Vind: Gave til din hund fra Opi, Olivers Petfood & jeg

9 gode grunde til at tage til øen Sylt i Tyskland

Er du til Sankt Tropez fester? Til familieferie? Aktiv ferie? Ferie i naturen? Sylt har det hele.
Een ting har de fire forslag tilfælles: De er alle fuld af luksus og magelighed.
Jeg har været på Sylt, hvis nogen skulle være i tvivl :-)

Sylt ligger tæt på Rømø og det tager ikke lang tid at rejse dertil. Man kan sejle fra Rømø eller kører med bil eller tog. Tog fem-seks timer med skift og bil nærmere fire timer.
Så har man også natur, ro, strand, charme, luksus / forenklet livsstil (hvad det end er man foretrækker) og masser af ting at se og opleve.

Tip: Følg mig på Facebook & Instagram

Alt er lidt en oplevelse, fordi der er en rød tråd hele vejen igennem, men ikke på en Dubaisk måde, hvor charmen er taget ud. Nej  – mere på denne måde hvor man får sig nogle aha stunder og tænker, sådan måtte der gerne se ud på min vej eller sådan en strand gad jeg godt have adgang til. Man bliver både opslugt og inspireret. Jeg kan rigtig godt lide Sylt og der er masser at lave for voksne, familier og deres børn samt for dem med hunde. En forlænget (romantisk) weekend ville slet ikke være dumt!

PicMonkey Collage2

Gåtur ved Morsum Kliff // Tegner ved Morsum Kliff  i Morsum. Her boede den tyske kansler Angela Merkel hvert år på et hotel som lige nu er ved at blive sat i stand af samme ejere som Serverin´s

PicMonkey Collage5

Børnesejlads ved Ocean Camps, Sud Kap inselkind.com/surfschule // Smykker fra Edda Raspe, lavet af sten fra stranden. Øverste smykke er aftryk af rester fra en blæksprutte, også fundet på stranden edda-raspe.de

PicMonkey Collagelil

Lobbyen på hotel og spa Severin´s. Hotellet har et af verdens længste stråtækte tage og ligger i byen Keitum lige ved vandet. Her må du også gerne medbringe din hund serverins-sylt.de // Cafe & restaurant Kap Horn. Lækker, lækker udsigt og dejlig mad. Ligger i Hørnum kap-horn-sylt.de // De famøse Beach Basket. Må eje en! 

🎀 Det ligger tæt på Danmark men føles som om det er længere væk.
Man kan sagtens tage en forlænget weekend enten på SPA resort eller måske mere centralt i byen på hotel. Man skal huske, at øen er så smal at stranden er tæt på næsten lige meget hvor man bor.

2016-05-26 11.27.35

🎀 Man spiser lokale fødevarer! Jeg var inde på et hyggeligt konditori med pejs og lækker have med masser af små kroge og der kan man få omelet og andre morgenmadsretter. Æggene stammer fra længere oppe ad samme vej mere eller mindre og hønsene har så meget plads og kan gå ud når de vil. Bær, kød, mælk og så videre, det er det samme. Meget kommer som sagt fra lokalområdet.

🎀 Man kan sende sine børn på surf, kite, sejlads, SUD camp i en uge. Få aktiveret ungerne med nogle fantastiske stunder på vandet og i campen. Med lærere der virkelig engagerer sig, kan de lære en hel masse de kan tage med sig fremover, blive stimuleret og møde andre børn som de kan blive venner med. Så er der også tid til lidt voksentid :-)

PicMonkey Collage

🎀 Man kan have sin hund med på gourmetrestauranter, konditorier, hoteller og så videre. Det er jeg vild med, for så kan jeg tage på ferie hvor jeg ikke skal have Opi passet men kan gå lange ture på stranden, nyde nogle lækre middage og spise morgenmad i sengen. Okay, det sidste ved jeg ikke om det pågældende hotel vil blive så glad for. Tror jeg!

🎀 Man kan køre øen rundt på cykel. El cykel eller almindelig cykel. (El cykel hvis man hader modvind – ellers kan man tage cyklen med på busserne de kører hele tiden).  Hvis man gerne vil se øen rigtigt, vil det tage to dage. Der er mange pitstops og spændende ting at se, så man skal nok sætte to dage af hvis man ønsker at dykke ned i seværdigheder med ro og mag. Øen ligger ud til Nordsøen som er ren og lækker med gode vinde til dem der vil surfe, men også for dem der vil bade (nøgne). Dem er der åbenbart en del af i Tyskland! Man sidder der, og indtager sin suppe og så vimser der lige en ældre herre forbi med dinglende klok-værk. Jow, jow, intet særsyn. Hvis bare surferne gad smide tøjet…

