I INSIST!!!

Provo-Pia: Det vil jeg skide på, jeg skal amme!

Hold da op! Jeg blev virtuelt spiddet på Facebook idag, fordi jeg har den frækhed at synes det er i orden at Illum har lavet amme-forbud.  Der var  v nogle meget forsmåede mødre kvinder der var så trætte af min holdning, at min side gad de hvertfald ikke være på mere. 

Bitter Bitterfisse Ikke nok med det, Bethany Bitterfisse er også træt af mig, men der skal så heller ikke så meget til, før hun bliver træt af nogen eller noget. Hun var træt af både mig, dem i tråden og mine holdninger, fordi jeg selv har løftet blusen i (u) tide, så hvorfor kan jeg ikke magte når kvinder løfter blusen i sultne børns navn? DET er da også for galt!

“Står min barnevogn i vejen, siger du?” 

Her er svaret!  Jeg har ikke noget imod, at nogen fodrer deres sultne afkom på en cafe. Jeg synes bestemt ikke, at mødre skal degraderes til toilettet eller udendørs, når de vil amme i det offentlige rum. Det er sgu da langt ude, og slet ikke en tanke der ville falde mig ind. Som andre pointerer, er det noget af det mest naturlige og det er da hyggeligt og dejligt. MEEEEEN… Men jeg synes ikke at mødregrupper/veninder, der alle tager deres babyer med på samme tid, er særlig fede. De larmer mere end gennemsnittet. De fylder også mere, og der er for det meste en Provo-Pia eller to, i flokken. “Står min barnevogn i vejen, siger du?”  Ligesom der altid er en kollega eller to, der ikke kan finde ud af at trække ud, når de har været på toilettet.

Definitionen på en Provo-Pia Hun føler sig som overmenneske, fordi hun er blevet mor. Hun synes, hun skal sidde med blusen over hovedet og hive patværket frem, smide sine våde rondeller på bordet, (Nej, det er ikke et synonym for bryster, det er de der lapper de putter i bh´en, en slags dæmninger) og lægge gylpekluden på sofaen, hvor der måske gerne ville sidde nogle andre på et eller andet tidspunkt. Eller, når der kommer nogen og gerne vil sidde, får de BLIKKET, der siger “Jeg er løvemor, dette er mit territorium. Det kan du ikke se? Jeg har ellers smidt gylpeklud og våde vatklumper lige der…det svarer til at pisse op af bordbenet, kære ven, så sæt dig et andet sted.” Nej, jeg overdriver ikke, (jo, lidt) for jeg har mødt dem. Og det er desværre Provo-Pia og hendes provo-veninder, der er skyld i, at mødre der ellers har fin amme-finesse, ikke længere er velkomne, blandt andet i Illums cafe, Spisebaren. Jeg er pænt sagt ret ligeglad med om kvinder eller mænd der kan, ammer på en cafe. Men som alt andet, vis dog hensyn.

Jeg er lykkelig for, at jeg må have hund med på udvalgte cafeer. Den slikker sig måske mellem benene, grynter, savler og flyder. Ja, det gør hunde. Sikkert også en enkelt prut! Midt i indtagelsen af din øko-sandwich. Til dig kan jeg sige, jeg gør hvad jeg kan, for at min hund ikke generer nogen. Den skal opføre sig som den velopdragne hund den nu er. Er den til gene, undskylder jeg.

Jeg har ikke problemer med amning, selvom det er lidt svært at gennemskue ved den status jeg lagde op. Men nu er det jo ikke mig, der har lavet “loven” i Illum, så at knalde ud på mig, over at jeg synes det er OK at voksne har et valg. Lad os ikke glemme: Det er altså ikke vedtaget ved lov, så slap dog lidt af.

Provo-Pia´er opererer også alene.  Sidst, jeg mødte en PP, var på en cafe på Østerbro. Jeg sad med min veninde, der havde sin sovende baby med. PP ved nabobordet gloede bebrejdende på os, når vi ligesom gjorde opmærksom på, at alle hendes babyting var vandret over på vores bord fra hendes og vi gerne så, at hun tog dem tilbage, så vi kunne spise vores mad. FNYS! Kan du da ikke se jeg har et barn, det er min RET-blikket.

***Min definition af amme-finesse er, når mødre ikke har behov for at gøre opmærksom på sig selv når de skal amme, men måske bare ønsker at sippe og nippe, mens deres baby i ro og mag nulrer deres halskæde og patter løs. Med blusen oppe, dog ikke SÅ langt oppe. Det er jo ikke nødvendigt, så hvorfor gøre det? Du kan læse min barne-klumme her, hvis du gider. (Ny side). God aften herfra.

Kh. Kira – tre Facebook venner mindre :) 

3 kommentarer

  • Christina

    fed læsning af en der også ammede, men ikke som dem, du omtaler ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Altså, det er derfor min veninde (som er mor) altid har et tørklæde med sig. Hvis det skulle ske at den lille bliver sult, så finder hun et hjørne, og så lægger hun tørklædet over baby og bryst så der ikke er noget at se.
    Som hun siger “et tørklæde er mere passende end mit bare bryst”

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Ha ha ha jeg syntes det er en fantastisk holdning du har Kira. :-)
    Jeg er selv mor og da jeg ventede min søn kom jeg en dag kørende op af en rulletrappetil børneafdelingen i H&M; og hvad ventede mig for ende af rulletrappen? En mor med hele slagtøjet ude, hun havde lagt overtøjet, bh’ og alt babys udstyr i et prøverum, men selv stod hun ude midt på gulvet lige foran trappen og ammede ungen!!!!!

    Jeg lovede mig selv og min veninde at det ville jeg ALDRIG gøre når han kom til verden. Sørge for at mætte hjemmefra og planlægge turen efter hvornår næste spisetid er :-) og kommer der komplikationer, som der jo kan komme, så skulle jeg finde et prøverum eller et hjørne laaaaannnnggggttt væk et sted…..

    Men ellers kan man (hvis man magter det – og ikke er en af de type mødre der tænker “mit barn er det dejligste i verden og det syntes alle andre sikkert også”) sagtens amme diskret…. også på en cafe…. Man kan sætte sig så man ikke er til skue for hele cafe’en og så kan man altid dække brystet og barnet til LET med en gylpeklud….. (Barnet dør ikke af det)!!!!

    Knus Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I INSIST!!!