Kan I huske indlægget med lægen og med vejrtrækningen? Der er nyt - men det er ret overraskende

Ups forældre – det er da ikke så godt?

Photo on 13-03-16 at 13.31 #2
Nu kommer det! Jeg siger det nu, og jeg kan ikke lide det. Det lyder så gammelt og jeg er ældre end jeg har lyst til at være. Men dengang jeg var barn.

Suk…

…var man ude og lege. Der var ikke fjernsyn dagen lang, men kæpheste i skuret og grusgrave man kunne lege “De 5”  i. Jeg var altid Georg :D

Man havde ikke iPads og iPhones til at underholde sine børn med eller til at bruge som babysitter, for den sags skyld. Næh! Der skulle man sgu da bruge fantasien!

Der er noget der peger på, at det ikke er kæpheste og træklodser der fylder mest i børns liv for tiden, for her er de hårde facts:
“Tal fra Statens Institut for Folkesundheds database Børn Sundhed viser, at antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 % i 2012 til 31,4 % i 2014. Det understreger også, at der er behov for mere fokus på bevægelse blandt de små.”
Taget direkte fra Børneulykkesfondens hjemmeside, som var den org. jeg besteg bjerge for, i Chamonix sidste år på det første hold de sendte afsted. Her skulle vi samle penge ind, der skal hjælpe børn og forældre med at undgå ulykker i og uden for hjemmet. Det gjorde vi også, personligt samlede jeg 27000 ind, ca. og igen i år, er vi dobbelt så mange afsted, og jeg kan se på tallene at vi allerede er langt over hvad vi kom hjem med sidste år, så det tegner godt, og de penge er der i den grad brug for.

Se her:
Børn mellem 10-14 år tager skade af at bruge deres iPad. Nye tal fra Danmarks Statestik viser nemlig, at flere børn i den alder oftere må en tur til fysioterapeut! Hvad sker der for det? Tallet er steget på landsplan med 47%! Det er jo vildt! Mit bud: Send børn ud i træer og ud og bygge huler også hvis du ikke selv gider gå med. Du kan jo vinke med en pose slik i hånden og råbe motiverende ting til dem, ikke? Jeg mener, det er jo også kvali-tid.
Det er også bevist, at intelligensen stiger når børn bevæger sig og børn bevæger sig kort sagt ikke nok. Kilde: Fyens Stiftstidende / børnelæge Karen Konstatin – Hansen

Det er selvfølgelig vand på Børneulykkesfondens mølle, fordi det holder dem beskæftiget, men det er jo en virkelig kedelig udvikling.
Nu kommer den næste jeg altid bruger…(pisse irriternde, og mine venner er begyndt at efterabe mig, når jeg siger det, haha) som Steiner barn, var man godt nok dus med natur og træ, man var hele tiden aktiv enten fysisk eller mentalt. Vildt godt! Send bare dit barn på Steiner skole eller børnehave, så kan du være sikker på, de kan alt om egetræer og bivoksfarver!
Jeg ved ikke hvordan Rudolf Steiner fungerer i dag, men jeg er ret sikker på, at børnene falder bagud på andre områder hvis ikke de får IT undervisning, men det står vel for forældres egen regning så?

Nå, det var sgu ikke for at løfte en pegefinger, men nu hvor jeg er blevet helt nede med sport og fitness, så virker det meget naturligt for mig, at klatre på klipper og i bjerge. Det er skide skægt. Jeg kan varmt anbefale en tur ud til Bloc & Walls  hvis I vil aktivere jeres børn og lave noget sjovt og spændende med dem. Vi var afsted hele familien og selvom mine mindre søskende var ved at tisse i bukserne af skræk, kom de altså helt op adskillige gange. Okay, jeg pressede dem, men sig det ikke til nogen :D

Læs mere om Climb for Charity her og hvordan du kan støtte Børneulykkesfonden også

7 kommentarer

 • Maria hansen

  Enig… mange børn sidder med hovedet i en ipad eller computer dagen lang… grotesk i min verden… mine får oz lov nogle gange, men vi er tit ude og cykle lege og være aktive.. man får så dejlig glade børn når de har været ude i frisk luft og blive rørt.. det er tilladt at “træne” sammen med sine børn (med måde ja bestemt)..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Nu kan du jo selvfølgelig skrive alt på din blog, men så længe forskningen modbeviser alt hvad du siger, så ved jeg ikke lige om jeg tror på dig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Ja ok. Jeg kan da godt se, at to uafhængige statestikker er utroværdige. Men du kan måske bakke din teori op?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Løwe pihl

  Der undervises naturligvis i IT på Steinerskolerne. Det er efterhånden nogle år siden du gik i skole :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   SÅ er der jo ingen undskyldning. Føler mig gammel, når du siger sådan!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Ohhh yes baby.. Snakkede om det så sent som i går.. Trist udvikling.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan I huske indlægget med lægen og med vejrtrækningen? Der er nyt - men det er ret overraskende