Børnene elsker det

Cirkus Trapez lyver? Blev Ramboline taget fra sin mor i naturen som baby?

screenshot-2017-05-16-12-57-47

Nå da da. Undskyld jeg ranter videre, men jeg må simpelthen få det her ud, det fortjener alle at vide.
(Det startede igen – igen på eb.dk og delt 700 gange, del endelig videre fra Ekstra Bladet her)
For at gå lige til sagen, og kaste mere lort i en virvlende shitstorm:
I avisen står der, at Ramboline blev væk fra sin mor. Jeg kan kun gisne om, hvorvidt det er noget, Trapez selv har udtalt eller om det er en fejl. I så fald, ville man så ikke bede om at få dette rettet? Eller ser det ikke så godt ud for deres i forvejen blakkede ry?  Se udklip fra fyens.dk:

screenshot-2017-05-16-12-45-23

Sandheden er nok en anden: Hun blev taget fra sin mor i naturen for at agere slave for menneskers perverse lyster til at se dyr hoppe rundt som en flok freaks i en manege. What the FUCK! Det er intet mindre anderledes end alle andre dyr, der tages fra naturen – og brugt til at underholde folk med. Kan I ikke godt selv se, den er gal? Finder I det fair? Det kan jeg ikke tro, I gør. Der findes masser af dyr, der er født i fangenskab, men deres forfædre blev taget. Deres naturlige instinkter underkastet. Ikke så mærkeligt, at Ramboline står og væver, for hendes behov bliver ikke tilgodeset. Det er et tydeligt tegn på stress. TIP: Betal aldrig for at nusse en abe, papegøje, alligator og så videre. Betal ikke for at bruge dyr som underholdning når du er turist. INGEN dyr. Det er ikke i dyrets interesse.

Her er hvad jeg mener er beviset
Det står nemlig sort på hvidt  (kilde: Fødevarerstyrelsen):
“Det fremgår af den medsendte kopl af CITES-bevIs, udstedt iKassel ITyskiand den 30. november 1992 (Certifikat nr. DE-KS-9211300000), at derer tale om en afrikansk hunelefant, erhvervet af Bemhard Kaselowsky den 28. november 1987. De har I Deres ansegnlng om dispensation anfort, at elefanten, “Ramboline”, har vaeret i Berhnard Kaselowskys varetaegt slden den biev taget fra sin mor.” Og så står der også, at Ramboline sikkert ikke selv ved, hun er en elefant!
“Ramboline er formentlig ikke klar over, at hun er en elefant, da hun er indfanget som lille unge og dermed ikke er vokset op sammen med andre elefanter.” Jeg hæfter mig ved, at der står “indfanget”. Altså taget fra naturen, må man formode?

Jeg siger ikke, at der ikke er mange cirkusfolk der holder af deres dyr, men det gør det sgu da ikke mere rigtigt!

Når de siger, “dyrene har det godt”, ja de har – under de vilkår de kan tilbyde dem, som er så langt fra deres natur som det overhovedet kommer.
I naturen kan de færdes frit og blive naturligt stimuleret. Indhente deres egen føde. I naturen transporteres de ikke rundt fra sted til sted. I naturen skal de ikke underholde mennesker med at stå på et ben på en tønde, stå på bagben og danse og hvad ved jeg.

Vil I ikke nok love, at I tænker godt og grundigt over, om I vil besøge så latterlige og sørgelige underholdningstiltag? Vi lever i 2017. Vi VED bedre. Vi ved, at dyrene ikke trives. Vi VED at halvdelen af elefanter er stukket af fra cirkus (Cirkus rapport bygget faktuelt op af Anima) og flere har raseret deres omgivelser, vi VED at de ofte er stressede og utilpas i deres situation som er fremtvunget KUN fordi der er nogen der skal tjene kroner og ører.
Hvad får JEG ud af det her? INTET. Jeg har ikke økonomi bundet op i det her, så jeg har intet at miste. Selvfølgelig vil cirkus modsige mig, ellers har de jo ikke et job! De kender ikke til andet. De vil kæmpe for deres langvarige, syge familietradition.

Læs mere på animas side og se i øvrigt stressvideoen af Ramboline her og skriv under 

unnamed-1unnamed-1

unnamed

unnamed

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnene elsker det