Skide irriterende

Væske i kroppen? Mine tips og tricks

Hvis du døjer med væske i kroppen, kan jeg give nogle tips videre til jer, som I måske kan bruge :)
Dengang jeg skulle stille op i en bodybuilder konkurrence

Danish model Kira Eggers Competing at BNBF Body Building Championships – Derby, UK, 29/07/12
Getting Ready Backstage

(billedet fra På egen krop: Kira Eggers som bodybuilder på The Learning Channel TLC) fik jeg simpelthen så meget væske i kroppen fordi min krop var stresset, nok over tre gange træning om ugen blev skiftet ud med 5 timer om dagen og 2000 kcal skiftet ud med noget mindre for at komme i mål.
Men jeg har altid døjet med væske i kroppen, jeg er dog blevet så klog på ernæring nu og min egen krop, at jeg ved hvad der virker bedst. Måske kan du også få glæde af mine tips:

Spis asparges
Jeg spiste mange asparges de 10 uger jeg trænede op, anede ikke man kunne spise så mange og jeg anede ikke det var vanddrivende. Men det er asparges fordi de indeholder antioxidanter men også en del kalium, som er et mineral der kan hjælpe kroppen af med overskydende væske. Asparges indeholder også folat, som man har opdaget mangler hos folk der dør af Alzheimers. I det hele taget, er det videnskabeligt bevist, at vitaminmangel optræder hos ældre med demens / alzheimers. Så spis jeres grøntsager og få jeres vitaminer og mineraler :)
Fennikel, agurk, melon samt mælkebøtte har samme effekt. Nogle af disse, kan fås som te.

Spis mindre saltet mad
Drop oversaltet mad, for mange krydderier med salt og boullionterninger. I det hele taget, spis salt med måde. Salt kan binde væske.

Drik vand
Drik min. 1.5-2 liter om dagen som kvinde og tre som mand. Det hjælper til at skylle affaldsstoffer ud og netop derfor, er det også vigtigt at få sine mineraler og vitaminer da de også bliver skyllet ud løbende.

Drik koffeinfri kaffe
Koffein tager mineraler med ud og mineraler spiller en væsentlig rolle i udskillelse af affaldsstoffer og væske i kroppen.

Bevæg dig
Dyrk motion, gå ture, gør noget for at holde dig i gang.

Spis
Spis masser af grøntsager og bælg

Spis ikke
Forarbejdet mad. Det indeholder meget sukker og salt som binder væske. Spis ren, sund mad.

1 kommentar

  • Tina

    Tak for gode tips:-)
    Asparges vil jeg huske, de smager godt både de hvide og de grønne. Jeg har døjet meget med vand i kroppen i år, så skulle da have kendt dine tips – men bedre sent end aldrig:-)
    Smukke dage ønskes seje og skønne du:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skide irriterende