The big six: Træn hele kroppen med disse øvelser

Kriiiise!

 

IMG_1043

Billedet er fra i sommers, HIIT med Casall.

Jeg ved snart ikke. Jeg skal tale med min coach i dag, for jeg når slet ikke i ketose som planlagt. Coach Youssef får kam til sit hår, skal jeg lige hilse at sige.

Ketose er et udtryk for, at kroppen bruger fedt som primært brændstof, herunder også til at forsyne hjernen med energi.  Hjernen kan dog ikke bruge fedtet som energi direkte, og derfor laver leveren såkaldte ketonstoffer af fedtet. Disse ketonstoffer fungerer glimrende som hjerneenergi. Ketose er meget effektivt til vægttab, men du kan sagtens tabe dig uden at være i ketose.

Læs om ketose på madbanditten.dk.

Jeg tror jeg får for mange proteiner og det er det jeg skal drøfte med min coach i dag, for det kan simpelthen ikke passe, at der ikke sker noget.
Der er fremgang med træningen, der kan jeg se resultater, men jeg er bare SÅ utålmodig, for jeg har jo prøvet at resultaterne kom meget hurtigere. Det var så også fordi, at jeg trænede to gange om dagen, og stort set havde det som fuldtidsbeskæftigelse. Gid man havde de goder nu. Det gad jeg godt. Og dog, jeg skal nok bare justere min tankegang til, at det tager lidt længere tid, når jeg også skal andre ting, som at passe mine klienter og lave kostplaner, tage uddannelse færdig og alt det. Mine klienter kommer i første række uanset hvad. Jeg ved hvor vigtigt det er, at have støtte og opbakning i en tid hvor man er i gang med sin livs største forandring, og når jeg påtager mig ansvaret for andres udvikling på den måde (omtrent 40%, resten er op til dem), skal jeg også være der og det håber jeg da også at de fornemmer.
Jeg lærer så meget af denne proces, hvilket alene gør det det hele værd. Jeg elsker at mærke efter hvad kroppen fortæller mig. Det er godt at kunne. Nu er jeg i en ny fase – en ny kostplan og en ny strategi, det hele kræver tilvænning, og det må jeg bare leve med.

Hvad er jeres erfaringer med Carb Nite Solution og LCHF?

8 kommentarer

  • Lullu

    Jeg tænker altid at du spiser al for meget “syre”, i forhold til hvordan du omsætter din mad, når jeg ser dig. Spis mere base. Dine ødemer i ansigtet vil forsvinde og det du kalder væske ophobninger vil også.
    Jeg selv er blevet MEGET pænere efter at jeg har fundet ud af, at jeg simpelthen er nødt til at spise på den måde for ikke at se “oppustet” ud. (Og don´t get me wrong, dette tip er kun et tip – du er jo ellers båd pæn, smækker og lækker) Det med syre/base er bare ikke blevet omtalt og det kan være ret vigtigt.
    Vi er alle forskellige og omsætter mad forskelligt, men hvis fx. dine nyrer ikke virker optimalt (ikke at du er syg, men de fungere bare ikke så godt som de kunne) så kan det våre svært for kroppen at omsætte “syre”…

    ja, ja bare et tip;-)

    xx Lullu

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hej Kira!
    Da jeg var på Carb Nite, tabte jeg mig 7 kg på de første 9 dage. – Dette er selvfølgelig utroligt, næsten umuligt synes jeg, især fordi jeg før slet ikke har kunnet tabe mig særlig meget. Det kan være fordi, at jeg gik fra en meget usund livsstil, direkte over på diæten. Derfor fik min krop et chok. Jeg tænker, at fordi du i forvejen har levet meget sundt, at din krop måske ikke får så stor en omvæltning og at det derfor tager længere end normalt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Else

    Kroppen søger hele tiden hæmostase dvs ligevægt. Så den vil altid forsøge at finde de mindste gram kulhydtrat i din krop og forbrænde. Ketosen er ikke, og jeg gentager ikke en naturlig tilstand for kroppen at være i. Man ser f. eks tilstanden hos fejlernærede og diabetikere. Og man ved at de har stor risiko for at udvikle en række senkomplikationer , så jeg ville nok overveje om det virkelig er værd at søge at opnå den tilstand.
    Den simple vej til vægttab er: Indtag mindre kalorier end du forbruger. Du kan heller ikke træne optimalt på en ren fedtforbrænding.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forstår simpelthen ikke LCHF – jeg synes folk er lidt for ukritiske. Der er slet ikke nogle der diskuterer faktummet om det høje kolesteroltal og tilkalkede årer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Jeg vil mene, at det er de gode kolestorol tal der biiver høje, ikke de dårlige.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marianne

      For at understøtte Kira så findes der er altså masser af blandt andet svenske studier der påviser at kolesterol forbliver lavt selvom man spiser LCHF. Svenskerne er LANGT fremme med netop denne livsstil, og der er overordentligt mange uafhængige forskere der alle har konkluderet at LCHF er ufarligt for helbredet, og enddog i flere tilfælde har sænket kolesteroltallet hos testpersoner.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hej Kira
    Du er lige så utålmodig som mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtig godt billede:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The big six: Træn hele kroppen med disse øvelser