Dagbog fra Mont Blanc 3: Jeg siger ikke det er farligt, men...så mange dør om året på bjerget

Dagbog fra Mont Blanc 4: Wuhuuuu! Toppen

connery

Så nåede jeg toppen!
Læs mere her.

Nåede desværre ikke at komme på toppen af MB denne gang, hvilket jeg er pisse ærgelig over. Connery.dk har endda sponsoreret hver meter jeg går med 30 øre, men hey, en top er en top så mon ikke vi kan blive enige om at de snart skal til lommerne? :D

Jeg besteg i stedet Aiguilles Marbrees i Mont Blanc Massivet i Italien (jeps, tog til Italien) i 3535m højde sammen med holdkaptajn og stifter af Climb for Charity Henrik Uth og vores guide Frederico. Det samme gjorde alle de andre fra holdet med deres guider.
I dag tager jeg endnu en top og det er på 3710 mener jeg. Det bliver det samme som i går og et bjerg jeg har besteget før. Det er en kombi af alpine og rock climbing ligesom i går. Mine ben er SMADRET men vil gerne op, så jeg kan tage endnu et billede til Connery.dk og deres læsere :)
Selvfølgelig måler det sig ikke med sidste år, hvor jeg besteg Mont Blanc Du Tacul på 4248 m som jeg hjertens gerne vil op på igen, men den er også lukket. Desuden, rock climbing er anderledes udfordrende og giver det vildeste adrenalin kick.

Her kan du se toppen:
Screenshot 2016-06-18 07.27.58

Video på insta – klik her

Officiel udmelding:

– Den sidste tids nedbør og høje vindhastigheder på Mont Blanc medfører en forøget risiko for sneskred og laviner. Derfor er adgang til bjerget ikke tilladt eller forsvarligt, hvilket betyder, at gruppen “Climb for Charity” har ændret ekspeditionen.
“Vi vil ikke gå på kompromis med sikkerheden og særligt ikke, når vi samler ind til Børneulykkesfondens arbejde med sikkerhed. Derfor har vi valgt at ændre vores destination til Aiguilles Marbrees”, udtaler holdkaptajnen, Henrik Uth.
Træningen i Danmark og Alperne har ikke været forgæves. Col Supérieur du Tour på 3300m blev besteget i onsdags og Aiguilles Marbrees er med sine 3535m blandt de absolutte højeste områder i Europa og af mulige bjerge i massivet er dette en af de mest teknisk udfordrende. Disse områder har i forhold beliggenhed og vejforhold en anden og mere acceptabel risikoprofil på nuværende tidspunkt. –

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frederico og jeg på toppen :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henrik på toppen 3535 m

13441897_10153511575787554_106183835_oDen sidste passage inden vi skulle over klipperne til toppen. Der gik jeg :D

IMG_9740Fastspænder vores Olympus kameraer. De er så sejlivede, at de kan klare en tur ind i væggen, så de er rigtig gode at have med på turen. Der er covers til, og kabel så man ikke taber det. Vi havde fået special designet nogle videokameraer også (det jeg sidder med her), som er en pendant til GoPro. Flotte optagelser, dem glæder jeg mig til at dele2016-06-16 16.22.08

IMG_9743
Inden afgang ned ad bjerget – folk gør klar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaaaa! ØL i hytten Torino Hut efter endt tur

13461184_10153511543467554_583329334_o
Jeg ligner jo en ægte bjergbestiger :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_9787
Efter øl, tog min guide og jeg ned igen (de andre overnatter, jeg ville gerne ned i vores hyggelige chalet inden afgang i morgen tidl.) og så fik jeg ellers bagt brownies til den store guldmedalje fra TummyYummy. Den er glutenfri og rigtig let at lave

IMG_9776

IMG_9786
Det tog 20 minutter, så kunne jeg forkæle mig selv med denne her lille godte, synes jeg har fortjent det. Tak til TummyYummy og vitafood.dk for at sponsorere min glutenfri mad på denne rejse

Billederne er taget med Olympus som også er vores sponsorere ud over kagebillederne.

 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagbog fra Mont Blanc 3: Jeg siger ikke det er farligt, men...så mange dør om året på bjerget