Gumball 2013: Mig, Mascha...og Eve

Yams: God erstatning for chips & fritter

5 copyKan laves som pommes fritter eller chips – fantastisk for dem der ikke ønsker at binde væske som for eksempel for mange sker når de spiser kartofler, ris og pasta. 

Jeg tror jeg har fundet noget der minder om et mirakel lige midt på Vesterbro.
Jeg gik ned hos den lokale afrikanerbutik på Victoriagade for at købe kokosmælk, da jeg så disse “vidundere”.

Tip: Kartofler indeholder også resistant starches, men om det er samme type, ved jeg ikke. Jeg reagerer anderledes på kartofler. Eller måske det er fordi der er mindre i kartofler og mere i yams? 

Tip: Pasta, brød og ris kan nydes (mørkt, ikke hvidt ;). Heri findes der også resistant starches nemlig. Men igen, jeg ved ikke hvilken type.

Jeg fik øje på nogle rod-agtige frugter som lå i nogle kasser og spurgte til hvad det var. Manden sagde det var søde kartofler, men jeg har nu fundet ud af, at det er det ikke.

De bliver importeret fra Afrika hvor de primært bliver plantet/groet. De er ikke som kartofler overhovedet. Eller som søde kartofler heller, selvom de ligger i tæt familie med SK. Søde kartofler har ellers været et hit hos mig, men jeg synes disse er bedre til dette formål.

Photo on 5-23-13 at 11.35 AM #3

7

Det er yams. Hvide yams. Den slags yams hvor stivelsen bevæger sig ubemærket gennem systemet men stadig bliver optaget. Ikke som pasta og ris, som man bliver oppustet af.
Det kan selvfølgelig varierer fra person til person.
Den seneste uge, har spist to hele inden sengetid som chips og jeg havde ikke væske i kroppen dagen efter overhovedet. Som i INTET. Læs om dem her. (Samme link jeg linker til længere nede).

Jeg er begyndt at købe dem flere gange om ugen og når jeg er der, skubber jeg da også kassen ind under hylderne så jeg kan have dem for mig selv, men det har min afrikanermand opdaget, så den går ikke længere :D.

Seriøst, jeg kan ikke andet end at anbefale denne fantastiske madvare. Med de rigtige krydderier har du altså en god snack til hele dagen eller inden sengetid.

1
De skal koges, steges eller ovnbages for ellers kan man ikke spise dem. Man bør ifølge anbefalingerne ikke spise dem hvis ikke de er. Det er noget med at der er noget i, der ikke er godt for en når det er råt. Det er noget jeg har læst et sted, ikke noget jeg har fået verificeret.
Jeg krydrer dem med hvidløg, salt, peber, chiliflager og dild. De får en lille bitte smule olie ved at jeg smøre panden i bunden inden jeg sætter dem i ovnen.
Dette gør jeg for at de ikke skal blive for tørre.
Hvis de bliver for tørre er de stadig gode, bare mere sprøde og knasende. Det er egentlig ok også, men jeg kan bedst lidt dem med olie.

ys

Jeg er så glad for mit nye fund. Ingen væske og masser af hygge. Juhuuu!
Læs om dem her

 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gumball 2013: Mig, Mascha...og Eve