Corona - snackeri: Rescue 101

De to vigtigste muskler du skal træne

Du tænker, baller. Eller ryggen. Mave, måske.

NIX!

Hjerte og åndedrætsmusklen.
Forestil dig svage arme? Du bevæger dem ikke, de kan ikke rigtig løfte noget længere end til 1.sal. Eller svag ryg? Det gør ondt, når du sidder ned hele dagen, eller måske går rundt hele dagen. Hvordan tror du så, hjertet og vejrtrækningsmusklen har det? :)

Det er kroppens allervigtigste muskler. Hvis du gerne vil være sund og forlænge din levetid, kan det faktisk lade sig gøre, ved at træne dit hjerte og diafragma. Svagt hjerte, vi har alle hørt om, hvad det betyder. Det kan betyde hjerte- og karsygdom og blodpropper.
Folk undervurderer fuldstændig hjertets behov for træning, præcis som alle andre muskler bør trænes. Svage arme er een ting, men svagt hjerte? Det kan koste dig dit liv eller nedsat livskvalitet.

Psst: Jeg tilbyder rabat lige nu, til alle, der ønsker et kostomlægningsforløb. Med i pakken, er også et gratis personligt, skræddersyet træningsprogram. Læs meget mere på goodfitness.dk 

Med hensyn til hjertet, det er ret simpelt, det gør du med træning, hvilken som helst træning, hvor pulsen kommer op og hvor du får styrket musklerne. Altså kredsløbstræning / cardiovascular træning / cardio og styrketræning. Det er supervigtigt, at vi bare et par gange om ugen, får pulsen op. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg i perioder ikke er god til det, men min cardio-træning består af styrketræning, stairmaster og skubbe slæden (prowler). Jeg laver det, jeg synes er sjovt, jeg laver ikke cardio jeg finder kedeligt.
Billedet er af mig og Hans der hygger os med en prowler, hvis  man ellers kan det :)

Når jeg styrketræner, laver jeg flere øvelser i træk, som gør mig forpustet. Jeg kan træne et helt træningspas sådan, så jeg både passer muskelopbygning og styrke, samt får forbrændt nogle kalorier. Man forbrænder også kalorier ved styrketræning alene, men slet ikke i samme omfang som ved konditionstræning, uanset om det er steady state (eet langt cardio – træningspas) eller ved HIIT (høj intensitets intervaltræning). Jeg hverken løber eller cykler, jeg vil hellere skære min arm over med en sløv brødkniv, men jeg kan godt lide at gå i tempo i naturen og ellers ovenstående.

At træne din åndedrætsmuskel i disse corona-tider, viser sig, at være en ekstra god ide.
Dem, der kender mig og har fulgt med over nogle år, vil vide, at jeg har haft virkelig store problemer med diafragma, og har også været i behandling for det, hos en osteopat. Jeg troede det var min skulder der var problemet, det var det overraskende slet ikke.
Læs om det her  hvis du har lyst, samt her 

Ifølge Stig Severinsen, fridykker der kan holde vejret i 22 minutter (Breatheology), er det supervigtigt at træne åndedrætsmusklen i disse tider.  Stig tilbyder gratis åndedrætstræning via Breathelogy disse dage:

»Jeg tror, fremtidens forskning vil vise, at vi havde ret.«

Sådan siger fridykker og vejrtrækningsekspert Stig Severinsen, der tror på, at han kan få hårdt ramte corona-patienter til nemmere at komme sig over smitten.

Den danske fridykker har vundet fire verdensmesterskaber og var ifølge ‘Guiness Rekordbog’ den første i verden til at holde vejret i 22 minutter.

I dag underviser han flyvevåbnet og Frømandskorpset i mentaltræning, ligesom han bruger vejrtrækning i genoptræning af kroniske patienter og blandt andet har været med til at få en lammet borreliose-patient til at rejse sig og selv forlade Hvidovre Hospital til fods.
– BT

Træning derhjemme
For jer, der ikke kan komme i gang, ikke ved hvordan I skal få gang i træningen (igen), tilbyder jeg online-træning her.
Man får ubegrænset adgang til de videoer man har købt adgang til.
Det er en kombination af høj intensitet og styrketræning i 50 minutter. Alle programmerne er forskellige og om ikke så længe, indfører jeg:
– Månedlig ydelse med adgang til alt indhold – også liveoptagelser naturligvis
– Mave og balle-hold på 20 minutter pr. hold, intens træning af de mest efterspurgte områder

Man kan chatte med mig, under alle live-optagelser.
Se teasere på min instagram 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona - snackeri: Rescue 101