Tilbage på Vesterbro: Parkerings (u)muligheder

Vind: Bog og en times instruktion til Mindful Eating

Opdateret! Her er vinderen, som også har fået direkte besked :)
Heidi Johnsen, tillykke og håber du får det ud af det, du ønsker!

Hej.
Jeg ønsker at vinde konkurrencen da jeg er overvægtig. Jeg fik i 2010 en gastic bypass, den hjalp også og jeg tabte mig rigtig meget. Dog fik jeg aldrig ændret mine vaner, så langsomt tig jeg på igen. Jeg har siden hen haft en blodprop i mit ben (det skal siges jeg er kun 31 år), min mor har haft type 2 diabetes og jeg frygter for mit helbred. Jeg spiser med følelserne, jeg har brug for at nyde min mad.. Jeg håber virkelig på at vinde, så jeg har en chance for at leve livet, som jeg gerne vil.. Være sund, rask og kunne bevæge mig uden problemer.

 

PicMonkey Collage.jpg

Skovler du maden ind? Smager du ikke på den? Læs videre.

Har du et utilpasset forhold til spisevaner og mad? Er du fortvivlet over dit forhold til sukker? Du er ikke alene! Det er desværre sådan, at mange der gerne vil tabe sig, eller tage på, for den sags skyld, har et destruktivt forhold til mad. Nogle har blot nogle dårlige vaner de skal ha byttet ud med noget andet mere konstruktivt, men for mange, handler mad om følelser.

Mindful Eating er for alle. For dem, der ikke kan lade være med, at gå i kiosken og købe otte Ritter Sport og spise dem på vej hjem, til dem, der ikke føler der er struktur på deres spisevaner til dagligt. Det handler i bund og grund om at indtage maden – og nyde den. Ikke bare skovle den ind. Men hvordan gør man lige det? Det er netop det, Mindful Eating handler om.

Jeg har interviewet ernæringsekspert Per Brændgaard, og i samme anledning har jeg sat en konkurrence sammen.

Besøg Per Brændgaards hjemmeside her
Bliv din egen Mindful Eating practitioner, klik her

Konkurrencen findes nederst. Her er interviewet:

Hvorfor er det svært at holde sig fra sukker? Fordi sukker giver en masse godt: velsmag, nydelse, afstressning, beroligelse og energi.

Hvad mener du, er årsagen til, at mange får lyst til sukker efter aftensmaden, og ikke kan styre sig, selv efter en rigtig god dag, hvor sund kost har været i højsædet? Det skyldes enten, at sansesulten efter sød smag ikke er blevet tilfredsstillet i løbet af dagen, eller at man har et ekstra behov for nydelse og/eller afstressning, som man har vænnet sig til at spise sig til. Sukker virker simpelthen bedst.

Hvad er dit råd til folk, der får dårlig samvittighed over at “falde i”, som de ofte selv omtaler det? At begynde at kalde det noget andet end at “falde i”. F.eks. at nyde eller at stresse ned.

Hvordan spiser man mere bevidst? Ved at lære mindful spisning. Du lærer at koncentrere dig om maden, og du lærer at nyde din mad helt uden dårlig samvittighed. Du lærer at nyde AL din mad – også den “syndige” mad.

Hvad mener du er bedst? Mange små måltider, eller tre større? Hvorfor? Tre større, da det giver bedre mulighed for at blive godt sulten, inden man begynder at spise. Det er forudsætningen for at få den helt store nydelse ud af at spise. Den helt store nydelse er nydelsen af mavesultens aftagen fra et tilpas højt niveau. Man kan så supplere med små mellemmåltider og sunde snacks efter behov for at sikre, at man heller ikke bliver oversulten ved dagens tre hovedmåltider.

Hvad er dit råd til dem, der føler de ikke har hovedet med i deres vægttab? Det gælder om at få hovedet med så hurtigt som muligt. Hold op med at være en robot. Du er et mennesker med et liv og følelser, som har rigtig meget med mad og spisning at gøre. Via mindfulness kan man gå på opdagelse i den psykiske sult og finde ud af, hvad det egentlig handler om. Meget ofte er det jo slet ikke mad, man hungrer efter. Mindfulness er en helt unik teknik til at opnå den selvindsigt.

Hvordan definerer du struktur? En god måltidsstruktur er tre hovedmåltider, som man så lader sulten (altså mavesulten, hullet i maven, som er noget andet end lyst til at spise) regulere tidspunkter og/eller størrelser af.

Hvordan ved man, at man er klar til en livsstilsændring med hensyn til at skifte kostvaner? Når man synes ulemperne ved ens nuværende kostvaner er for store, og/eller når man indser, hvor let det faktisk er at ændre kostvaner, når man griber det rigtigt an.

Untitled-1

Nu hvor du har læst interviewet, {for det har du jo, ikke sandt? :)} kan du deltage i konkurrencen.
Du kan vinde en times instruktion til at lære mindful spisning af Per Brændgaard, samt et eksemplar af bogen Mindful Spisning af Per Brændgaard og Uffe Damborg.
Det eneste du skal, er at beskrive kort, hvorfor du mener du har brug for det. Ud fra det, trækker vi vinderen. Alle fortjener denne præmie, det synes jeg, men der er kun een vinder desværre. Det gør dog ikke jer andre mindre værd som kandidater, eller mindre værd overhovedet. Jeg synes det faktum, at I overhovedet sætter ord på, er en sejr i sig selv!!
Vinderen får direkte besked og bliver offentliggjort her på bloggen med fornavn. HUSK at skrive jeres email, den bliver ikke offentliggjort. Konkurrencen slutter den 27.juli, 2014.

Forrige indlæg: Sådan kan du undgå parkeringsbøder

8 kommentarer

 • Michala

  Hej, jeg vil rigtig gerne vinde og vide mere om, hvordan jeg får styret mit madindtag og tankemæssige ændre på de de vaner/uvaner jeg har ifht spisning. Er gravid med tredje barn, så det ville være lækkert at få nogle gode tips til at få tabt de overflødige kilo på en fornuftig vis bagefter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lfrimodt

  Bruger Mindfulness i mange sammenhænge men desværre “glemmer” jeg at benytte det når jeg spiser.
  Jeg indtager nok mere end jeg burde og det kan hjælpe mig, så jeg får mine slanke lår tilbage :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Det er en kamp for alle, om man skal tabe sig eller tage på. Bedre viden om den mad man spiser, vil i en vis grad ændre synet på maden og vil derfor gøre det lettere at vælge det rigtige frem for det knap så gode. Jeg er selv en af dem der skal tabe mig, og derfor vil jeg gerne vinde bogen. Jeg bor alene, og tænker derfor ikke så meget over hvad der kommer indenbords. Denne bog kunne være en motivator for mig, til at komme igang, ikke kun med at spise sundere, men også at komme ud i det fri og arbejde med kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg vil rigtig gerne vinde, da jeg har haft stor glæde af mindfulness på andre områder. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en måde til at ændre mit usunde forhold til mad, mindfulness tror jeg på, så det skal helt sikkert prøves. Jeg har hele mit liv lidt af angst og depressioner, så jeg har ikke kun mit dårlige forhold til mad at kæmpe med. Overskuddet er der ikke til at kæmpe med det hele og samtidig være en god mor for min 6 årige datter. Lidt hjælp til dette område vil betyde meget for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har simpelthen nødt til et kæmpe spark, jeg lover mig selv at nu er det slut med søde sager… Det går også super fint i starten, men jeg bliver enormt frygtelig at være sammen med hvis jeg ikke får mit daglige sukker og så ryger jeg i… Har tidligere været ret overvægtig og fik mig taget sammen til at smide de 26 kg, men nu kommer de ligeså langsomt snigende igen… Hvorfor?? fordi jeg har rygrad som en kop cacaomælk, fordi jeg får ondt af mig selv og mine omgivelser…
  Jeg bliver deprimeret når jeg kigger mig selv i spejlet, går ikke med shorts, bader ikke hvis jeg kan risikere at møde nogen jeg kender…Jeg har virkelig brug for at komme igang og tænker det her må være første skridt… Har gode hensigter, men kommer aldrig op af den sofa… hjælp!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Hedensted

  Jeg lider af kronisk træthed og har en dårlig vane med at spise ting der giver hurtig energi og det er som regel usunde ting. Så ville have rigtig meget gavn af at lære at spise rigtigt i stedet for at spise som jeg gør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Johnsen

  Hej.
  Jeg ønsker at vinde konkurrencen da jeg er overvægtig. Jeg fik i 2010 en gastic bypass, den hjalp også og jeg tabte mig rigtig meget. Dog fik jeg aldrig ændret mine vaner, så langsomt tig jeg på igen. Jeg har siden hen haft en blodprop i mit ben (det skal siges jeg er kun 31 år), min mor har haft type 2 diabetes og jeg frygter for mit helbred. Jeg spiser med følelserne, jeg har brug for at nyde min mad.. Jeg håber virkelig på at vinde, så jeg har en chance for at leve livet, som jeg gerne vil.. Være sund, rask og kunne bevæge mig uden problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sune borup Nielsen

  Jeg skal da vinde fordi jeg mener man altid kan blive bedre til at takle det med at overspise og så blir ens måltider jo sat i system
  Det må da være grund nok
  Og så er per en utrolig inspirerede person
  Følger ham naturligvis

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage på Vesterbro: Parkerings (u)muligheder