Bogen dig med rygproblemer bør investere i

Det dør folk af

IMG_5649
Der er noget der er værre end fedme. Det er noget ingen rigtig tænker over. Når de gør, så er det som regel efter de har været tæt på at dø.
Jeg kommer til det om lidt.
Jeg gik på noget der hedder Fitness Institute. Det er der, jeg har taget mine uddannelser. Fitness intruktør, personlig træner og kostvejleder. En af lærene hedder Ole, og han er rigtig dygtig. Han har undervist  idræt i militæret i mange år, og ved meget om mange ting, når det kommer til træning og kroppens funktioner. Det er sådan med ham, at han hellere end gerne vil lære fra sig, fordi for ham er det vigtigere tror jeg, at folk i min branche kan gå ud med så meget viden som muligt og repræsentere branchen ordentligt. Han er en gavebod af viden uden lige. Det skal man jo altså udnyttte når chancen byder sig.
Vi stod og talte lidt om løst og fast, og han sagde noget, der desværre for mange, slet ikke er sunket ind.
Han sagde, flere folk dør af inaktivitet end af fedme. Så hvis du er tyk og dyrker meget motion, er der en reel chance for, at du er i bedre stand end en der er slank, tyk eller midt i mellem der slet ikke rører sig.

Jeg kender mange, også tæt på mig, der simpelthen skal skubbes halvt i graven før det går op for dem, at lynet ikke kun slår ned hos naboen. Bliver de først ramt af en livsstilssygdom, skal der arbejdes hårdt for at genvinde fodfæste. Ud over at komme sig over chokket, som også ret ubehageligt. Ikke alene for dem omkring en.
De skal måske starte op med genoptræning efter operationer eller uheld der kunne være undgået, havde de været mere aktive. Altså med andre ord, kunne være undgået ved at forebygge. Vi er her nu, jeg mener, vil I ikke gerne leve længe og uden for mange skavanker når I bliver gamle? Det vil jeg.
Sygdomme der er betinget af ens livsstil lever i bedste velgående. Det er ens livsstil der på mange måder afgør om vi bliver gamle og ser vores børn og børnebørn blive voksne. Da det gik op for min far, som er en af dem, der trak den til sidste sekund og lidt over, at hans ringe holdning til sin krop kunne være skyld i, at han ikke ville kunne gå sine døtre (mine søskende – ikke mig, jeg bliver jo nok først gift når jeg er 80) op ad kirkegulvet, der fik han dælme travlt. Han fik en tredobbelt bypass for noget tid siden og er blevet sat i træningsforløb. Først nu er han i gang, men det har sat tanker i gang om at han da ikke har lyst til at dø, fordi han er doven!

Læs mere om hvordan man kan undgå eller nedsætte faren for sygdomme her. I har garanteret hørt det før. :-)

Det gør jeg:
Jeg træner effektivt når jeg træner, struktueret og effektivt. Det behøver ikke være mere end en halv time – nogle dage er bare ikke indrettet til en time til halvanden. En halv er bedre end ingenting.
Jeg bevæger mig dagligt – jeg vælger noget andet fra for at bevæge mig. Jeg har også hund, det hjælper en del på lysten
Hvis jeg kan gå et sted hen, gør jeg det, frem for at tage bilen
Jeg styrketræner to til fire gange om ugen, som sagt effektivt
Jeg tænker på min krop som en maskine – den skal have benzin for at fungere
Jeg laver træningsaftaler med andre, hvis jeg føler mig umotiveret
Jeg sætter dage af i min kalender, så det er skrevet ind
Jeg kan af erfaring sige, at når man først er i gang, ser og mærker man en forskel ret hurtigt
Jeg minder mig selv om, hvor godt jeg ser ud og hvor dejligt jeg har det, når jeg føler mig stærk og robust

For hjælp til træning og kost, skriv til os@dkira.com
Kostplaner u. forløb koster normalt 750,- indtil på fredag med, koster de 500,-. De inkluderer det mad du kan lide, og to opfølgninger. Med andre ord, du får stor indflydelse på sammensætningen.

Fællestræning med familien:
IMG_5561 IMG_5570IMG_5591 IMG_5554 IMG_5533 IMG_5542

 

2 kommentarer

  • Røv god pointe! Det er IKKE nødvendigvis din størrelse der afgør din sundhed! Derfor skal man heller ikke dømme andre på deres størrelse, for man aner jo reelt intet om deres styrke eller aktivitietsniveau (og selv hvis man gør, så skal man generelt ikke dømme alligevel :P).

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogen dig med rygproblemer bør investere i