Maldiverne kalder - på dig! Nu kan du vinde en rejse til en værdi af 50.000 kroner

Er det okay at vælge abort frem for at vælge et barn med Downs syndrom?

img_1333

Man ser ikke mange børn med Downs syndrom på gaden eller andre steder, for den sags skyld.
Mange kvinder / familier vælger at abortere, når de får af vide ved en nakkefoldsscanning at de venter et barn med mentalt handicap. I dette tilfælde med kromosomfejl og evt. misdannelser.
Selv har jeg ikke børn, med mindre man tæller min kæreste med, men derfor kan jeg godt have lyst til at debattere det.
Jeg HAR modsat hvad folk tror, ikke en mening om alt, det har jeg virkelig ikke. Ofte er jeg indifferent. Men det her, er da noget der måske kan dele vandene og noget jeg spekulerede lidt over i dag, da jeg læste en artikel om en mand der har et barn med DS.
Er det ens egoistiske behov, der gør, at man vælger barnet fra? Altså minus udsigt til børn, stort bryllup, fin uddannelse og alt det, folk ønsker for deres børn?  Er det for besværligt? Hvad er det?
Og hvad men dem der vælger at få et barn med Downs syndrom – hvad er de for nogen? Hvad træffer de valget ud fra?
Kan børn med DS ikke være velfungerende?
Sådan nogle emner elsker jeg at tale om på vores morgenshow på NORD FM.
Jeg elsker også quizzer! Lyt med, mens vi underholder og er enige eller dybt uenige. Jeg laver programmer med med Oliver Bjerrehuus og Kasper Kirkegaard.

Læs også: Vind en rejse til Maldiverne 

98,6 / 88,6 / 107,1 / 107,9

Lyt med her eller i jeres radio eller via appen Nord FM her

5 kommentarer

 • Ӏ wɑs honored to receive ɑ сall fгom а friend as soοn ɑs he identified the important
  ideas shared οn your site. Examining your blog write-uр iѕ a real excellent experience.
  Tһank you for taking іnto account readers аt ɑll lіke me, ɑnd І hope fߋr you
  the best of achievements аs being a professional in tһis surface aгea.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Alle har vel ret at få en chance i livet uanset “fejl” eller ej. Om de belaster staten økonomisk er en omgang vrøvl, det gør tusindvis af “almindelige” mennesker….. bryder mig ikke om at det uperfekte kan sorteres fra ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natalie

   Måske du burde være human nok til at spare et menneske så store lidelser

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes IKKE det er egoistisk. Overhovedet! Mange af de her børn som er født med kromosonfejl udvikler andre sygdomme, som epilepsi, hjertefejl, kroniske smerter, kronisk depression, organsvigt, med mere… afhængig af hvilken type kromosom fejl det er.
  Det er en kæmpe opgave, at tag sig af et handicappet barn. Der er rigtig mange forældre der kaster håndklædet i ringen og sender deres barn på døgninstitution. Hvilket er okay.
  I dagens Danmark så har vi flere med hård retardering end kromosomfejls sygdomme, på de danske udviklingshæmmede skoler, netop fordi man kan teste for kromosomfejl, men det er kun en lille del man opdager med misdannelser.
  Jeg har kendskab til en pige med kromosygdom, som dør senest inden sin første menstruation, fordi hendes krop forbløder indvendigt når det sker. Som efter hun opdagede hvad menstruation var, sagde til mig: “Jeg glæder mig også til jeg får menstruation engang”. Hvor man bare græder indvendigt, fordi man ved det tager livet af hende. Man siger det selvfølgelig ikke til hende.
  Jeg har en veninde, som har fået en senabort fordi hendes barn var syg. Med den sygdom drengen havde, ville han skulle indlægges konstant on/off indtil han ville dø. Den ældste med hans sygdom er blevet 20 år. Skulle hun være egoistisk, fordi hun ikke ønsker at sætte et barn til verden, som hun ved hun ikke kan give et godt liv? Nej, det synes jeg ikke :-)
  Derudover, så koster det staten og forældrenes pengepung at have et udviklingshæmmet barn.
  – Jeg siger ikke barnet ikke ville være et fantastisk menneske. Men det er egoistisk, at sætte et barn til verden, når man ved dens skæbne er kort og fuld af sygdom. Hvis jeg selv kom til at stå i den situation ville jeg spørger lægen: “Hvor slem en grad?”, og så ville jeg vælge det derfra. Der er ikke noget enten eller, men der er heller aldrig en forældre som er egoistisk uanset hvilket valg de træffer for det syge barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Mange Down-børn har medfødte hjertefejl. Nogle af disse er så alvorlige, at de giver symptomer umiddelbart efter fødslen.

  Medfødte fejl i mave eller tarm er også almindelige. De mest alvorlige tilstande kan forhindre maden i at passere. Nyfødte kan få eksplosive opkastninger kort efter fødslen.

  Mange har forskellige hudsygdomme, fx eksem eller tør hud.

  Personer med Downs syndrom kan have for lavt stofskifte ( hypotyreose). Immunsystemet er ofte svækket, hvilket gør dem mere udsatte for infektioner, fx halsbetændelser og lungebetændelser. Hyppigheden af blodkræft er også øget.

  Down-børn vokser og udvikler sig langsommere end jævnaldrende. Problemer i nervesystemet gør dem mere udsatte for epilepsi og psykiske problemer. Relativt mange får Alzheimers sygdom fra 40-års alderen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maldiverne kalder - på dig! Nu kan du vinde en rejse til en værdi af 50.000 kroner