When life gives you lemons...

Har du fået kejsersnit eller har du haft navlebrok – se her

bw

En ting jeg har bemærket som virker lidt for påfaldende til at være tilfældigt, er at jeg nu har mødt tre forskellige kvinder der alle tre har fået kejsersnit. Den ene har også haft navlebrok men en ting de alle tre har tilfælles: De har åndedrætsbesvær, åndenød, hiver efter vejret, bliver hurtige forpustede og/eller kan ikke trække vejret helt ned i maven. For højt tempo er bestemt ikke ubesværet for dem, da åndedrættet ikke kan følge med. Grunden til at jeg interesserer mig for det, er at to af pigerne er nogle kunder jeg har.
Det som min veninde fortalte mig, som er den tredie af dem, var at efter navlebrok, var bindevævet ikke vokset lige sammen. Altså med andre ord, efter bindevævet har været skåret over, er det som om at det ikke har sat sig på plads igen  men er blevet forskubbet. Det samme gør sig gældende for kejsersnit, og kvinder der har været igennem det, ved at der er en del genopbygning af blandt andet mavemuskler. For nogen er det lidt sværere end for andre. Nogle oplever Rectus Diastase, altså hvor bindevævet er påvirket i en grad at det har svært ved at holde organerne på plads og det ved man ved at mavemusklerne deler sig.

Det jeg vil frem til er, at vi ikke skal undervurdere hvordan vores organer og bindevæv bliver påvirket ved sådanne indgreb. Så hvis du kan genkende noget af dette i dig selv eller i nogle du kender, kan jeg anbefale at opsøge en dygtig osteopat. Det har for mig været en øjenåbner af de helt store og jeg anbefaler også mine klienter at få deres problem undersøgt. Faktisk, ved jeg en af dem har, uden resultat. Måske kan dette ændre sig nu, det håber jeg, for en osteopat arbejder også med organerne, og de spiller en stor rolle her.

Min veninde med tidligere navlebrok går også til osteopat og det har gjort rigtig meget for hende med hensyn til vejrtrækning.

Du kan læse mere om mine oplevelser her:
Den dumme læge (synes jeg stadig – ser frem til at sende hende en klage når jeg er ordentligt udredt)
Den gode osteopat

8 kommentarer

 • Sanne

  Det er vel ikke sådan at din osteopat også har fundet årsagen til ophobning af væske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Jo lidt Sanne. Nyrer og lever fungerer ikke helt optimalt og det kan hænge sammen med tyktarmen. Jeg skal til CET i KBH på tirsdag. (Center for Enæring og Terapi)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Hvordan gik det? ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Kunne de give dig mere nyttig information ved undersøgelsen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg gik hos en rosenterapeut, fordi jeg trængte til at slappe af i den stressede hverdag. Hun fortalte mig, at jeg ikke trak vejret ordentligt og sket ikke i nærheden af at trække det ned i maven. Jeg troede ikke på, at vejrtrækning betød SÅ meget for hele kroppen, fysisk såvel som mentalt, men nu ved jeg bedre og jeg laver hvertrækningsøvelser hver dag. Jeg fik kejsersnit i 2009. Kan stadig ikke mærke noget i området efter det. Øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Altså hvordan ikke mærke noget? Vejrtrækning har så stor betydning, men fordi vi er vant til at gøre det på den måde vi altid har gjort, tillægger vi det måske ikke så meget værdi. Du ved, vane.
   Jeg kan nu løbe tre km i træk uden af at stoppe op og hive efter vejret dels efter behandling men også fordi jeg nu øver mig i og fokuserer på det konstant, at trække vejret helt ned i maven. For få måneder siden, kunne jeg ikke løbe en km uden af at få syre i benene og åndenød.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Okay 😳 Der er vidst noget jeg skal have kigget på. Jeg har to kejsersnit bag mig. Har efter nummer to fået mange problemer med min ryg, uden enlig at vide hvad det er…når jeg er ude og gå og det går op af bakke eller når jeg går på trapper, bliver jeg vildt forpustet. Tusind tak for tippet 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Ja, det er jo så åbenbart ikke noget man informerer om ved kejsersnit/navlebrok etc. Egentlig bekymrende hvis det viser sig, at spille en rolle. Hold mig/os endelig opdateret!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

When life gives you lemons...