal jeg noget, regner jeg ud, hvor længe jeg er væk og om jeg skal ha’ mad med. Det er sandeligt en del af denne livsstil, der kom en smule bag på mig. Der var én en dag, der kaldte det ‘mit projekt’ og det er lige, hvad det er …..indtil det er så indkorporeret, at det er en livsstil, som jeg ikke tænker så meget over, men bare gør/lever.
  Jeg har levet sådan siden september sidste år og har til dato tabt 18 kg og mangler de sidste 10.
  Jeg følger dine indlæg og vil rose dig for din lege fremme og naturlige måde at skrive tingene på.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste jeg har lavet: Proteinpandekager