2016-05-25 13.58.59lil

🎀 Tysklands dyreste gade ligger på Sylt. Husene er i millionklassen – altså Euro – og i Kampen som er stedet at være i Juli og Aug. må man ikke lave garager over jorden, det ser nemlig grimt ud, og husene skal være helt ens hvad angår tag og sten. Jeg siger jer, det er nogle vilde huse. Død-charmerende gader og smukke, smukke haver og næsten kun huse med stråtag når man sådan sniger sig ind i de fine villages. Nå, men denne gade ligner Hornbæks mest stille gade i disse måneder men SÅ når sommeren rammer, kommer alle de rige tyskere, europæere og så videre og fester med dyre flasker og flashy biler.
Jeg gad personligt godt opleve det, fordi det er sådan en kulturarv for dem. Sylt er “upper class” men på en måde, føler jeg, hvor man godt kan trække sig tilbage og deltage i ting der måske er en smule mere jordnære. Det gælder også priserne.

🎀 Et af højdepunkterne på turen var naturen. Den er simpelthen så skøn at man lidt falder i staver over hvor flot det er bevaret. Jeg har lejlighed på Havneholmen og kan sagtens se hvordan husbåde og store arealer ved Fælleden bare bliver omringet af beton og det gør mig bedrøvet at man ikke er mere “grøn” end det. Desværre havde jeg ikke så meget et valg da der ikke er mange lejligheder der vil huse Opi som er Grand Danois. I dont get it. Men sådan er det, selv for den sødeste og mest omgængelige hund. Jeg elsker min lejlighed, men jeg ville ønske der var mere af Sylt i KBH og omegn. Det minder om Fælleden, Ruslands Bakker i Nordsjælland og den slags, men da det fylder så meget på øen som det gør og er totalfredet, så er det under stor bevågning. Jeg elsker hvordan der bare er træstier over det hele, fyrtårn, sandklipper, vilde kaniner og får, samt lyng så langt øjet rækker. Lige ned til vandet. Det er terapi at gå i, og man kan faktisk bestille en pilgrimstur med en præst hvor man går en pilgrimsrute.

2016-05-26 09.56.38lil

🎀 Man møder naturens dyr. Får, vilde kaniner, østers, søstjerner, marsvin (dem i havet), sæler (to arter) og mange fuglearter. Man kan tage en vadetur i Vadehavet ved lavvande og se for sig selv.

TIP: Øen har 18.000 beboere. Men der kommer omtrent 200.000 turister om året.

🎀 Man kan få en Beach Basket med hjem til sig selv. Man kan vælge design, farver, materialer og det hele. De koster efter hvad jeg fik oplyst, omtrent 1000 Euro og holder i op til 20 år. Sådan en kan pynte på enhver altan eller i en dejlig have.

2016-05-25 09.46.22

Morgenmad på Cafe/konditori Ingwersen i Morsum, et rigtig skønt lille sted, her på du også have hund med Cafe Ingwersen

2016-05-25 09.50.53

Leverandørene af æg til Cafe Ingwersen :)

2016-05-24 16.55.26

Jeg kan også plukke mine egne urter! Guidet tur i haven med urtete fra urter man selv vælger samt gåtur ved naturen ved Vadehavet med en af Natur Zentrums guider. Der er også et lille naturmuseum indenfor hvor man kan læse om Sylts natur og dyreliv. Det var også første gang jeg så et fuglehus bare lavet til mariehøner :) naturschutz-sylt.de

IMG_6720lil IMG_6721lil

IMG_6734
IMG_6744lil
IMG_6749

Østers farm. Spiser ikke østers eller andet fra havet ud over tang, men her fortæller Christoffer mig at Sylt er den største leverandør af Østers til hele Tyskland. De har også leveret til Noma. Østers ligger stille og tager næring til sig under højvande. De tager to år før de er klar.
Inspirerende links til seværdigheder, restauranter og turistguides:

Mit biodynamiske hotel “downtown – klik her: Hotel Niedersachsen
For børn og voksne. Oplevelsescenteret i List ved havet. Alt om Sylt, naturen, dyrelivet og underholdende indslag – klik her: Erlebniszentrum Naturgewalten
Afslapning, fritid, naturlandskaber – klik her:  Germany Travel
Sylt: Generelt om Sylt – klik her: Sylt
Vadehavet/Sylt – klik her: Vadehavet
Øl og brød elskere –  klik her for Michelin kokkens bedste mad

Sponsoreret indlæg

2 kommentarer

 • Lyder som om Sylt ville være et godt sted at tage på ferie.
  Trist der ikke er flere hunde venlige steder i Danmark, reglerne er jo meget venlige (når det kommer til adgang) Og det er altså hygligt at være afsted sammen med sin hund, Zorro nyder det helt klart og ved godt hvordan man opføre sig på cafe selv om han kun er 7 måneder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Sylt er fantastisk. Jeg skal helt sikkert tilbage :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind: Gave til din hund fra Opi, Olivers Petfood & jeg