Abs - extraordinaire

LOW CARB: Hindbær-cups med et twist af lime

hindbær

Jeg var meget spændt på denne dessert eller snack om du vil. Den var tricky, men sjov at lave. I øvrigt også rigtig let!

hb

Til 6 cups:
Bund
168g mandelmel
48g sukrin eller Isis Perfect Fit (begge gode alternativer til sukker)
1/2 tsk. salt
1/4 liter sukkerfri vaniliesoya mælk eller mælk efter eget valg
2 tsk. cream cheese light

Topping

120 gram frosne eller friske hindbær
1 helt æg, gerne økologiske
4 æggehvider
2 tsk sukrin eller Isis Perfect Fit
32g majsstivelse
1 skefuld rødbede saft eller rød frugtfarve
1 presset lime

Psst! Jeg kan bookes til træning: December er booket, men bestil din januar – kom i den bedste form ever – pakke her

Bund:
Forvarm ovn på 250 grader. Til kagerne, brug cupcake forme med papir i, ellers bliver det svært få dem ud af formen.
I en mellemstor skål. miks mandelmel, sødemiddel og salt.
I en lille skål, miks mælk og ost og miks med indholdet i den anden skål. Konsistensen skal mest af alt minde om dej, så nu kan du rolig gå i gang med at ælte. Tril små kugler, som du presser ud i kageformen (papiret), helt ud i kanten. Dejen skal være ca. en halv centimeter tyk. Ind i ovnen i 30 minutter eller til dejen er fast og sprød. Det kan man se, den bliver gylden. Bag på 175 grader, men hold øje med de ikke brænder på.
I mens laves toppingen.

Topping:
Hæld hindbær i en stor skål. Hindbær skal være tøet op, og er de varme når de blandes i med resten af ingredienserne, betyder det ikke noget.Tilføj langsomt æg og blend på halv hastighed. Nu tilføjer du majstivelse og sødemiddel forsigtigt, mens du stadig mikser på halv hastighed. Derefter tilføjer du lime og blender godt. Vil du give toppingen mere farve, så er det her, du skal tilføje frugtfarve.

Tag dejen ud og tilføj hindbær puree. Tilbage i ovnen hvor de skal være i 20-30 minutter. De er færdige, når de ikke længere bevæger sig som jelly i formene.

Når de tages ud, skal de køle af i 20 minutter. Kan derefter indtages eller sættes i køleskabet i og nydes dagen derpå. Holder sig friske i to – tre dage.

IMG_4578

6 kommentarer

 • Hej Kira, opskriften ser super god ud, men jeg forstår ikke din angivelse af æg til toppingen. 5 æg, gerne økologiske. 4 æggehvider og en blomme – Skal det vitterligt forstås som at der skal bruges 5 hele æg og yderligere 4 hvider + 1 ekstra blomme (for så ville det jo svare til 6 æg + 3 hvider) eller mener du at de 5 æg skal deles op og man skal bruge 4 hvider og 1 blomme (for så kunne man jo nøjes med 4 æg, og ikke 5)

  // Christina – http://www.fashionarena.net

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, min indre sukkergris kan ikke lade vær med at kommentere; gud hvor ser det godt ud! Jeg glæder mig meget til din lowcarb dessertbog udkommet, men er bange for det bliver farligt for min knap på cowboybukserne hvis det smager så godt som det ser ud.. :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Low carb min ven low carb. Sundere valg. :) Så frygt ej.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abs - extraordinaire