Juletanker: Her vil jeg gerne hen - er det ikke fantastisk??!

8 kilo på 8 uger: En mors beretninger

IMG_3034

Maria ønsker at tabe sig yderligere 7 kilo.

Man må erkende hvad man kan klare selv og hvad man skal have hjælp til.
Jeg tror Maria har det med kost som jeg har det med min have:
Jeg kan ikke gøre det alene. Jeg ville gerne, men jeg kan ikke finde hoved og hale i planter, buske, træer og havedesign der virkelig giver mening for den have jeg lige har. Og hvordan får jeg lige implementeret alle mine ideer også uden af at bruge for mange penge på noget jeg alligevel ikke ønsker at have, fordi det ikke er lige som jeg troede, og på at købe planter, som måske slet ikke passer til mit temperament? Jeg skal have hjælp!
Nu handler det ikke om mig, men om Maria. Hun kontaktede mig lige efter hun havde født. Ja, det var lige før hun ikke engang havde nået at købe amme bh og sutter før vi var i gang med hendes forløb.
Bemærk, vi kalder det ikke cheat i mine forløb, men treat. For det handler om at NYDE. En anden ting, i og med Maria ammer, er der stor sandsynlighed for at det også har hjulpet hendes vægttab lidt på vej.
Her er Marias historie og tanker om et forløb med mig.

Hvor lang tid gik der fra du fødte, til du besluttede at smide de overflødige kilo?
Lige inden jeg blev gravid for tredje gang, havde jeg taget beslutningen om at forsøge at smide nogle af de kilo der havde sneget sig på, ved de to forgående. Første del af graviditeten spinnede jeg 2-3 gange om ugen, men måtte hurtigt hold grundet plukveer. Det meste af min graviditet tænkte jeg meget på, at jeg ikke ville spise for meget, og at jeg efter fødslen ville arbejde mere målrettet med vægttab. Samtidig ville jeg gerne være stærk, og havde allerede inden fødslen bestemt mig for, at styrketræning skulle være vejen i mål for mig. 1 uge efter fødslen så jeg et ”sommertilbud” fra Kira, som jeg skyndte mig at springe på. Jeg startede i forløbet 2,5 uge efter jeg havde født.

Hvor mange kilo tog du på i din graviditet?
Inden graviditeten var min vægt 69 kg, og den dag jeg fødte vejede jeg 85 kg. Jeg har ikke været i nærheden af min ”idealvægt” på 59 kg (jeg er 163 cm), siden jeg mødte min mand i 2006. Da var jeg 23 år gammel.

Hvilke overvejelser gjorde du, inden du valgte at gå i gang med et kontrolleret vægttabsforløb?
De primære overvejelser gik på, hvor vidt jeg var motiveret for at gennemføre. Jeg vidste at forløbet ville indebære en radikal ændring af min kost, og at det ville kræve meget arbejde, at nå derned hvor jeg gerne ville ende. Jeg var bange for at skuffe mig selv. Samtidig tænkte jeg meget på, hvorvidt et vægttab ville påvirke min amning, da jeg ved (jeg er børnesygeplejerske) at målrettet vægttab normalt ikke anbefales under amning. Jeg forhørte mig ved sundhedsplejersken, som var overbevist om at så længe det skete via proteinrig kost, og med et højt væskeindtag, så skulle det nok gå.

Hvad virkede som den største udfordring i starten?
Det var helt klart kosten, og min egen opfattelse af hvordan man skulle slanke sig. Jeg har altid tænkt at et lavt kalorieindtag var vejen frem, så den første kostplan, virkede helt absurd for mig. Samtidig har jeg aldrig været god nok til at få proteiner, så det var en helt ny måde at spise på. Samtidig var jeg nybagt mor til 3, og det at skulle få en hverdag til at hænge samme, og samtidig sørge for mad til mig selv hver 3 time, virkede lidt uoverskueligt.

Hvordan har du kombineret at passe en nyfødt, og samtidig passe din træning og kost?
Hver morgen planlægger jeg kosten for hele min dag. Aftensmaden er tit givet på forhånd, idet jeg hver søndag laver madplan for hele familien en uge frem. Jeg sørgede altid for at have ”nemme løsninger”, hvis plan A skulle vise sig, ikke at kunne holde. Mine favoritter til dette er skyr med smag (i know Kira, men det er den fedfattige og sukkerfrie), makrel og tun på dåse, og ”bake n shake” proteinpandekager. Min motion bliver fordelt over dagen, som det passer med Lillemandens lur. Jeg starter dagen med at gå 4 km med barnevognen, når jeg følger de to store i børnehave. Under hans formiddagslur styrketræner jeg mellem 45 min og en time, 6 gange om ugen. Vi har prioriteret at have træningsfaciliteter hjemme, men man kommer langt med et vægtstangssæt fra Harald Nyborg, ketllebells, elastikker, og håndvægte. Om aftenen når alle børn er puttet, supplere jeg med lidt cardio, hvis jeg ikke har gået ekstra med barnevognen i løbet af dagen. Det at have mulighed for træning hjemme, har været uundværligt, idet det har været vigtigt for mig, at passe det sammen med vores øvrige familieliv, på fornuftig måde!

