Kundeudtalelser

Trend: Gurkemeje

screenshot-2017-05-09-19-02-28

HMMM! Lækre desserter af … gurkemeje?? Wtf?
Har du set, hvordan gurkemeje trender lige nu? På engelsk hedder det turmeric, og det er en plante der minder lidt om ingefær af udseende, hvis altså man ikke køber det i pille eller pulverform. Farven er gul/orange og er i årevis blevet brugt som naturlig farve til mad. Desuden bliver gurkemeje også omtalt som den fattige mands safran. Safran er et af verdens dyreste krydderier. En af årsagerne til, ud over den smukke farve, at gurkemeje er så populært, er at det eftersigende skulle være godt som naturligt medicin. Blandt andet mod smerte i led og muskler, stabilisere kolestoroltal, dæmpe stress symtomer og er fuld af anti oxidanter. Jeg ved det ikke med sikkerhed, men det er hvad gurkemeje er anerkendt for i mange lande og har været det i mange år. Bruges også til cremer, olier, serums og som nævnt i mad og i te.

screenshot-2017-05-09-19-02-13

Man antager, at kroppen har bedre ved at optage gurkemeje og direkte i blodet og uden om leveren, hvis der indgår sort peber og fedt i opskrifterne. Blandt andet fordi åbenbart, at gurkemejes vitaminer er fedtopløselige og derfor bedre optages i kroppen på den måde. Når det sker, får man mere gavn af gurkemejen og hurtigere.

Kilde: Food Navigator + chefworks

TIP: Her finder du mere end 1700 opskrifter med gurkemeje. Blot søg efter TURMERIC i søgefeltet for at finde din inspiration 

Who  knows. Måske er det mere hype end sundhed, men ikke desto mindre: Der er ingen der er døde af det, og mangler man noget nyt og sjovt og er træt af matcha og svampete, kan man jo kaste sig over gurkemeje :-)

Læs også: Ny fitness camp til dig, der vil tabe dig – læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kundeudtalelser