Ledreborg Slot: Stor livsstilsmesse

Hystade- alert: Jeg må ha luft

I tide og utide, falder jeg over ting på Facebook hvor jeg må tage mig til hovedet.
Jeg fandt denne

Screen Shot 2013-05-15 at 8.34.06 AMDen anbefaler at man spiser en afrikansk mango hvis man vil tabe sig (ja, goddaw då!), men det er ikke det, der er pointen, det er de uvidende kommentarer der kommer i   tråden.
Dels dem der tror at pigen på billedet har tydelige tegn af skelet (det er så mavemuskler), men også dem som mener at billeder som dette skal fjernes fra vores børns øjne omgående, for de er dårlige forbilleder. Pleaaaaase!!
Nej, det dårlige forbillede ligger i, at sende signal om at man kan tabe sig af en afrikansk mango, intet andet.

Det er simpelthen noget af det mest uvidende og tåbelige jeg har hørt. Jeg kan komme i tanke om mange ting, der sender et dårligt signal til børn og en muskuløs mave er ikke en af dem.

Som udgangspunkt: Det er ikke en usund pige, men man behøver ikke være enig i hendes valg af livsstil, som tilsynladende indebærer træning og sund kost, måske gode gener.

:)
Ps.: Annoncen ligner fup og fiduser, så lad jer ikke lokke hvis I falder over denne her. 

 

7 kommentarer

  • Heidi

    Fedt at du tager sådanne “emner” op Kira.
    Jeg kan også hidse mig op når sund/usund bliver “markedsført” på en forkert måde eller når midlet til at nå målet er forkert, som her en afrikansk mango :-)
    Og jeg er til dels enig med dig, men så alligevel ikke helt.

    Der må jo være en grund til at folk reagerer som de gør på sådanne billeder. Jeg tror meget af det kan skyldes uvidenhed, overload af sundhedsinformation og så endda fra mange forskellige kilder (mange autodidakte/hjemmelavede teorier) som ikke alle er valide, den massive kropsfiksering, sundhedsfiksering etc. Jeg har taget en BA inden for Sundhed & Ernæring og kostvejledt mange mennesker og selvom man skulle tro at folk snart havde fattet hvad sundhed/sund krop er, så er folk røvforviret og lidt træt af det – det er jo en jungel at finde rundt i.

    Og til sidst vil jeg bare sige, at det nu også kan være helt sundt at reagere på billeder af en tynd pige, på den måde som nogle gør…..billedet af hvornår man er sund kan også komme til at handle for meget om det tynde/super skanke/veltrænede/ydre look, hvilket det har gjort i mange år og heller ikke er helt godt.
    Men ja, hvad er sundhed? – det er så mange ting…..Men hvor er det vigtigt at der er folk der ved hvad de snakker om og kan fortælle at der skal lidt mere til end mango :-)

    Sorry nu blev det laaaangt, det løb lige af med mig:-) Tak for en god blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Hej Heidi!
      Tak for svar. Jeg kan sagtens se, at mindre kan gøre det, men lad os nu være ærlige: Går man ind på deres profiler (jeg kunne ikke nære mig), er langt de fleste selv overvægtige og på den forkerte side af gode former. De bliver jo nærmest gaale over at pigen har mavemuskler. Det er jo vanvittigt.
      Jeg har haft mere på sidebenene end nu, og jeg var overhovedet ikke overvægtig. Jeg lå inden for rimelighedsgrænsen rent BMI mæssigt. MEN jeg er sundere nu og føler mig også sådan. Det er fantastisk!
      Jeg synes det er skræmmende hvor mange der går rundt og føler de har former eller er slanke, når de i virkeligheden er tyndfede.
      I den retning vil jeg mene at mindre fed mad og mere motion ville kunne gøre det.
      Ikke alle skal ligne Brenna Mckenna som pigen hedder, men at gå totalt bananas er foruroligende.
      Lidt på sidebenene? Det har jeg stadig dog mindre:) Og det er ok, så langt er jeg med.
      Tak fordi du skrev. Kira

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi

      Kunne ikke være mere enig….med alt du skriver:-)
      Er lige lidt skræmt over de sider nu hvor jeg sidder og kigger….det er jo heeelt galt.
      Og ja, mindre fed mad + mere motion, ville kunne gøre det, selvom jeg nu gerne sprang træningen over nogle dage og i stedet spiste en afrikansk mango:-) Tak for kommentar og inspiration.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Haha. Heidi, me too!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har også oplevet en stigende tendens – inde på fitnesssider på facebook – at mange bliver ved med at kommentere negativt på andres før/efter billeder, såsom “Hun så bedre ud før”, “nu har hun ingen former tilbage” eller “hun er alt for tynd nu!” – arh det må jeg indrømme også pisser mig lidt af, for det er utroligt, hvordan manges syn på sundhed har ændret sig.. naturligt tynde eller trænede piger er nu pludselig anorektiske, mens mere buttede piger (ikk at der er noget i vejen med at være det) til endda direkte overvægtige nu ses som det sundeste forbillede? i dont get it :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Gud altså! Folk er sgu blevet så dumme! Hvad fanden er der galt med at være veltrænet og sund? Hendes dér er jo tydeligvis bare veltrænet. Ja puha at forbillede! Skulle hun da være småkvabset eller hvad? Det lyder da også lidt dumt “spis en mango og tab dig” .. men altså. Herre Gud. Folk skal lære at kende forskel på veltrænet og undervægtig. Det kan ikke være svært..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Jeg så en annonce på et af de der tilbudsstider, hvor man kunne købe noget tøj, der efter sigende skulle sætte forbrændingen i vejret – tænk at de kan få sig selv til at binge sådan en annonce! ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ledreborg Slot: Stor livsstilsmesse