Min nytårsmenu - måske til inspiration året rundt

Vegansk Cheesecake, low (er) carb

{Indeholder reklamelinks for EasyPark}

cheesecake

 

Here we go!
Min nytårskage!

For at gøre den “low carb” altså lavere i kulhydratsindhold byttede jeg nogle ting ud, for at tage toppen af den kaloriefyldte aften helt generelt. Jeg har taget tre -fire kilo på på grund af manglende træning i forbindelse med min bog der skulle være færdig, nyt job I snart vil høre noget om (pressemøde den 11.1.18) og fordi jeg havde en pissedejlig ferie til Mexico og der blev ikke holdt igen 😅

Bund: 
Jeg har før brugt denne opskrift og skiftet FARIN ud med 30 gram Sukrin Gold (sukkerfri) & smør har jeg skiftet ud med Smørbar fra Naturli.
Alternativt, prøv at lave disse: Veganske Digestives, der er kokossukker i, det kan man skifte ud med Sukrin Gold. Sukrin Gold er ret kraftig – så man skal ikke bruge så meget. Det er kokossukker også, men prøv at drysse og smag til.
Skulle man føle at det orker man slet ikke, bestil da normale veganske digestives her på Greenos.dk  som er dem jeg har brugt til den på billederne.
Kiks: 400 gram
Smør: 175 gram 

img_2739

Fyld: 
250 gram cashew nødder – de skal først bruges når de har ligget i blød i varmt vand i min. 6 timer (fem små poser til 12 kroner i Rema1000 a 50 gr)
130 gram kokosmælk (hvilken er underordnet – man kan vælge light hvis man vil) Husk at ryste inden brug.
100 gram kokosolie, smeltet eller fast.
50 gram Sukrin brunt sirup eller 112 gram ahornssirup (ikke lav i kalorier)
2 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld  vanilie essens eller to spiseske vaniliepulver  – evt. smag til. Det kan være smag og behag hvor meget vanilie den skal smage af. For mig, skal den smage af meget, så jeg kan sagtens finde på, at tilføje mere. Men igen, smag langsomt til.
2 plader helt mørkt chokolade. Veganske kan købes hos Greenos eller i helsebutikker. Men ellers, mange supermarkeder sælger også mørk chokolade der er vegansk.
En spiseskefuld marcipan hvis man lyster.

– Frivilligt: Man kan komme bær i cremen eller med flere kalorier, kirsebær sauce. Jeg brugte kirsebær sauce rester som jeg fordelte i toppen af kagen under let oprøring før jeg satte den på frys. Det samme kan kan gøre med enten Skælskør Light jordbærgrød som også fås som æblegrød eller man kan købe bær på frost som man tør op ved at varme dem og moser dem, lader dem køle helt af og derefter fylder på.

Reklame: Undgå parkeringsafgifter!
Vidste du, at du kan parkere, lade bilen stå imens du er på ferie og forlænge din parkering fra din rejsedestination? Det eneste du skal bruge, er internet og adgang til EasyPark appen. Min erfaring siger mig, det fungerer perfekt! Klik her for at læse mere: easypark.dk

Instrukser: 

 1. Fedt din springform til med Smørbar eller kokosolie. Ellers slipper kagen ikke når du skal have den fri. Også lidt op ad siderne. Man kan også lægge bagepapir i bunden i stedet.
 2. Knus kiks med smøret, ælt godt så de bliver knuste, mix godt med smøret og fordel dem i springformen, helt jævnt overalt.
 3. I blender,  mix alle ingredienser i omrent to minutter på fuld fart. Føles dejen for tyk, tilføj lidt kokosmælk – men lidt ad gangen så den ikke bliver for tynd. Den skal være smooth og til at skrabe af siderne, ikke til at hælde ud.

 4. Hæld dejen over bunden og fordel jævnt. Hæld dine evt. bær i nu og brug en tynd pind eller håndtag på en ske som du stikker ned i og forsigtigt kører bærgrøden rundt og fordeler jævnt. Slå bunden mod køkkenbordet nogle gange, for at få lufthuller og dej tl at fordele sig lige og jævnt. (Det fik jeg ikke gjort, derfor ser min kage lidt ujævn ud) Ellers kan det være den hælder til den ene side, det kan være svært at se.
 5. Skal fryses i min. 3 timer.
 6. Min fryser er ret kold, det tog alligevel en time at tø den op! Så tag den ud en time før og sæt i køleskabet.
 7.  Når den er ude, kog chokoladen over vandbad under svag varme. Imens kan du trille nogle marcinpan kugler. Når chokoladen er smeltet, tager du kage ud, løsner den fra toppen af springformen og lægger den på en tallerken eller kagefad og hælder chokoladen ud over kugler og siderne samt toppen. Herefter kan den stilles i køleskabet til optøning.

  Serveringsforslag: Server med lidt bær eller kirsebær sauce.

  Se resten af min nytårsmad her 

  img_7698
  26510274_10154846509897271_1527050010_o

 

🌿 Instagram 

🌿 Sport Vægttab & Fitnessrejser 

🌿 Min bog Vegansk Vægttab

2 kommentarer

 • michael

  Det ser skide godt ud. Og keep up the good work med Veganismen. Med det sagt, så bare lige til info så er “low carb” ikke en “regel” om kalorier som skrives her, men en regel om “lav carb’ohydrate” altså kulhydrater.
  Da kulhydrater har ½ så mange kalorier som fedt, vil mange endda argumentere for at low carb er flere kalorier pr. gram fødevare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Selvfølgelig. Det er en åbenlys fejl. Carb er kulhydrater jeg sov i timen. Tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nytårsmenu - måske til inspiration året rundt