Når du valgte at spise andet end det der stod på kostplanen, hvordan får du det så fysisk? Et såkaldt treat/cheat måltid?
Hvis det ikke er særligt store mængder, påvirker det mig ikke så meget. Større mængder (et helt aftensmåltid eks) får jeg det fysisk dårligt, primært med kvalme og diarre. Dette har bevirket at mine treat/cheat days har været med et meget begrænset indtag, af ting der ikke er i min plan (et lille stykke kage, få stykker mørk chokolade osv.). Samtidig har jeg sørget for at betale, når jeg har snydt, og taget lidt ekstra cardio.

Hvad har været den største overraskelse i dette forløb?
Det har helt klart været den ekstra energi, den nye livsstil har givet mig, og jeg ville have ønsket jeg havde gjort det samme, efter de tidligere graviditeter. Trods afbrudt søvn om natten, har jeg energi og overskud dagen igennem, hvilket hele resten af familien nyder godt af!

Hvordan har du det nu, i forhold til før?
Ud over den ekstra energi, er jeg også blevet meget gladere. Jeg har højnet mit selvværd og min selvtillid, og det giver en kæmpe følelse af selvtilfredsstillelse at have sat sig et mål, og så se det komme tættere og tættere på! Og min mand elsker mit nye, gladere mig. Samtidig har jeg fået noget der er mit. Jeg nyder min træning og det frirum den giver, fra livet som mor og kone, og det giver mig luft og overskud i hverdagen.

Hvorfor var det vigtigt for dig at have en til at hjælpe dig?
I starten især var jeg fuld af undskyldninger for mig selv. Jeg havde jo også født 3 børn, og måske var det bare sådan man skulle se ud så, osv. Det at jeg havde Kira ”at stå til regnskab for”, gjorde at jeg ikke kunne hoppe over hvor gæret var lavest, og jeg følte at jeg ville præstere, og vise at jeg kunne altså det her. Kira er en super motivator og indpisker, og hun har været helt uundværlig for mig igennem dette her. Jeg har fuld tiltro til Kira, og så snart jeg selv slap kontrollen, og gjorde som hun sagde, begyndte de store forandringer at ske! Tak Kira!!

Hvad er dine krav til denne person?
Det skal være en der både kan anerkende mig for det der er svært, og sparke mig i røven når jeg trænger til dette. Kira har været der 100% for mig, når jeg har haft brug for det, og det har været en kæmpe støtte!

Hvor meget vil du gerne tabe endnu, hvis du ser bort fra spejlbillede og kropsmål?
Jeg vil gerne tabe 6-7 kilo mere, men vægten er ikke så afgørende for mig mere, som den var i starten. Jeg vil gerne bygge en sund og stærk krop, og derfor lægger jeg mere og mere energi i, at løfte tungere og tungere vægte. Jeg er blevet bidt at træningsformen, og jeg har nu fundet roen i, at passer jeg min kost og træning, er min krop under konstant forandring.

Hvad består din motion af?
Primært styrketræning og lange gå-ture. Som ekstra cardio bruger jeg løbebånd, romaskine og spinningscykel til HIIT.

Ser du dig selv holde fast i dine nye vaner når dit forløb slutter, og hvordan vil du gøre det?
Jeg er blevet rigtig glad for livsstilen, og alle de gode ting den gør for min krop. Jeg vil helt sikkert forsætte med at spise ”clean”, med en enkelt treat-day (vi kalder det ikke cheat men treat, red) i ny og næ. Træningen vil jeg også holde fast i som nu, idet det er blevet nemt at tilpasse det efter familiens hverdag.

Hvis du ønsker et forløb som Marias, kontakt mig på os@dkira.com
Med eller uden personlig træning.

1 kommentar

  • Anja

    Hej kira
    Jeg ville ønske jeg havde råd til at komme under dine vinger –
    Maria ser så godt ud godt gået :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juletanker: Her vil jeg gerne hen - er det ikke fantastisk??!