Yams: Det nye sort?

Træning: Agonist vs Antagonist

050712 2
Jeg er tilbage på uddannelsen. Jeg tager fitnessinstruktør uddannelsen, så jeg kan gå videre til personlig træner og derefter kostvejleruddannelsen. Jeg er færdig den 1.december, 2013. Jeg har lige gjort grunduddannelsen færdig.

Jeg har haft en lidt hård start, da jeg og min familie er ramt af at min farmor er syg, og det er ikke bare influenza. Det er langt mere alvorligt og påvirker mig rigtig meget, derfor kan jeg mærke at jeg har koncentrationsbesvær.
Jeg har dog aldrig været god til at sidde på en skolebænk. Jo, når det handler om dyr, ellers bliver jeg meget hurtig rastløs.

Jeg synes det er superspændende at høre om, men jeg glæder mig også til den dag jeg skal ud og lave ting i praksis.

Det jeg egentlig vil  med denne post er, at give jer mit program denne uge, og det skal følges til punkt og prikke, for jeg er i gang med at lære at lægge program for andre. Både mere øvede og nybegyndere. Derfor er det også vigtigt at jeg bibeholder den praktiske del af træningen, selvom tiden er lidt knap i øjeblikket.

Eksempel på agonist vs antagonist:
Når du træner abs (antagonist når du træner lænd), altså mave, bør du også træne lænd (antagonisten når du træner mave). Når du træner forlår bør du også træne baglår/baller. (Går næsten altid hånd i hånd). Alt sammen i samme træningspas. Med mindre du som jeg, mange gange har trænet to gange på en dag, så kan man godt træne det ene på det ene tidspunkt og det andet senere. Men for almindelige mennesker med en travl hverdag, så er det sådan det er. 

Forskulder/bagskulder, biceps, triceps og så videre. 

Huskeregel: Agonist=Agony (smerte) Antagonist=Anti agony (anti smerte). Så den del du træner er altså agonisten. Antagonistiske par er placeret på hver deres side af et led. Den muskel der udfører opgaven er agonisten, den der er “stille” er antagonisten. 

Her er programmet (som faktisk svarer til supersets, hurtigere overstået, mere intenst og mere udfordrende.)

(Klik på hver enkelt næsten og se øvelserne. BEMÆRK! De åbner ikke op i nyt vindue, så brug pilen tilbage og lad være med at lukke ned, hvis du vil tilbage til denne side). 

Day 1: Back and chest
Day 2: Hamstrings, Quads and Calves
1. Squats
2. Jump Squats
3. Leg Press
4. Standing Calf Raises
vs. Leg Curls
vs. Lunge Squat combo
vs. Leg Extensions
vs. Seated Calf Raises
Day 3: Shoulders and Traps
vs. pulley rows
vs. Upright Rows
vs. Front Dumbbell Raises
Day 4: Biceps, Triceps and Calves

vs. Bench Dips
vs. Kickbacks
vs. Tricep Pushdowns
vs. Donkey calf raises

5 kommentarer

  • Super fedt indlæg, meget interessant..En anden ting er, at efter at jeg er begyndt at læse din blog, er jeg blevet motiveret til at træne igen (Efter en laang periode som “sofakartoffel”
    Hilsen S

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Fedt indlæg Kira :) -jeg har også besluttet mig for at læse til fitnessinstruktør. Der er bare så mange steder at vælge imellem! Instruktørskolen, cphwest, gennem Fitnessworld og AT Work er blandt mine overvejelser, hvordan kan det være at du har valgt AT Work? Jeg har svært ved at gennemskue, hvad det bedste valg ville være. Men da du tilsyneladende har mere erfaring og lavet tv-programmer om bodybuilding, så tænkte jeg at du jo nok ved bedst? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yams: Det nye sort?