10 opdateringer på bloggen i dag...+ det sidste:

Hundebrevkasse: Vores hund gør…meget!

(modelbillede)

Kære Brevkasse,
Vi har en dejlig lab, formel 1. på 1,5 år og han er det skønneste, dog vil vi gerne vide hvad vi kan gøre for at få ham til ikke at gø så meget…han gør fx. af vores vandpibe og andre pynte genstande samt af voresgæste som han også har den dårlige vane at hoppe op af.

vi prøver at ignorer hans gøen da vi har få besked på det men det virker ikke og er meget fustrerende
vi bruger også nej og ned når vi har gæster men uden held

hvad kan vi gøre ??

ps. han er blevet kemisk kasterret pga teenager overgang hvor han pludselig begynte at stikke af dette er slut og han er faldet mere til ro og hold op med at tygge sko mm også men de 2 overstående ting er ikke blevet meget beder

hvad gør vi ??

venlig Hilsen

maria P

Hej Maria,

Det lyder til at du har en dejlig labrador, der har lært sig nogle unoder, men også er lidt usikker på jeres pyntegenstande.
Det at han gør at jeres pynte genstande, kan enten være at han er usikker på dem, eller at han har fundet ud af, han får opmærksomhed for at gø. Hvis I har ignoreret ham når han gør at jeres pyntegenstande, så er det sandsynligvis ikke på grund af opmærksomhed. Jeg kan forestille mig at han er lidt usikker på jeres pyntegenstande. I skal derfor lære ham, at de ikke er farlige, og at han får en godbid hvergang han ser på dem.

Gå hen til en pyntegenstand med jeres hund.
Vær på så stor en afstand at han ikke gør at den.
Ros han med godbidder lige så snart han ser på den.
Lige så stille kan I rykke tættere og tættere på, og hele tiden giv ham godbidder når han ser på genstanden.
På den måde, finder han ud af at genstanden ikke gør ham noget, og at han får noget behageligt når han ser på den.

Når din Hund hopper op at gæster, er det fordi han er glad, og meget gerne vil hilse på dem, og ikke helt kan styre sig. Med denne her træning, så lærer han at hvis han ikke er i ro, så får han ikke den kontakt han ønsker.

Hilse pænt på gæster.
Stå med jeres hund i snor og din hjælper på afstand (måske 8-10 m i første omgang)
Beløn jeres hund for at forholde sig i ro ved jer.
Lad hjælperen gå et par skridt frem mod jer. Hvis jeres hund forholder sig i ro (Han må gerne se på personen, men ikke hoppe frem mod vedkommende), belønner I med ros og godbid. Hvis han maser frem, vender hjælperen om med det samme og går væk igen. I forholder jer passivt. Jeres hund vil dermed opleve, at adgangen til at hilse, og adgangen til belønning fra jer forsvinder hvis han ikke er i ro.
Gentag og beløn når jeres hund forholder sig roligt, når hjælperen kommer et par skridt hen mod jer
Arbejd jer trinvist fremad hvor hjælperen går frem mod jer et par skridt ad gangen. Sørg hele tiden for at have en høj succesrate, hvor jeres hund får belønning for at være i ro.
Når jeres hund kan stå med fire poter i underlaget, når hjælperen kommer helt hen til jer.
Nu kan I lave det samme, når der kommer gæster. Jeres hund skal være i snor, og i ro når der kommer gæster ind ad jeres dør. Er han i ro, så skal han belønnes og roses. Begynder han at gø og vil hoppe op af gæsterne, så skal de gå igen, så han ikke har mulighed for det. Med tiden vil han hurtigt finde ud af, at han ikke få mulighed at at hilse på gæsterne hvis han hopper op ad dem.
Rigtig god træningslyst og potedask,

Clara Kofod – www.aecdog.dk

Vil du spørge om noget? Skriv til os@dkira.com

 

 

2 kommentarer

 • mill

  Kira, er ligeglad med om du skriver, at du ikke fisker efter komplimenter, for jeg bliver simpelthen nødt til at smide min efter dig. Du har en sindssyg flot krop! Hold nu inde!!!!! Din blog er blevet en kæmpe inspiration, og jeg får virkelig stor nytte og hjælp af at læse om din træning og opskrifter. Det du har opnået er beundringsværdigt, og jeg har dyb respekt for det og dit arbejde med at nå dertil. Thumps up!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hejsa!
   Tror kommentaren skulle være i en anden kategori, du er velkommen til at flytte den. Men mange tak ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 opdateringer på bloggen i dag...+ det sidste: