Før/efter billeder: Se dem her

Vand+glutenfri: Sikke en hjælp!

Chocolate-Pancakes-Irish-Cream-Syrup-Final3-ourfourforks
Opskrift: Klik her

To ting, der helt sikkert får min kost-dag til at glide nemmere. Glutenfri og  to-fire liter vand. (Ikke hver dag, men det hænder jeg får mere væske end anbefalet).
I tre uger, har jeg gået med ondt i hovedet. Når jeg ser tilbage på noget der har forandret sig, så er det, at jeg ikke drikker nok vand – jeg glemmer det, eller det er for koldt udenfor. Jeg kan mærke det lige med det samme, jeg får nemlig en voldsom hovedpine. Der er skruet på hanerne igen, og det går meget bedre. Men der er også andre fordele, eller lad os kalde det nødvendigheder ved at drikke vand:

Nyrer regulerer kroppens vandindhold. Nyrerne kontrollerer, at der er den rette væskemængde i kroppen. Hvis man drikker meget en dag, vil overskudsvæsken blive udskilt. Hvis man sveder meget, vil nyrerne holde væsken tilbage i kroppen. En voksen menneskekrop indeholder over 60% vand. Vand har mange funktioner, men blandt andet at udskille affalds- og andre for kroppen skadelige stoffer gennem nyrer og hud.

Kilde: Fitnews.dk:
Drik masser af vand
Nyrerne er blodets filter for affalds- og giftstoffer. Du kan øge gennemstrømningen i nyrerne ved at drikke meget vand. 2-4 liter om dagen er en passende vandmængde – mest, hvis du er meget fysisk aktiv og mindre, hvis du er meget inaktiv. Check evt. farven af din urin, hvis du vil vide, om du drikker for lidt eller for meget vand. En lys gul urinfarve betyder, at du drikker en passende mængde væske. Hvis din urin er mørkegul, bør du drikke mere vand. Hvis urinen derimod er helt klar, har du drukket for meget. Det er en dårlig idé, at drikke så meget vand, at urinen altid er helt klar. Det er nemlig ikke kun giftstoffer, der bliver udskilt i større mængder. Mange livsvigtige mineraler ryger også med ud. Rent vand er det bedste at drikke – enten i form af postevand, mineralvand eller kildevand.

Læs hele artiklen her
Hvilket giver god mening, hvis man læser med her:

Du øger også din krops evne til at udskille væskeophobninger ved at drikke ekstra meget vand. – Fitnews.dk

Man kan faktisk dø af for meget vand. Fire liter  væske er meget. Men indrømmet, der er dage hvor der ryger fire liter igennem. 

Glutenfri
Jeg er blevet bedre til at spise glutenfri og holda op hvor det betaler sig. Min mave er flad om morgenen. Min aftensmad er næsten altid glutenfri og det føles herligt om morgenen! Så masser af vand og glutenfri…ja tak!

Konklusion: Jeg spiser  min glutenfri pasta med grønt fra min tupperware når jeg er på farten, og har min “sutteflaske” med, så jeg altid har vand ved hånden.

2 kommentarer

 • Else

  2-4liter vand dagligt … Det er lige så farligt at drikke for meget som at drikke for lidt. Med mindre du lever et hårdt fysisk liv i 40 graders varme, så er 4 liter vand dagligt faktisk meget usundt, fordi du udvasker kroppens elektrolytter. Så op til max 2 liter er for de flestes tilfælde fuldt tilstrækkeligt. Og det er så inclusive den væske der er i den mad man indtager. Så i ren væske skal man ikke have ret meget over 1 liter. Så pas på med hvilke kilder du benytter. Prøv at læse hvad Bente Klarlund skriver om emnet i politikken, der giver hun en god og grundig beskrivelse af fænomenet. Hilsen sygeplejersken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Hej Else,
   Det er også det jeg har lært på skolen. Og man skal passe på sin saltbalance. Jeg vil mene at for de fleste er 1.5 liter nok pr. dag.(Kvinder) Jeg drikker ikke 4 liter om dagen fast. Jeg måler faktisk ikke, men jeg drikker mere end nogen anbefaler og visse dage op til 4 liter (inkl det i maden). Det udligner min hovedpine når den er der. Det er bestemt ikke en religion for mig at absolut drikke 4 liter, men der er dage, hvor det helt sikkert er tilfældet.
   Og tak for dit råd det er der andre der kan få gavn af ved at læse.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før/efter billeder: Se dem her