hundebrevkassen: det er aldrig sjovt at lege gud

sådan beskytter du din hund

Jeg fik en slem forskrækkelse forleden, da Opi blev væk. Se billedet fra Facebook:
Photobucket
Jeg kunne dog ånde lettet op, for hun blev fundet igen. Her er hvad jeg gjorde, for at min hund kom tilbage i sikre hænder.

Da jeg var ude at rejse og muligvis i luften hvis folk ringede på det nummer der står på hundetegnet i hendes halsbånd, bad jeg min familie der passede hende som hun var løbet fra, om at kontakte politiet og sige at vi manglede en hund og hvor de så skulle henvende sig, hvis nogen ringede. Så smed jeg ovenstående indlæg på Facebook og vupti! Der var et match :)

Politiet ringede til min familie og meddelte hvor hun var blevet set og hun blev hentet.

 

Man skal dog ALDRIG undervurdere vigtigheden af hundetegn!
Havde hun ikke haft det på,  er RTO´en virkelig lav. (RTO=Return to owner). Det vil sige, at risikoen for aflivning er maksimal.

Politiet gør nemlig det, at de afleverer den fundne hund på et internat eller pension i nærheden af hvor hunden er fundet, og der bliver den tre dage og så bliver den enten aflivet eller bortadopteret – hvis muligt.  Men tre dage?? Det er ingen tid for nogen der ikke har husket at give sin hund LOVPLIGTIGT hundetegn på. Og det gælder faktisk mest dem, der heller ikke har deres hunde chippet.

Det er virkelig en forseelse at lege med sin hunds liv på den måde, synes jeg.

Det er ikke nok bare at have en chip. Dyrlæger og internater kan scanne men det kan en privatperson der finder din hund ikke. Så det er jo langt nemmere for alle parter at de har et tegn på.

 

Hvad skal stå på?
Man kan vælge at have både chipnummer og telefonnummer på to seperate tags. Men ellers, hvis du skal finde din bedste ven igen, så er det godt med et mobil nummer, eventuelt to numre, så der altid er nogen der kan kontaktes. Ikke alle er trygge ved at skrive hundens navn eller deres adresse på, men nogle vælger at gøre det.

 

           {Du kan købe dine tags i min shop hvis du har lyst www.kiraogcane.dk }

 

Jeg har åbnet shoppen fordi jeg gerne vil understøtte vigtigheden af at have hundetegn og nu hvor jeg selv har oplevet at min hund var væk, var det en lettelse at vide at man trods alt kunne kontakte mig via sms eller opkald.
:)

8 kommentarer

 • Steen Hansen

  Min tidligere kommentar – 5 min. gammel forsvandt, så jeg nøjes med følgende, men vender tilbage ved lejlighed.
  https://dkira.com/2012/03/29/hundeloven-dode-bogart-pa-grund-af-politisjusk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steen Hansen

  Med lov skal man land bygge – påstås det!
  Men alle de naturstridige menneskeskabte love, ødelægger mere end de gavner.
  Og Halsbånd burde afskaffes.
  Jeg har flere gange fanget en forvildet hund, med halsbånd, som den så smuttede ud af.

  En god sele er langt at foretrække, men altså forkert i følge loven.

  Jeg var i øvrigt ejer af Bogart:
  Se følgende link: https://dkira.com/2012/03/29/hundeloven-dode-bogart-pa-grund-af-politisjusk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie V

  Sådan! Så er der købt navne skilt til min dejlige golden, inde fra din side af, med gravering og det hele! Flotte skilte, og god pris ;-)

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Tak! Det er jeg glad for at høre. Håber du bliver glad for det og ikke mindst at du aldrig får brug for det :) Det lød forkert, haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, er mærket og registreret samt bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  prøv med en chip den virker bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Dam

  Godt Opi kom hjem i god behold. I forhold til hundetegn, så mener jeg faktisk, at adresse skal stå der. Er iøvrigt helt enig med dig i, at det er alt for risikabelt ikke at have hundetegn på sin hund

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Ja, det hører jeg også noget om. Men jeg vil ikke have uventet besøg så det har jeg ikke gjort :) Jeg har hemmelig adresse ligeledes.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

hundebrevkassen: det er aldrig sjovt at lege gud