Ups forældre - det er da ikke så godt?

100 % skrøne: Spis bare løs inden sengetid – her er hvorfor

Photo on 13-09-15 at 10.22 #2

Bliv stærkere mens du snorksover!

Det er en skrøne, at man ikke bør spise inden sengetid. Eller efter 20 eller hvad de kloge hoveder har sagt. Naturligvis skal du ikke spise bland selv slik men du kan altså hjælpe din muskelvækst ved at indtage et måltid inden du skal sove.
Det er sådan, at når vi er i REM fasen af vores søvn (rapid eye movement), er det her vores krop udløser mest naturlig vækst hormon. Der, og lige efter træning.

Du skal spise noget helt bestemt, hvis du skal have noget ud af din aftensnack. Og med noget mener jeg bygge muskler. Faktisk bygger din krop muskler over to faser, når du har trænet og når du sover, mere præcist i den fase der hedder REM. Så ved at spise noget inden sengetid, peaker muskelopbygning endnu mere.
Det bedste er at spise noget langsomt optageligt mad.

For veganere og vegetarer eller andre der ikke ønsker animalske produkter, fik jeg dette råd af nogle søde og hjælpsomme mennesker i denne gruppe på Facebook: Humus, tørrede frugter, nødder, peanut butter.
Humus kan man dyppe nogle grøntsager i.
Dette råd kan med snilde bruges af alle andre også. Man skal bare ikke have for meget. Det kan jo være en svær en at definere. Men tommelfingerregel:
Humus: To store spiseskefulde
Nødder: 15 gram
Tørrede frugter (heriblandt tomat): 25 gr
Du kan spise grønt til, og her er der ingen begrænsning.

Hvis du vil have yderligere hjælp, kan du mixe BCAA + glutamine + creatin inden sengetid enten som piller eller bland med vand. Læs på det enkelte produkt hvor meget du skal indtage.

4 kommentarer

 • Jeg har ALTID haft for vane at skulle spise inden jeg går i seng (spiser faktisk gerne bare hele tiden, let’s face it..). Og nøj hvor jeg vendt øjne for mig selv mange når folk har leget mor og prædket om “hvor usundt det altså er”. Har aldrig tænkt over at det kunne være sundt, har bare erfaret at hvis jeg ikke lytter til min egen krop når den siger jeg skal spise, så sover jeg dårligt og vågner dræber-sulten med kvalme.
  Så nu kan jeg vise dit indlæg frem til den næste der har noget at sige til mig! Haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Gabriella

  Fedt fedt indlæg! Spiser vegansk, og har haft min første træning i dag, i noget der minder om evigheder, OG lige spist indisk med ris og kikærter. Så jeg vil sove ekstra lækkert i nat og fremover, elsker at sove på en fyldt mave :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thank god! Jeg er ALTID sulten inden sengetid og nægter simpelthen at ligge med en rumlende mave, når jeg skal sove. Så… Nu er min late night snacking i hvert fald uden dårlig samvittighed :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ups forældre - det er da ikke så godt?