En ting om kaffe du bør vide - og andre tips og tricks du kan bruge

Linette har tabt 43 kilo: Sådan fungerer hendes træning

Er I klar til en inspirerende fortælling?
Min klient gennem 8-9 måneder, Linette som er i slut 20´erne (klik her for hendes instagram), har selvfølgelig ændret sine kostvaner radikalt, eller jeg har ændret dem for hende, kan man vel sige. Det er så hendes opgave, at følge mine retningslinjer for et succesfuldt vægttab.
Da Ekstra Bladet meget gerne vil lave en større feature på hende, vil jeg ikke sige for meget før om et par måneder, men jeg kan i hvertfald løfte sløret for hendes træningsrutine.

Da Linette har ekstra tid mellem hænderne i denne tid, investerer hun meget af tiden i at træne. Det er ikke forventeligt at man har så meget tid som Linette, men det er forventeligt, at man GØR TRÆNINGEN TIL EN PRIORITET hvis man vil være stærkere, markeret, slankere, sundere. Det “hemmelige trick” er: Gentagelse, gentagelse, gentagelse. Bare gør det, ikke så meget diskussion med dig selv. Afsted og afsted med en plan, ellers ender du bare på løbebåndet hver gang.

Hvad er definitionen på prioritet?
– det at noget vurderes og behandles som vigtigst eller vigtigere end noget andet; det at stå først i en rangorden.

Med andre ord, det ER noget der er vigtigere end andre ting i en given periode. Når Linette har tabt det hun vil, kan det godt være hun skære ned på sin træning, med mindre hun sætter sig nye mål for.

Min plan med Linette 
STYRKETRÆNING MED TUNGE VÆGTE. Først lagde jeg et helkropsprogram til hende – en light udgave, da det var ret nyt for hende. Hun ville træne i gym. Derudover trænede hun med mig, en til to gange om ugen, en kombination af styrke og kondi i form af HIT (høj intensitetstræning).
Eksempelvis, ville jeg sætte hende til at smide med slammer ball efterfulgt af lunges eller squat og så derefter løbe en runde. Og jeg skal lige love for, hun beklagede sig. Hun kunne ingenting. Det gjorde ondt, var svært, hun blev forpustet og havde mildest talt nogle rigtige skidte dage, hvor hun bare hadede mig og træningen. Det hele. Men under træningen, talte vi også en del, eller byttede træningen ud med walk and talks.

Hun styrketrænede hveranden dag  med tungere og tungere vægte 10-15 gentagelser og 3 sæt og lavede konditionstræning ca, en time hveranden. Træner man hele kroppen, er det vigtigt den får 48 timers restitution. Jeg ved at Linette ikke havde mange hviledage ud over det, hun nød træningen og fik et stork kick ud af, at se hendes krop forandre sig. Men ellers er en til to hviledage om ugen en god ide. Træn fire dage, en dag fri og så videre.

Efter nogle måneder, blev hun lidt træt af at træne det samme program og var klar til mere. Jeg lavede derfor et splitprogram til hende. Her delte jeg øvelserne op i overkrop/underkrop.
Bryst, ryg, skulder, biceps, triceps  den ene dag og ben og mave den anden dag og forfra. Alle dage træner hun konditionstræning også, så hun kan snildt være afsted i to timer.
Det er for de nysgerrige ikke nødvendigt, man kan sagtens opnå et sundt og stabilt vægttab uden al den træning, men ret skal være ret, der har ikke været tilbagegang i vægt eller stilstand på noget tidspunkt i hendes udvikling. Hendes benmuskler er eksploderet, hun er begyndt at få markeringer på maven fra muskler, hendes arme er så godt som strammet op, hvilket er godt, for det sparer hende for at få fjernet hud der, når hun er færdig. Styrketræning er SÅ vigtigt for et vægttab! Der er ingen grund til, at gå ud på den anden side som tyndfed. Virkelig. Det giver hende mulighed for, at få masser af mad, det forbrændes alligevel og bruges til at holde på muskelmasse.
Linette mangler stadig at tabe 10 kilo, men hvad er det op i mod 43!

Når jeg træner Linette i personlig træning, varierer jeg træningen fra det hun selv træner. På den måde, bliver kroppen bevæget og trænet i rigtig mange retninger, samt muskler hun ikke træner så meget, får en kærlig hånd. Det giver alt i alt et en balanceret krop, muskulært. Jeg træner også sammen med hende til tider. Som min træningsmakker. Det giver mig noget, fordi hun er så ivrig og “på” og fordi vi hygger os sammen under træningen. Hun kan presse sig selv og hun vil presses. To ting, der er vigtige for progression. At have en træningsmakker giver også mig noget mere struktur i de travle perioder jeg har, fordi jeg ved jeg har en træningsaftale. Så skriv lige det bag øret: TRÆNINGSMAKKER.
Håber I nød læsningen og jeg er sikker på, at I får mere af den slags løbende. Enten med Linette eller med andre. Jeg har efterhånden specialiseret mig i større vægttab men uanset hvad, jeg kan konkludere een ting: Det kræver man er tålmodig, ærlig og dedikeret.

I er velkommen til at stille spørgsmålet i kommentarfeltet her under blogindlægget eller dele jeres meninger, egen rejse, eller inspirerende ord. Måske har I nogle tips at give videre til læserne eller Linette :)

For booking af forløb:
goodfitness.dk

2 kommentarer

  • F1985

    Hvor er det bare SÅ sejt gået!! Virkelig flot

    Jeg har længe kæmpet med enormt store lægge kontra resten af min ellers slanke krop.

    Jeg lagde mærke til at Linette har tabt sig på læggene også.. Er der nogle bestemte øvelser/råd til det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Granum

    Hej Kira,
    Træner du privat kunder igen?

    Bh Anja

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ting om kaffe du bør vide - og andre tips og tricks du kan bruge